Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nő létemre elég szörnyű, hogy...

Nő létemre elég szörnyű, hogy így gondolom?

Figyelt kérdés

Szóval, lényegesen a terhességre, szülésre gondolok. Egyszerűen taszít a gondolat, hogy 9 hónapig fejlődik bennem egy élőlény és mikor eljön az idő "kiszakad" belőlem. Maga az egész dolog. Az hogy hónapokon át leszív rólam minden vitamint, plusz kilók, megannyi nyavalya...a szülés meg aztán... :S ha belegondolok a menetébe már hányingerem van, hogy több centiméter átmérőjű gyerek jön ki belőlem (és akkkor ott szakad meg vérzik minden :S) ott, ahova csak örömszerzés végett "mászkál be" a párom :) vagy pedig max egy tampon van fent. Tudom, hogy anyukám engem is megszült, és nem lennék itt és nem írnám ki a kérdést, ha ő nem viszi ezt végig. De mégis annyira visszataszít az egész gondolata. Ráadásul a gyerekekkel sem tudok mit kezdeni, a falra tudnék mászni ha a buszon üvölt a gyerek, vagy ha jönnek ismerősök az 1-2 éves gyerekeikkel és pesztrálni kell őket...egyszerűen nincs türelmem hozzájuk...ehhez képest a kortársaim nagyrésze meg majd elalél meg visítozik, ha meglát egy kisbabát..én meg abszolút az ellentéte vagyok nekik...úgy érzem semmi ösztön nincs bennem a gyerekek iránt :S és hogy ezt pedig elvárja a társadalom egy nőtől, szerintem még ma is. Főleg az idősebbek, de én úgy látom, hogy még a fiatalabbak nagy része is. és látom, hogy mennyi házasság tönkremegy a gyerek megszülése után, a pasi nem akar szexet, vagy a nő nem kívánja, nincs idejük egymásra...ahh...bennem van a hiba?

20/L

2010. febr. 7. 00:16
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/106 anonim ***** válasza:
62%

20:08-asnak teljesen igaza van.Orulok h vannak itt meg normalis emberek.

Kerdezo a kommentedre inkabb nem mondok semmit de minosit teged de inkabb olvasd vissza a kerdeseket ahol ez az noszemely irt es akkor majd meglatod h nem igy szol a tortenet ahogy most kiszinezve eloadta.

Neked meg 71%-os azt irnam h nem az en ertelmezesemmel van a baj hanem a tieddel es a tarsadalmi hozza allasoddal.

Mert ezek szerint te lenezed a bolti eladot az egyetemi tanart stb...azert kivancsi lennek h mi az a nagy dolog amit te csinalsz vagy fogsz csinalni.

A bolti eladora szukseg van az egyetemi tanarra is de ilyen felfogasu emberre mint te nincs szukseg.

Es nem azert mert nem akarsz gyereket,mint mar tobbszor elmondtam arra SENKI SEM KIVANCSI ES SENKIT SE ERDEKEL MERT A TE DOLGOD!

Csak legalabb ne hangoztatnad ennyire meg azt h mi milyen rosz emberek vagyunk mert edesanyak vagyunk.

Itt a gyulolkodo egyedul te vagy.

Te ezt az eletet valasztottad mi meg ezt es kesz.Tema lezarva.

Amugy meg en a helyedbe megerdeklodnem az elkottetest penz ide vagy oda(talan nem fog ra telni a kulfoldi fizubol???)mert nem lenne jo h a te onzo hozzaallasod miatt meg egy baba meghalna.

Amugy meg ha olyan embereket keresel akik ilyenek mint te velemenyem szerint rosz helyen keresed,ide ugyanis olyanok irnak tobbsegeben akik anyukak vagy azok akarnak lenni.

Nem tudom olvastad-e a teherbeeses topicot is?

Na legalabb rajuk valo tekintettel nem kene ide irnod.A legtobbjuk mar hosszu evek ota azert kuszkodik h gyereke legyen.

Legalabb az erzesikre legyel ennyire tekintettel.

2010. febr. 8. 22:31
 92/106 A kérdező kommentje:
mégis hova kellett volna kiírnom? baj, hogy megkérdeztem? írtam volna a fogyókúra témába? vagy mégis hova? ha nem tetszik egy kérdés, akkor nem kell elolvasni ÉS nem kell válaszolni. ne haragudj, de kénytelen vagyok úgy hozzád állni, ahogyan te állsz hozzám. ennyi.
2010. febr. 8. 22:37
 93/106 anonim ***** válasza:
7%
Kiszíneztem? Hajj de okos vagy ám! Belinkeljem a kérdésem? Garantálom hogy ugyanígy van leírva! Ezt már nem tűröm, ne írogass rólam szemenszedett hazugságokat, mit képzelsz magadról?!? Mi is volt akkor az igazság amit kiszíneztem? Ott voltál te szent hogy így tudod? Senkit nem érdekel hogy gyereked van és az sem hogy más meg akar, majd lesz neki vagy nem! Én egyikről sem tehetek! Viszont ha téged sem érdekel hogy én mit gondolok akkor ne nézz le hanem törődj a saját dolgoddal! De azért gondolkodj el, túlnépesedés van, nincs szükség mégegy gyerekre... Ha már így állunk hozzá hogy rám nincs szsükség. Nekem semmi bajom a normális anyákkal sem pedig a gyerekszüléssel, csakis azzal van bajom hogy ők nem képesek elfogadni! Sajnálom ha ennyi szövegből nem tudod kivenni de mit is várok, hiszen te anya vagy, híján a józan észnek és az elfogadóképességnek, ez az anyasággal jár...
2010. febr. 8. 23:38
 94/106 anonim ***** válasza:
72%

