Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nő létemre elég szörnyű, hogy...

Nő létemre elég szörnyű, hogy így gondolom?

Figyelt kérdés

Szóval, lényegesen a terhességre, szülésre gondolok. Egyszerűen taszít a gondolat, hogy 9 hónapig fejlődik bennem egy élőlény és mikor eljön az idő "kiszakad" belőlem. Maga az egész dolog. Az hogy hónapokon át leszív rólam minden vitamint, plusz kilók, megannyi nyavalya...a szülés meg aztán... :S ha belegondolok a menetébe már hányingerem van, hogy több centiméter átmérőjű gyerek jön ki belőlem (és akkkor ott szakad meg vérzik minden :S) ott, ahova csak örömszerzés végett "mászkál be" a párom :) vagy pedig max egy tampon van fent. Tudom, hogy anyukám engem is megszült, és nem lennék itt és nem írnám ki a kérdést, ha ő nem viszi ezt végig. De mégis annyira visszataszít az egész gondolata. Ráadásul a gyerekekkel sem tudok mit kezdeni, a falra tudnék mászni ha a buszon üvölt a gyerek, vagy ha jönnek ismerősök az 1-2 éves gyerekeikkel és pesztrálni kell őket...egyszerűen nincs türelmem hozzájuk...ehhez képest a kortársaim nagyrésze meg majd elalél meg visítozik, ha meglát egy kisbabát..én meg abszolút az ellentéte vagyok nekik...úgy érzem semmi ösztön nincs bennem a gyerekek iránt :S és hogy ezt pedig elvárja a társadalom egy nőtől, szerintem még ma is. Főleg az idősebbek, de én úgy látom, hogy még a fiatalabbak nagy része is. és látom, hogy mennyi házasság tönkremegy a gyerek megszülése után, a pasi nem akar szexet, vagy a nő nem kívánja, nincs idejük egymásra...ahh...bennem van a hiba?

20/L

2010. febr. 7. 00:16
 51/106 A kérdező kommentje:

első 01:13, igen ezt valahogyan eddig is gondoltam :) ettől függetlenül nem érzem magam rosszul, mert merészeltem feltenni egy ilyen kérdést. nagyjából ilyesmi reakcióra is számítottam, de mégis érdekelt, hogy tényleg ennyire gázos lennék-e :D ezek szerint igen :) no mindegy, talán lesz ez még így se :)

mindenesetre köszönök minden hozzászólást, még azt a néhány bunkóbb megmozdulást is, emberek vagyunk, kár ezen fennakadnom :)

jóéjszakát mindenkinek!

2010. febr. 7. 01:19
 52/106 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom a társadalmat hogy érted,nekem speckó hótt nyóc hogy szülsz,avagyis nem szülsz.Sőt,megkockáztatom,hogy a fórumozók zömének olybá közömbös,hogy szülsz vagy se.. Én is láttam jópár házasságot tönkremenni,mégse szegte kedvem a gyerekcsinálás.Jól is tettem.Nem sorminta szerint megyek,hogy azért mer' másnak nem jött be,akkor nekem nem is kell megházasodni meg szülni.Dehogynem!Boldog vagyok?igen.Te így vagy boldog gyerek nélkül?igen.Akkor hurrá,minden heppi :)))))
2010. febr. 7. 01:22
 53/106 anonim ***** válasza:
0%
Látod mindenki szarik rád
2010. febr. 7. 01:28
 54/106 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem nem szörnyű... Én sem akarok gyereket, eddig sem akartam, most sem akarok, és sosem fogok akarni. Eldöntöttem. Nehéz és komoly döntés volt. Igaz én nem félek attól hogy valami bennem van és stb amit felsoroltál. Engem inkább nem érdekelnek a gyerekek, legfeljebb semlegesen érzek irántuk. Ha rosszak akkor inkább negatívan. Nem akarok olyan lenni mint a tipikus kismamák, anyukák, ahogy azt te is írtad. Tele vannak idegességgel és gyűlöttel, nem képesek logikusan cselekedni. Tisztelet a kivételnek... Ma is volt a szüleimnél egy gyerekes nő... Hátt... Az egész hazát (6 személyre épült) én tartom rendben. 2perc alatt szétbszta a munkám, mert az anyja nehogy levetkőztesse már a fűtött házban, hát csizmába kell rohangálni. Majdnem eldobta a 70 ezres telefonom (apukámtól kaptam épp ezért egyik legnagyobb kincsem, és nem vagyunk gazdagok úgyhogy elég nagy veszteség lenne, nekem nincs fényképezőm, mp3om, noteszem stb, csak ez az egy, ezért drága). 5percenként kirohangált (mi meg fizessük a gázszámlát) és a bazinagy kertben pont azon a 6 méteren kellet szaladgálnia ahol a kutyáim kennelje van. Idegbetegre hergelte őket, a macskát kikergette a világból, csakúgy benyitott egy szobába ahol az öreg benti kutyám van, pedig megmondták neki hogy ne tegye mert ott van és harapós... Ordított, visított mint a fábaszorult féreg, tiszteletlenül beszélt anyukámmal... 4 éves, de ha még ennyi idősen sincs esze akkor legalább az anyja fegyelmezte volna, de nem, vagy rámnézett csúnyán vagy a gyerekre büszkén vagy oda sem figyelt... Apuka sehol. Hát kösz, nekem ez az életforma nem jön be. Vannak normálisak de még úgy sem vonz a dolog.

