A lányom kirohant a forgalmas úton az autók elé, amikor sikerült befogni én nagyon megvertek. Ezt így kellett volna?
"Ilyen életszerűtlen hozzáállással nem vagy referencia."
Az en ismerosi-rokoni koromben az en hozzaallasom az altalanos, altalaban a kevesbe kepzett, egyszerubb korokben divik meg mindig a veres mint nevelesi modszer.
"Tőlem úgy rontod el a gyerekedet, ahogy akarod. "
Teljesen biztos lehetsz benne hogy nincs elrontva, ill, ha el is van, nem azert mert nem verem meg amikor olyasmit csinal ami nem tetszik. Teljesen biztos vagyok benne hogy azok a gyerekek akiket nem vernek a szulei sokkal sikeresebbek, magabiztosabbak es nem mellekesen boldogabbak mint azok akiket igen.
"Viszont nem mondod meg, más hogyan csinálja. "
Ez igy van.
"Viszont nem kell úgy beállítani a kérdezőt (és minket, akik nem küldtük el a fenébe, mert értjük, mi történt vele), mintha pszichopata lenne."
Nem is allitottam be ugy a kerdezot.
" Sajnos én alapba is indulatos, könnyen felkapom a vizet stb."
Igen, ezt lehetett sejteni abbol amit leirtal.
"Éshát mint az már leesett itt sokaknak a férjemmel való kapcsolatom sem éppen rózsás mostanában."
Es ez megint visszahat rad, valamint a te kapcsolatodra a gyerekeddel...
Valtoztatni mindig lehet. Az mar fel siker ha az ember felismeri es elismeri! a sajat hibait, a legtobb ember idaig sem jut el.
Kérdező, figyelj kicsit rám kérlek! Ne hagyd, hogy bűntudatot keltsen benned itt bárki laikus, ismeretlen szándékú hozzászóló!
Kérdésem: mi miatt van rossz érzésed? Az esettől (a gyermeked halálközeli esetben, a férjed reakciója, a te reakciód, vagy a tehetetlenség?
57 %-os, továbbra is azt gondolsz, amit akarsz. Akár rólam, akár a helyzetről. Mindkettővel mellétrafáltál. :) A gyereked pedig továbbra sem érdekel. Nem verem a sajátjaimat, még ha nem is sikerül bepréselned szűkös agykapacitásodba. A "verés" nem ez, utoljára írtam le neked, bár tudom, hogy felesleges.
Idetéved ez az agyhalott és azt hiszi, róla szól a kérdés, majd addig kötekedik, amíg tényleg róla fog szólni.
Egyszer majd megvilágosodsz, addig meg érezd itt jól magad, mint eddig! :)
"Nem verem a sajátjaimat, még ha nem is sikerül bepréselned szűkös agykapacitásodba."
Dehogy sikerül neki belepréselni. Elhatározta, hogy itt mindenki üti veri szórakozásból a gyerekeit és ezt ki nem tudod verni a fejéből. Ha ettől jobb napja lesz...
A kevésbé képzett, egyszerű körökön jót mosolyogtam. Én is és ismeretségi körömben az emberek mind igen magasan képzettek vagyunk, de nem így gondolkodunk, mint ő. Mondjuk ez nem is baj.
"A "verés" nem ez, utoljára írtam le neked, bár tudom, hogy felesleges. "
Igen, emlekszem rad, te bizonygattad hogy ugyan megutod a gyereked, de az nem veres.
Erdekes elmelet, kulonosen az onmentegetes es a tagadas targykoreben.
kis guglizas utan:
"Dr. James Dobson a legkártékonyabb író, akibe valaha belefutottam.Több millió példányban próbálja meg elhitetni tanácstalan szülőkkel, hogy verés nélkül nem lehet jól szeretni a gyerekeket. A fenyítésnek semmi köze a szeretethez, veréssel nem lehet helyes családképet kialakítani."
Egy forumhozzaszolas...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!