A lányom kirohant a forgalmas úton az autók elé, amikor sikerült befogni én nagyon megvertek. Ezt így kellett volna?
Na jó, ez így elég hiteltelen akkor a férjedtől. :)
Én biztos megmondanám neki, hogy akkor ossza az észt, ha tudja, miről beszél. Mivel nem tudja, hagyjon békén. Nyilván nem ez a hobbid.
Erre van egy régi mondás: inkább ő sírjon, mint én ! (ha temetni kell..)
Teljesen érthető a reakciód és helyénvaló is ebben a szituban. Meg kell tanulnia egy életre, hogy ilyet nem lehet csinálni, mert az életével játszik! A férjedet nem minősíteném... nálam ez válóok lenne, ha így beszélne rólam!
"szóval az anya, hogy levezesse a feszültséget, megütheti a gyereket; az apa azonban nem szidhatja ugyanezért az anyát. Ütött volna inkább ő is??"
Anya nem azért ütötte meg a gyereket, mert "Hú, de feszült vagyok, durr egy pofon, máris jobb", hanem mert pánikba esett, hogy elütheti valami a gyerekét. Ahogy olvasom, pár pillanat műve volt az egész, ideje sem lett volna gondolkodni.
Viszont az apa nem élte át azt a hirtelen sokkot, amit a kérdező, és a "Képzeld, az történt, hogy...." egyáltalán nem hasonlítható a tényleges élmény átéléséhez. Ezért írták sokan, hogy az apa reakciója indokolatlanul durva volt.
"Anya nem azért ütötte meg a gyereket, mert "Hú, de feszült vagyok, durr egy pofon, máris jobb", hanem mert pánikba esett, hogy elütheti valami a gyerekét."
De, pontosan azert utotte meg, mert nem birta kezelni a sajat erzelmeit. Amikor mar ott volt a gyereke a kozeleben akkor SEMMI sem fenyegette a testi epseget, a veszelyes helyzeten mar reg tulvoltak. Felkapta a vizet, elverte a gyereket, ennyi.
Hogy az apa hogy reagalt, az mar mas kerdes, az eredeti esethez nem sok koze van.
A veres, a fizikai eroszak soha nem celravezeto, nem is lehet semmivel magyarazni, indokolni. Aki azt gondolja hogy indokolt volt mert inkabb a gyerek sirjon mint o a gyerek temetesen, az marhara nem ert semmit, es raadasul eleg primitiv gondolkodasu is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!