Annak a válaszolónak aki szerint mindenki azt csinál amit akar és nem is vár el semmit a társadalom: én lennék a legboldogabb ha ez mindenkinél így lenne! Csak akkor azt mondd már meg, hogy ahol csak elmondom ezt a mondatot: nem akarok gyereket, miért reagálnak így: beteg vagy, sajnállak, genetikai sejelt vagy, lelki sérült vagy, önző vagy, p*csa vagy, felelőtlen vagy bulizni-piálni-d*gni akarsz a gyereknevelés helyett, h*lye vagy, sz*r vagy jobb is hogy nem szülsz, bárcsak anyád is elvetetett volna, nem lesz aki pelenkázzon, egyedül r*hadsz meg, szerencsétlen az a férfi aki veled van, b*szasd magad a kutyáiddal, neked az hiányzik hogy valaki megb*sszon és soroljam még? És ha szépen írok, ha csúnyán, ugyanez a válaszuk! Anyáknak, kismamáknak! Szerinted ez szép dolog tőlük? Méltó hozzájuk? Vagy nekik ehhez is joguk van? Nohát majd ha nem lesz ilyen akkor elhiszem hogy a társadalom nem vár el semmit...

Én megvagyok így, a beszólások csak pillanatnyi rosszat okoznak. Tanulok, dolgozok, művelem a szenvedélyem, párommal vagyok stb...

Nincs benned semmi hiba, csak ne fogalmazz túl erősen mert akkor talán könnyebben elfogadnak... Lehet hogy olyan leszel mint én és nem lesz gyereked, de lehet hogy megváltozol. Egyik állapot sem felsőbbrendű mint a másik...

2010. febr. 7. 01:43
 55/106 anonim ***** válasza:
52%

Szia!

Ez teljes mertekbe a te dolgod,en is ugy gondolom h itt senkit sem erdekel.

Kulonben meg valtozhat ez az erzes,meg nagyon fiatal vagy es elotted az elet.

Utazz,bulizz,tanulj csinald amihez kedved van es lehet h egy par ev mulva mar ugy gondolod h most h mindent lattal johet a csalad alapitas.Es mindehez persze meg kell talalnod azt a ferfit akivel mindezt el is tudod kepzelni.

Egy valamit viszont tegyel meg kerlek:vedekezz h amig nem akarsz babat ne is jojjon es ne kelljen megolnod ot.

Amugy a terhesseg 9 honapjat "aldott allapotnak" hivjak nem veletlenul.A szules pedig fajdalmas de kibirhato es a legszebb amikor a kezedbe adjak a kisbabadat.

Az en fiam 4 kg volt es 60 cm es 25 orat vajudtam vele de nagyon megerte.En is feltem tole eleinte de az egesz egy csodalatos folyamat a kellemetlensegek ellenere is.

Minden jot kivanok neked az eletbe!

egy 7 honapos kisfiu anyukaja:)

2010. febr. 7. 02:11
 56/106 anonim ***** válasza:
46%

Szia!

Mintha én írtam volna a kérdést! 20 éves lány vagyok én is, terhesség és gyerek iszonyattal.

Akkor is leírom, hogy mit érzek, akiben van egy csöpp tolerancia az próbál minket megérteni inkább és nem anyázni, ilyenek lettünk, nem mi akartuk ezt, nem mi tettük ilyenné, és ez nem olyan, mint pl a fogyás, hogy holnaptól elkezdem és változok, imádni fogom a kölyköket...

Szóval: ez vicces lesz, de nagyon régóta tudom, hogy nem kell gyerek. Még én is gyerek voltam, más mint a többi, kb. 7-9 körül már utáltam őket, az ordító kisbabákat, és a (bocs, de így a jó, ha teljesen kiírom) a rájuk nyáladzó anyukákat, nőket. Eleinte arra gyanakodtam, hogy féltékeny vagyok, mert én anyám áhítattal bámulta és mondta, hogy de jó lenne, ha megint kicsi lennék vagy lenne még gyereke. De nem. Ez az érzés soha nem múlt el, és még mindig velem van, sőt, fokozódott.

