Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nő létemre elég szörnyű, hogy...

Nő létemre elég szörnyű, hogy így gondolom?

Figyelt kérdés

Szóval, lényegesen a terhességre, szülésre gondolok. Egyszerűen taszít a gondolat, hogy 9 hónapig fejlődik bennem egy élőlény és mikor eljön az idő "kiszakad" belőlem. Maga az egész dolog. Az hogy hónapokon át leszív rólam minden vitamint, plusz kilók, megannyi nyavalya...a szülés meg aztán... :S ha belegondolok a menetébe már hányingerem van, hogy több centiméter átmérőjű gyerek jön ki belőlem (és akkkor ott szakad meg vérzik minden :S) ott, ahova csak örömszerzés végett "mászkál be" a párom :) vagy pedig max egy tampon van fent. Tudom, hogy anyukám engem is megszült, és nem lennék itt és nem írnám ki a kérdést, ha ő nem viszi ezt végig. De mégis annyira visszataszít az egész gondolata. Ráadásul a gyerekekkel sem tudok mit kezdeni, a falra tudnék mászni ha a buszon üvölt a gyerek, vagy ha jönnek ismerősök az 1-2 éves gyerekeikkel és pesztrálni kell őket...egyszerűen nincs türelmem hozzájuk...ehhez képest a kortársaim nagyrésze meg majd elalél meg visítozik, ha meglát egy kisbabát..én meg abszolút az ellentéte vagyok nekik...úgy érzem semmi ösztön nincs bennem a gyerekek iránt :S és hogy ezt pedig elvárja a társadalom egy nőtől, szerintem még ma is. Főleg az idősebbek, de én úgy látom, hogy még a fiatalabbak nagy része is. és látom, hogy mennyi házasság tönkremegy a gyerek megszülése után, a pasi nem akar szexet, vagy a nő nem kívánja, nincs idejük egymásra...ahh...bennem van a hiba?

20/L

2010. febr. 7. 00:16
 81/106 anonim ***** válasza:
10%

És még valami: NEKTEK a fő művetek az életben egy gyerek. Szerintem nincs jogotok más boldogogságát, munkásságát, életét megitélni és alacsonyabb szintre hylezni csak azért mert az nem egyezik a tiétekkel, a többséggel. Sok szép, csodálatos, nehéz, felelősségteljes dolgo van az életben. És még azt isn gondolom hogy a gyereknél van sok ami nehezebb. És szerintem ezt el kéne fogadnatok. Gyereket akárki tud csinálni és nem dicsőség azt normálisan felnevelni, mivel nem kötelező de ha már szül valaki akkor ez a kötelessége és nem érdem. Arról nem is beszélve hogy az ember kipusztítja az élőhelyét, túlnépesedés van (de nem ezért nem szülök), tudom titeket ez nem érdekel... Minden ember ezt csinálja mióta a földön van. Miért lenne olyan nagy szám még egy gyerek? Megértem hogy nektek az, és ez így van jól, de az nem igaz hogy globálisan is az lenne. Miért lenne baj hogy egy ember nem úgy dönt ahogy ti?

Az én munkám és életem van olyan értékes mint másoké. És attól nem leszek sem jobb, sem több ha gyereket szülök. És ha ezt nem fogadjátok el, akkor veletek van a baj.

2010. febr. 8. 17:08
 82/106 anonim ***** válasza:
0%

"Egeszen konnyen lehet talani ilyen embereket ha felmesz ilyen angol oldalakra.Es mivel az o orszagukba fogok dolgozni mar szeretettel varnak"

Hm nem is tudtam h kulon orszagotok van.Lehet h eleg rossz mar a foldrajz tudasom.Mi is egy angol nyelvu orszagba elunk(Kanada) de ilyenrol meg nem hallottam.

Ja es lehet h csak alom marad ez a kulfoldi munka raadasul eleg gyerekes ez a mondat.Szeretettel var egy-ket ember es akkor mar az a mindenki.Nevetseges:)

Minket is szeretettel vartak itt sokan de megis meg kellett kuzdenunk az imigrationnel es egyeb kellemetlensegekke.