20:08-as vagyok gondolkozz már el, azon, amit írtam. sztem inkább Te és a kérdező vagytok híján a józan ítélőképességnek az elvakultságotok miatt. ezt is nyugodtan lepontozhatjátok, arra való ez a rendszer, hogy legyen olcsó játék...

" hiszen te anya vagy, híján a józan észnek és az elfogadóképességnek, ez az anyasággal jár..."

ilyet meg ne írj le. magadat égeted.

2010. febr. 9. 00:05
 95/106 anonim ***** válasza:
32%
Figyelj nekem tényleg semmi bajom nem volt azokkal akiknek gyerekük van. Azt hittem ez tök természetes, valaki szül, valaki meg nem. De aztán kikerültem a felnőttek közé és megláttam hogy ez nem így van! Lépten nyomon bántottak, beszóltak, pusztán azért mert én sosem fogom eltitkolni hogy nem kell gyerek. Nem én kezdtem, én úgy álltam hozzá hogy nem érdekel ki szül, de amikor a századik anyuci arcán látod az undort amikor a "na és mikor jön a pici?" kérdésre az a válasz hogy " én nem szeretnék gyereket, nem fogok szülni" akkor már nem tud az ember optimista lenni! Esküszöm mint ha én lennék a sorozatgyilkos, és megmutattam volna neki a legutóbbi feltrancsírozott áldozatom, kb olyan arccal néztem rám, mint aki le akar hányni... Meg hogy "gyere kicsim a néni nem szeret téged"- naja mindezt azért mert megmondtam hogy nem akarok gyereket... És akkor az én elfogadóképességemmel van baj... Ccc... A legjobb barátnőmnek van gyereke és még sokat akar, de ő normális és nem érdekli ki mit csinál és nem bolondult meg. Amit nem is értek miért kéred ki magadnak amikor ti hirdetitek a csodálatos ösztönt ami ellen nem lehet tenni semmit! Akkor meg? Az nem a józan ész. :) Ti meg hazudtok hogy nem érdekel a téma, mert akkor letojnátok hogy kinek lesz gyereke és kinek nem és nem mondanátok hogy beteg, meg természetellenes meg fúúj hanem foglalkoznátok a saját dolgotokkal.
2010. febr. 9. 00:22
 96/106 A kérdező kommentje:

"Te és a kérdező vagytok híján a józan ítélőképességnek az elvakultságotok miatt."

már ne is haragudj, de én hol a francba szóltam be neked? nem szeretnék a te szintedre süllyedni, így erre inkább nem reagálnék. előbb olvasgad el az én kommentjeimet is és utána irogass ilyeneket...sehol a büdös életben nem szóltam le az anyákat. bármily hihetetlen nekem is van egy. nem érzem magam csak azért elvakultnak mert próbálom megérteni az érzéseimet, de ha te így látod, akkor elég sok bajod lehet az életeddel, mert ritka nagy szűklátókörűséggel rendelkezel.

2010. febr. 9. 07:25
 97/106 anonim ***** válasza:
80%

Kedves lukasgumis, mi a fenét keresel ezen a topikon, ha ennyire gyerekvállalás ellenes vagy. A topik címe: Gyerekvállalás, nevelés, nem pedig Nem vállalok gyereket.

Vagy te vagy valami új messiás, aki jön igét hírdetni, hogy az anyák egy írtandó állatfaj, mert csak a vér szava hajt minket, meg csak így teljesedünk ki...

Azok a nők akik gyermeket vállalnak nem helyezik magukat föléd, ugyan úgy emberek, nincsenek elszállva maguktól sem a kismamák, sem az anyukák.

Akiknek nem kell gyerek annak nem kell gyerek, nem járjuk az utcákat, hajkurászva az éret lányokat, hogy na van gyereked. És aki nem akar Xévesen még, annak nem sütünk billogot a homlokára.

A kérdezőnek is megírták, nem akar gyereket, most, és nem is tudja akar e majd, hogy jó rendben.

Aki azt írta, hogy jó dolog a gyermek vállalás, nem azt írta, hogy húzzon mint a vadliba, és dugassa magát addig, amyg terhes nem lesz, hanem, hogy ez a gondolkodásmód korából kifolyólag változni fog, vagy pro vagy kontra.