Ha a terhességre gondolok, elkap a hányinger. Az a tudat, hogy bennem van valami, és hogy "ott" jön ki... Engem az alak nem érdekelne, soha nem voltam egy szép leányzó. A másik ami még kiakaszt a szoptatás...

Tudom mit gondoltok, de ezen nem lehet változtathatni. Lehet később gyökerestül megváltozok, de addig is ez van bennem. Fóbia, vagy mifene. De mivel soha nem változtam még, úgy vagyok vele, hogy vagyok, élek, csinálom a dolgom és nem görcsölök a témán. Nem éri meg. Párommal jól elvagyok 4 éve, ha apa akar lenni, akkor szakítunk, nem fogom senki életét tönkre tenni.

És én is úgy látom, amint megvan a baba, tönkre is megy a házasság. Ismerősökből indulok ki, rengetegen váltak szülés után, plusz a GYK-n is vannak bőven.

Kérdező, én annyira szeretném felvenni a kapcsolatot veled, valami hihetetlenül egyedül érzem magam emiatt, kérlek, ha gondolod írj nekem, nem kötelezlek rá, de nem sok olyan embert találtam, akivel tudnék beszélgetni erről a mindennapokban.

2010. febr. 7. 07:46
 57/106 anonim válasza:
41%

"Nő létemre elég szörnyű, hogy így gondolom?"

Nem szörnyű. Egyelőre semmiképpen ne ess teherbe és ne szülj gyereket, mert ezzel a hozzáállással boldogtalan lennél, ha gyereked lenne és az ő életét is tökretennéd. Nagyon pozitív, hogy mindezt sejted magadról, elismered, tehát nem követsz el hibát. Vannak neurotikus anyák, akik pontosan úgy utálják a gyereket, mint te, de mégis megszülik és "felnevelik", mert "így illik", nem akarnak furcsának tűnni. Az eredmény egy lelkileg sérült, rosszul nevelt gyerek. Ezt a hibát ne kövesd el.

Kétféleképpen tudsz továbblépni. Az egyik, hogy úgy gondolod, a szülés és a család egyszerűen nem neked való, és úgy döntesz, nem leszel anya. A másik, hogy ezt hibának tartod, és pszichológus segítségét is igénybe véve megpróbálsz abba az irányba "fejlődni", hogy olyan legyél, mint egy normális, azaz átlagos nő. Az a te saját döntésed, hogy hogyan gondolod és hogyan döntesz.

2010. febr. 7. 07:57
 58/106 anonim ***** válasza:
22%

20 évesen inkább megmásztam volna 10x a Himaláját, mint hogy gyereket szüljek, még agondolatától is kirázott ahideg, hoyg terhesség, szülés, etetés, éjszakai felkelés...

Most 38 vagyok, van két gyerekem (10 éves és 11 hónapos).

Te is változni fogsz, biztos, hidd el:-))

Ja és engem sem érdekeltek soha a kisgyerekek.

2010. febr. 7. 08:57
 59/106 anonim ***** válasza:
54%

Semmi gond a hozzáállásoddal.Ha így gondolod,hogy nem lenne hozzá türelmed,hogy nevelj és szeress egy kisgyereket,akkor ne vállalj sajátot.Kívánom,hogy jöjjön el az az idő,amikor megváltozik a véleményed,és amikor kb fél-egy éven keresztül minden reggel úgy ébredsz,és minden este úgy fekszel,hogy neked kell egy gyerek,hogy nem bírod nélküle,na akkor jött el a te időd.

addig viszont ne szülj,mert nem vagy rá felkészülve.

De ezzel nincs semmi gond,hiszen még csak 20 éves vagy.

Semmiről nem késtél le!!!Tanulj,dolgozz,szórakozz,utazz,ismerkedj,élj!...

Én 22 voltam,mikor megszültem az első gyerekemet,most 26 leszek,mire jön a második.

Egészen fiatal korom óta érzem az anyai ösztönt,és soha nem tekintettem egy magzatra úgy,mint teherre.Persze a terhességnek is van árny oldala,nehézsége,de ez hozzá tartozik.Kívánom,hogy előbb-utóbb te is tapasztald meg,milyen jó anyának lenni.

2010. febr. 7. 10:37
 60/106 anonim ***** válasza:
76%
01:43mal teljesen egyetértek, viszont a nemtudom mikor válasz, hogy menjen pszichológushoz, hogy normális nővé váljon az felháborít. Mit képzel az ezt író kedves válaszoló, hogy akinek nincs gyereke, mert nem akar az beteg? És te attól vagy normális mert szültél? Tudod mit pont annyira nem érdekel, mint téged az hogy másnak meg nincs.És mint korábban mondottam, nem lettél a gyerektől jobb ember!, és senki nem jogosított fel rá, hogy a gyereket nem kedvelőket te "lebetegezz".
2010. febr. 7. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!