Ne ringasd mar alom vilagba magad.

A masik ami tetszett valami ilyesmi volt:

"Ha mindenki gyereket szulne ki dolgozna,ki dolgozna ejt nappalla teve".

Ugy gondolom batran kijelenthetem h itt mi az anyukak tobbsege dolgozott mar eleteben es meg dolgozni is fog.

Szerinted megis mert csak 2 evig kap csak az anya gyest?

Ha tudnad itt kulfoldon 3 hetig adnak aztan valahogy old meg babysitterrel mert kulonben elveszted a munkahelyedet.

Magyarul egy anya dolgozik,gyereket nevel es haztartast vezet.Az en edesanyam ezek mellett ket egyetemet is elvegzett.

Es pl.kik lesznek azok akik majd tovabb viszik a tarsadalmat?A mi gyerekeink vagy nem?

Csak igy van jovoje egy orszagnak.

Mert dolgozhatsz te egesz eletedbe,ok nem akarsz gyereket de ha mindenki igy gondolkodna akkor mi lenne.

Kihalna a magyar nep vagy mi?

Ugy h mielott leszolnad az edesanyakat gondolkozz egy kicsit.Sokkal tobb mindent csinalnak mint egy atlag ember.

Nem azt mondom h kulonbek mert senki se az a masiknal.

Te nem akarsz gyereket,ezt mar jo par kerdesbe leirtad.

Nem hiszem h barkit is erdekelne.A te dolgod,a te dontesed.

Az abortuszoddal volt a baj!

Es megkerlek ra h legalabb hulyesegeket ne irkalj.

2010. febr. 8. 17:36
 83/106 anonim ***** válasza:

"Egeszen konnyen lehet talani ilyen embereket ha felmesz ilyen angol oldalakra.Es mivel az o orszagukba fogok dolgozni mar szeretettel varnak"

Hm nem is tudtam h kulon orszagotok van.Lehet h eleg rossz mar a foldrajz tudasom.Mi is egy angol nyelvu orszagba elunk(Kanada) de ilyenrol meg nem hallottam.

Ja es lehet h csak alom marad ez a kulfoldi munka raadasul eleg gyerekes ez a mondat.Szeretettel var egy-ket ember es akkor mar az a mindenki.Nevetseges:)

Minket is szeretettel vartak itt sokan de megis meg kellett kuzdenunk az imigrationnel es egyeb kellemetlensegekke.

Ne ringasd mar alom vilagba magad.

A masik ami tetszett valami ilyesmi volt:

"Ha mindenki gyereket szulne ki dolgozna,ki dolgozna ejt nappalla teve".

Ugy gondolom batran kijelenthetem h itt mi az anyukak tobbsege dolgozott mar eleteben es meg dolgozni is fog.

Szerinted megis mert csak 2 evig kap csak az anya gyest?

Ha tudnad itt kulfoldon 3 hetig adnak aztan valahogy old meg babysitterrel mert kulonben elveszted a munkahelyedet.

Magyarul egy anya dolgozik,gyereket nevel es haztartast vezet.Az en edesanyam ezek mellett ket egyetemet is elvegzett.

Es pl.kik lesznek azok akik majd tovabb viszik a tarsadalmat?A mi gyerekeink vagy nem?

Csak igy van jovoje egy orszagnak.

Mert dolgoz

2010. febr. 8. 17:37
 84/106 anonim ***** válasza:

Én normálisan írtam, te nem tudsz értelmezni :) Vannak olyan országok ahol ezeknek az embereknek szervezeteik vannak. És én olyan országba megyek ahol van ilyen. Ez egy egyszerű mondat volt szerintem. :) És nem pár emberrel van szó, hanem egyes országokban akár a népesség 40% százalékáról, de azt gondolom még a 6% százalék sem kevés, tehát nem kéne lenézni a pár emberemmel. :)

A külföldi munkám nem álom, mert már megvan, és várnak rám és semmi köze a gyerektelen emberekhez, ez két különböző dolog.:)

Persze minden normális ember dolgozott életében. De én nem erről beszéltem hanem a komoly dolgokról. Nem arról hogy valaki eladó egy boltban vagy tanít az egyetemen. Ennél sokkal komolyabb dolgoktról. És valljuk be igenis vannak olyan munkák, kutatások amikbe nem fér bele egy gyerek. Sok ember van aki a munkának szenteli az életét, és lehet hogy a te gyereked pl attól fog egyszer meggyógyulni ha beteg lesz.