Ellenben te csak hergeled az embereket itt. Beszélgess a veled hasonlóan gondolkozókkal, de ezt a topikot kerüld, ugyanis itt gyermek vállalás előtt, terhes, gyermeket nevelni próbáló nők, és (nemterhes) férfiak vannak, illetve olyan nők/lányok, akik per pill keresik magukat, és ezalatt a keresés alatt felmerül a gyermekvállalás kérdése, felteszik az ilyen és ehez hasonló kérédseket, mi meg megpróbálunk válaszolni. Nem vagyunk tökéletesek, tény, fontos számunkra a gyerek, és amíg nem vagy anya addig maradj csendben, nem tudod mivel jár, ne oktass ki minket.

Egy mondattal le tudtad volna a válaszod: nem akarok gyereket és így vagyok boldog. Senki nem kötne beléd, de ahogy viselkedsz...

3mp alatt robban el az agyam, amikor meglátom az írásodat, pedig egy igen jámbor álatfaj vagyok.

Kedves kérdező, már írtam neked, hogy nagyon sok boldogságot az életedhez, vagy így vagy úgy alakul, nincs veled baj.

Ha gyermek nélkül élsz, ámmen, ha gyermekkel, ámmen. Csak arra kérlek ne változz olyanná, mint a fent nevezett. Nem a nők szégyene a gyermektelen, de a "kedves" lukasgumis az.

2010. febr. 9. 09:07
 98/106 anonim ***** válasza:
74%

20:08-as vagyok ismét. kedves kérdező, lehet félreértettelk, de én így kezdetm a hozzászólásaimat itt:

"szia! én nagyon vágytam a babára, mégis undorodtam magamtól a terhesség alatt, meg még utána 5 hónapig (akkor nyertem vissza a régi alakomat, emberfeletti munkával). szóval megértelek bizonyos szempontból. én mondjuk császárral szültem és altatásban, így nem volt annyira szörnyű :) a császárról szóló rémmeséket sem kell feltétlenül elhinni :) türelemről: a saját gyerekedhez lesz türelmed, és ami fontos: azt eszed, amit főzöl! tehát olyan lesz, amilyenné neveled! ha megérzi a "majomszeretetet" akkor persze, hogy nem lesz egy nyugodt perced sem tőle, de lehet másképp is. amit még soka anyuka elfelejt, és ez jó, hogy Te ezt a kockázatot ilyen fiatalon látod: nem, az anyaság nem a női mivoltunk végét jelenti! mi a férjemmel ugyanolyan jól megvagyunk, mint szülés előtt, én ugyanaz a nő vagyok, akit elvett, akire büszke lehet. volt, amikor ezért áldozatot kellett hozni, de megérte. szóval: attól hogy gyereked lesz egyszer, nem leszel olyan, mint az ide írók egy része, hogy csak a gyerek, férj, barátok stb. nem számít. nem leszel ettől más ember. én sem lettem.

egy ovis kislány anyukája"

tehát én nem csak bele tudok érezni, hanem bizonyos szempontból ÁTÉLTEM amit érzel, ezért bátorkodtam ezt leírni. ugyanakkor úgy látom, Te csak a 100%-ig a tieddel egyező és a homlokegyenest ellentétes "ősanyás" :P:) hozzászólásokra reagálsz, pedig sztem közelebb állnak 1máshoz az érzéseink, mint hinnéd. egyébként hiába van gyerekem, sok anyuka engem is lenéz, mert: 1. császárral szültem, és ezt én kértem 2. 5 hónapig szoptattam, nem érettségiig 3. foglalkoztam a külsőmmel mindig is 4. nem csak a gyerek töltötte ki az életem 5. 2 év gyed után visszamentem dolgozni, nem anyagi hanem szakmai okokból 6. nem szoktattam rá a kislányomat, hogy nonstop rajtam lógjon, velem aludjon stb.

szóval lehet én értettem félre a reagálásaidat, ha így van, elnézést kérek. egyébként olyan szempontból helyesen gondolkodsz, hogy jelen életkorodban, diákként az anyaság tényleg nem aktuális kérdés az életedben.

2010. febr. 9. 09:20
 99/106 anonim ***** válasza:
0%
röviden: igen, szörnyű, hogy így gondolod.
2010. febr. 9. 09:27
 100/106 anonim ***** válasza:
47%
Nem is értem, hogy egy ember hogy gondolhat ilyen dolgokat. Nem akarsz gyereket, hát nem akarsz. De miért kell így beszélni egy dologról, amiről gőzöd sincs, nem élted át. Én még ennél visszataszítóbb megfogalmazást nem hallottam a terhességről és a szülésről, persze a "férges" oskostojáson kívül. Gratulálok, nagyon intelligens emberek lehettek.
2010. febr. 9. 13:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!