Egy csendes falu kis utcajából, forgalmas belvárosba költözünk. Sétákhoz vegyek babahámot kezdetben 27hós lányomnak?
. Ahogy kilépünk a kapun, egy keskeny járda van, mellette az úttest tele autóval, busszal!
Kislányom születésétől fogva egy pici faluban laktunk, sétáink során szinte alig találkoztunk autóval! Ha van kedve fogja a kezem, ha nincs kedve picivel előttem sétál, szalad. Ha jön autó szólok neki, fut hozzám, félreáll! De a városi rend nincs meg neki :S eddig 3x voltunk az új lakásunknál, és ahogy kileptünk a kapun, mindig kitépte a kezét a kezemből és lépett le volna az autók közé :O hiába szólok se lát se hall!!! Ráadásul tombol a dackorszak és néha csakazért sem csinálja úgy ahogy kérem... szóval eddig nem tudtam elképzelni, de ma eszembe jutott, hogy költözés előtt veszek egy babahámot, hogy amíg nem szokja meg a városi létet, addig bebiztosítsuk magunkat! Nagyon okos kislány, sok mindent megért, ha akar! Még bizonytalan vagyok! Ti mit gondoltok? Babakocsiba már rég nem ül! Köszi válaszaitokat :)
Én nem vennék.
A fiam kicsit fiatalabb és fogom a kezét, ha olyan van, akár akarja akár nem, nincs mese nem engedem el. Ez persze nem mindig tetszik neki, olyankor akár le is ül a földre de végül vagy lelassít és szépen jön mellettem, vagy tényleg fogja a kezem. Ezt a nagyon forgalmas keskeny járdás útra értem például, és persze belül megy.
Gondolom idáig is fegyelmezted nemcsak szaladt a nagyvilágba. Biztos voltatok azért tömegben, ahol szintén fognia kellett a kezedet. Ezeket hogy viselte?
Amúgy ne hidd hogy más ilyen korú szépen kézenfogva sétál, sosem szalad, a szülőnek kell nagyon figyelni, meg persze a gyereknek is mondani a dolgokat. De ebben a korban nem mindig hatásos :) Nálunk még az is jó, ha a kezébe adok valamit, akár egy pogácsát, akár valamit amit hozzon, ez egy prospektus is lehet, máris jobban sétál velem kézenfogva :)
Mindig te menj belül, tarstd az ő tempóját. Mond sokszor milyen veszélyes, nem szabad ott rohangálni stb.
Vagy gyakoroljátok, csak kevésbé forgalmas helyen. Amúgy sem mindig az van amit ő szeretne
Én sem tudok elvonatakoztatni - ettől a kutya dologtól- főleg mikor látok anyukákat (itt Angliában elég gyakran!) ilyen pórázon vezetik a gyerekeiket- áruházakban és utcán is ! ....és dettó úgy rántgatják is mint a kutyákat -persze közben csacsorásznak a barátnővel vagy a telefonon....egyszerűen számomra sokkoló a látvány néha!
szerintem ahogy a többiek is mondták fogd meg erősen a csuklóját - vagy szard le és vágd be a babakocsiba...lehet nem használtátok már régen de még az is lehet hogy élvezni fogja...(pl. ha azt mondod neki, hogy most hosszú útra megyünk és elfáradhatsz, ezért hozzuk , hogy kényelmes legyen neked - és közben ehetsz : kekszet, almát....stb.) ha egy szokást alakítasz ki a babakocsi köré ..még élvezni is fogja és összekészíti a dolgokat mielőtt indultok
A lányom rendszeresen bekészíti a cumisüveget, a kistálkába a pufit és a pelenkát meg a babát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!