És vigyétek csak tovább a társadalmat, én pusztán arra kívántam rávilágítani hogy ránk is szükség van legalább annyira mint azokra akik gyereket szülnek. Én sosem mondtam hogy más is gondolkozzon így, csak azt hogy engem és a többi ilyen ember ne nézzék h*lyének.

Ha nem érdekel senkit akkor mégis miért kapok lépten nyomon évek óta sértéseket és mocsok dolgokat, ahogy minden más hasonló ember is az elmondása szerint? Mégis miért bizonygatja itt is minden anyuka hogy velem bizony baj van és meg fogom bánni mert csak úgy jó ahogy ők élnek? Ha nem érdekelné őket, akkor elolvasnák, és annyit gondolnának: "jé egy másik ember, érdekes a véleménye" és kész. És nem állnának le itt győzködni meg magyarázni, mert engem sem érdekel hogy milyen szép az élet a gyerekükkel. Hidd el, én lennék a legboldogabb ha nem érdekelné őket és elfogadnák. Tehát én semmi hülyeséget nem írtam. Komolyan foglalkozom a témával mert érdekel a hozzám hasonló emberek helyzete a társadalomban, úgyhogy tudom miről beszélek. Azért mert te nem tudsz valamiről még létezhet!

A abortuszos történetemhez senkinek semmi köze, ide akkor segítségért jöttem amit nem kaptam meg csak a mocskot, szítkokat. Arról nem is beszélve hogy evvel értelmét veszti az a buta indok is hogy "majd ha terhes leszel meg stb" Voltam és nem hatott meg, ugyanúgy nem akartam mint előtte, mert sok időt szántam a döntésnek, ez csak egy újabb bizonyíték hogy ismerem magam és nem fogom megbánni és megváltoztatni a véleményem. Ha valaki józan ésszel gondolkodik, és nem elvakultan, akkor beismerheti hogy nem csináltam semmi rosszat, az én helyemben mindenkinek ez volt a legjobb döntés. Csak tudom erre nem képes egy anya, mert semmit nem lát csak hogy ott volt egy gyerek és hogy már nincs mert valaki olyan szemét hogy nem úgy gondolkodik mint ő.

[link]

[link]

[link] websites.html itt van pár butaság lehet utálni meg lepontozni.

