Hova menjek lakni lakóautóval?
Egy olyan helyet szeretnék, ahol nincs városi zaj, de azért lakott környezet, falusi hangulat, természetközeli település, ökofalu, hasonló, ahol az emberek is normálisak, és ahol hasonlóan gondolkoznak és nem zavarja őket ha valakinek van egy hitelmentes mobilotthona és boldog vele. Valami zártkert, gyümölcsös, fás terület, hasonlóra gondolok, viszont az ár sajnos eléggé olcsó kellene hogy legyen. Tudom, hogy azzal nem is lenne gond mer nem sokan vágynak elvonulni a nagy civilizált szuper városi létezéstől, igazából a helyet nem tudom, melyik lenne jó. A hegyvidék eléggé vonz, de fontosabb a. Környezet, ami az embereket illeti. Elnézést a hosszas magyarázatért, tehát ha tudtok valami csendes nyugodt kis települést, vagy hasonlót, akár 10 lakossal is, ahol nyugalomban tarthatók 20 csirkét meg csinálhatok kis zöldséges kertet anélkül, hogy bárkit zavarna, kérem írjatok.
Köszönöm.
Nem foglalni akarja a földet, hanem venni.
Abban igazatok van, hogy 20 csirkével meg egy kis konyhakerttel nagyon gyorsan éhen fog halni, mert nem lesz költőpénze élelmiszerre meg rezsire, termelőeszközökre, állatoknak takarmányra.
Viszont 1 személy fél hektár konyhakerttel, intenzív kertészkedéssel, sok szakértelemmel, sok munkával, napi piaci árusítással már úgy-ahogy megélhet, ha nem is tud félretenni.
Látom te elolvastad a kérdést :)
A többi meg igény kérdése. Tudom, hogy nehéz elképzelni a mai embernek, hogy valaki tud internet, tv, mobiltelefon, és minden hasonló elengedhetetlen dolog nélkül létezni. Pár évtizede még áram sem volt a lakosság számára, aztán ahogy látom nem nagyon pusztult ki az emberiség. Amennyi nekem abból 'kell' azt megoldom napelemmel, kézi generátor, akármi. Ha nincs az se nagy baj. A víz már fontosabb kérdés, arra már én is azt mondanám; feltétel. Arra is van pár megoldás. Továbbá nem szeretnék minden nap bélszínt enni, ha van 20 tyúk, abból van tojás amennyi elég két ember számára, száz kiló liszt megvásárlása után nagy baj nem lehet. Számtalan ételhez elég ez a kettő. Továbbá nem szükséges harminc hektár föld sem, hogy legyen egy évre való krumpliültetvénynek, meg egyéb zöldségeknek helye. Nem eladni akarom, abból a pénzből venni élelmiszert, odaadni az internetért és a többiért, hanem inkább megeszem ezért nem hasznot termelek. Bár az én szótára bán ez inkább hasznos, mint a bevétel.
De mindenesetre ezeknek a jelen esetben nincs nagy jelentősége, tudom, hogy mit akarok, a kérdés inkább amint írtam is a fentiekben, hol tudom ezt megteremteni, ahova az első válaszolókhoz hasonló szűklátókörű emberek nem merészkednek. Ahol még ma is létezik a kapcsolat a természettel, ahol nem szippantotta magába az embereket modern élet.
Amennyiben tud valaki ilyen helyeket, kérem írja le.
Nem áll szándékomban bárkit sértegetni a fentiekben. Mások az igényeink, ezért a félreértés, elhiszem, hogy nektek kellene egy nagy gazdaság minden modernizációval, ha önellátást szeretnétek, de azt nem azt jelenti, hogy mindenki ilyen, ezért vagytok szűk látókörűek, nem láttok más utat csak a jól megszokottat, de ez nem sertés akar lenni.
És azt nem is írtam, hogy lehet a búzát házilag is őrölni ám :)
Ahogy az utolsó válaszoló is írta; fél hektár.
Bár nekem negyed is elég, nem vagyok nagyétkű
Én nem mondom, hogy könnyű, de talán nem nehezebb mint csekkre gyűjteni. Nem aggregátor, csak pl egy biciklis tekerős generátor pl egy roncstelepről. A napelem mar megvan az autón. De amint mondtam az sem baj ha nincs áram. Víz legyen. A lakókocsit meg befűtöm annyi fából egy télen, amit más két hét alatt fogyaszt egy 200nm + tetőteres házban :)
Nem ismerem nagyon az országot, Hajdú Biharban nem szeretnek maradni, ezért tettem fel a kérdést, nem arra lennék kiváncsi, hogyan, hanem hol. De ha így jobb;
Hova menjek lakni lakóautóval?
Csendes, nyugodt környezet, munkát majd keresek, tehát bárhol szoba jöhet.
Köszönöm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!