2010. febr. 8. 18:04
 85/106 anonim ***** válasza:
60%
Legalább akkor már leköttethetnéd magadat, kár, hogy azt hiszem erre szabályok vonatkoznak, hogy mikortól lehetséges. Az abortusz helyett meg lett volna eszed védekezni, ha már ilyen gyerekellenes vagy. Biztos nagy boldogság leszel a szüleidnek, meg az anyósodéknak, mert majd ők is biztos sokat magyarázkodhatnak rólad másoknak, ami persze nem érdekel téged, és eszembe sem volt meggyőzni, csak igazságtalan a sorstól, hogy mások mindent odaadnának, hogy lehessen nekik gyerekük, ti meg mentek a nagy meggyőződésetekkel abortuszra. Na, ez a gyilkosság.
2010. febr. 8. 18:28
 86/106 A kérdező kommentje:
18:28 nem értem miért írsz többesszámba az abortusznál. szerintem én nem beszéltem ilyenről. az, hogy az előtted szólónak volt, magánügye.
2010. febr. 8. 18:44
 87/106 anonim ***** válasza:
Igen magánügyem. De elmondom hogy 3 hónapja nem szedtem a gyógyszerem mert volt 1 kis problémám, ideiglenesen abba kellett hagynom. Volt egy párom aki elejétől tudta hogy gondolkozom, de még én szóltam rá, hogy ne gyűlölje annyira a gyerekeket, szinte utánuk köpött az utcán ha látott egyet... Egyszer csak nem jött meg de az orvos azt mondta biztos az abbahagyás miatt, nem látott semmit. Továbbra sem jött meg, visszamentem, kiderült hogy terhes vagok. Hazajöttem, párom mosolyog, szó szót követett, kiderült hogy Ő kilyukaszott pár óvszert, mert mindenki nyaggatja és furcsának tartja hogy nincs gyereke, fél hogy mit gondolnak róla és stb. De ne aggódjak mostmár normálisan fogok gondolkozni, szépen megszülöm a gyereket, én nevelem, ő eltart és éli tovább az életét, mert akkor már nem fogják piszkálni. Tanulok, dolgozom, van egy anyukám akit gondoznom kell. De ez mind lényegtelen, mert sosem akartam gyereket, ezt tudta exem is, és azt is hogy mit tennék. Egy őrült pillanatomba ide írtam hogy hátha valaki nyújt egy kis támaszt, hogyan lehet túlélni egy ilyen szemét és hazug embert. Tudod mit kaptam? Hogy szerencsétlen pasi, szegény pasi, én a gyilkos, önző szemét, felelőtlen állat, és a szegény ártatlan pasi... Most mondja már meg valaki, de én vagyok ilyen hülye hogy nem értem egyszerűen hogy mi rosszat tettem, azon kívül hogy szex után nem töltögettem a gumiba vizet mert nem jutott eszembe hogy a párom esetleg kilukassza? Nem egy p*csa vagyok aki mindenkivel összefekszik és az abortuszt használja fogamzásgátlónak! De ettől a keserű tapasztalattól is csak erősödött bennem az elhatározás hogy nem akarok gyereket, nem akarok olyan gyűlölködő anyává válni mint itt sok ember. Nekik nem számít a nő, ő csak egy tárolóhely számukra ahol fejlődhet a gyerek. Esküszöm még azt is meggyilkolnák akit megerőszakoltak és aztán elveteti... :S Érdekes módon más helyeken meg verik a mellüket hogy nekik joguk van gyereket szülni akkor is ha nincs semmilyük, hát nekik joguk van hozzá, akkor is a ha gyerek szenved, ha nincs neki mit enni, de nekik joguk van hozzá. Ott miért nincsenek jogai a megszületett gyereknek, hogy legyen neki valami kis biztonság? Ott már miért csak az anya joga van aki szülhet akkor is ha az utcán él, mert hát milyen az hogy csak a milliomos szülhet má'....
2010. febr. 8. 19:05
 88/106 anonim ***** válasza:
Természetesen azért is én vagyok a hibás, hogy nem lehet magamat elköttetni mert azt csak pár gyerek után csinálják meg. Ugye hogy ezért is milyen szemét vagyok mert valakik így döntöttek? Meg azért is mert ki sem tudnám fizetni jelenleg. Ja igen, akkor életembe ne szexeljek mert nincs 100% védekezés, nekem nincs jogom hozzá, mert nem akarok gyereket.
2010. febr. 8. 19:07
 89/106 A kérdező kommentje:
húú :S ez azért elég durva történet. nem is tudom erre mit lehet írni. a kapott reakciók meg csak a reagálókat minősíti, de látom erre te is rájöttél.
2010. febr. 8. 19:17
 90/106 anonim ***** válasza:
42%

"Ha mindenki gyereket szülne akkor nem tudom ki vinné előrrébb a világot, ki lenne az aki éjt nappallá téve kutatna, dolgozna?" erről annyit, hogy az egyik legismertebb tudósNŐnek, Marie Curie (született Maria Sklodowska) is volt gyereke...a kettő nem zárja ki egymást. az én karrieremet is sokan irigylik, mégis mellette egy 4 éves kislány anyukája vagyok.

szóval: vagy tényleg egyszerű vagy, mint a MÁV-raklap, azért látod ennyire fekete-fehérnek a világot, vagy szimplán provokálsz.

2010. febr. 8. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!