Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nő létemre elég szörnyű, hogy...

Nő létemre elég szörnyű, hogy így gondolom?

Figyelt kérdés

Szóval, lényegesen a terhességre, szülésre gondolok. Egyszerűen taszít a gondolat, hogy 9 hónapig fejlődik bennem egy élőlény és mikor eljön az idő "kiszakad" belőlem. Maga az egész dolog. Az hogy hónapokon át leszív rólam minden vitamint, plusz kilók, megannyi nyavalya...a szülés meg aztán... :S ha belegondolok a menetébe már hányingerem van, hogy több centiméter átmérőjű gyerek jön ki belőlem (és akkkor ott szakad meg vérzik minden :S) ott, ahova csak örömszerzés végett "mászkál be" a párom :) vagy pedig max egy tampon van fent. Tudom, hogy anyukám engem is megszült, és nem lennék itt és nem írnám ki a kérdést, ha ő nem viszi ezt végig. De mégis annyira visszataszít az egész gondolata. Ráadásul a gyerekekkel sem tudok mit kezdeni, a falra tudnék mászni ha a buszon üvölt a gyerek, vagy ha jönnek ismerősök az 1-2 éves gyerekeikkel és pesztrálni kell őket...egyszerűen nincs türelmem hozzájuk...ehhez képest a kortársaim nagyrésze meg majd elalél meg visítozik, ha meglát egy kisbabát..én meg abszolút az ellentéte vagyok nekik...úgy érzem semmi ösztön nincs bennem a gyerekek iránt :S és hogy ezt pedig elvárja a társadalom egy nőtől, szerintem még ma is. Főleg az idősebbek, de én úgy látom, hogy még a fiatalabbak nagy része is. és látom, hogy mennyi házasság tönkremegy a gyerek megszülése után, a pasi nem akar szexet, vagy a nő nem kívánja, nincs idejük egymásra...ahh...bennem van a hiba?

20/L

2010. febr. 7. 00:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/106 anonim ***** válasza:
57%

"Százszor felnőttebben gondolkodik, mint azok akik 3-4 gyereket szülnek 40nm-re, aztán kéregetnek"

És a kettő között szerinted nincs átmenet? Akik felelősségteljesen vállalnak gyereket? vagy hirtelken az lett az elvárás hogy mindenkinek utálnia kellene a gyerekekekt és egyet sem szülni, mert az csak kéregetni fog?

2010. febr. 7. 00:55
 32/106 A kérdező kommentje:

00:53 köszönöm :)

mostanában kezdett el inkább foglalkoztatni a kérdés. nyilván tizenévesen nem járt ilyenen az agyam, csak mostanság elég sokan szültek ismeretségi körből, és ezért. felvállalni felvállalom, de az tény, hogy vállveregetés sehol sem jár érte :)

2010. febr. 7. 00:55
 33/106 A kérdező kommentje:
igen, tudom, el lehet innen menni..köszönöm nem :)
2010. febr. 7. 00:57
 34/106 anonim ***** válasza:
21%

20 évesen, iskolába járva nem fog tudni akarni felelőségteljesen gyereket vállalni, akarni, mert tudja h nem is tudna vele mit tenni.

Én se tudnám felnevelni, anymámtól pedig nem várom el szüleimtől. Apa fizesse tesom továbbtanulását, ne az én gyerekem életét. Mi pedig örülönk ha van mit enni...

Deez nekem is csak a másodlagos ok, ha lenne pénzem sem kellen most baba

A férges :D

35/106 anonim ***** válasza:
33%

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy simán csak nem akarok gyereket egyelőre, és engem is baromira idegesítenek a gyerekek. Nem csípem őket, nem tudok bohóckodni velük, pont nem érdekel a babácskája meg a kutyuskája, nem mondom neki, hogy "jajj de széép mutikáld meg mid van!" Meg "szia, hogy hívnak? Jajj de szép neved van!"

Kész én ilyen vagyok, jól vagyok, jól érzem magam :)

36/106 A kérdező kommentje:
najó, eltértünk itt a végére a témától. ígyis úgyis lesznek mindkét táborból, olyanok is akik a semmire szülnek, olyanok is akik felelősségteljesen vállalják a gyereket. kár ezen vitáznotok, higgyétek el. de az tény hogy a mostani gazdasági helyzetben az első csoportból vannak többen.
2010. febr. 7. 00:58
 37/106 anonim ***** válasza:
27%
énis!! utolsónak, de a kutyákat szeretem:D
2010. febr. 7. 00:59
 38/106 anonim ***** válasza:
39%

"jajj de széép mutikáld meg mid van!"

Azért a gyerekek szeretet még nem azonos a hülyeséggel...:))) Nagyon szeretnék már saját gyereket, sokat vigyázok a barátaim gyerekeire is, de ilyen mondatot remélem még soha nem mondtam.:) A gyerek csak gyerek és nem hülye.

2010. febr. 7. 00:59
 39/106 anonim ***** válasza:
29%

"És a kettő között szerinted nincs átmenet? Akik felelősségteljesen vállalnak gyereket? vagy hirtelken az lett az elvárás hogy mindenkinek utálnia kellene a gyerekekekt és egyet sem szülni, mert az csak kéregetni fog?"

Van átmenet, de ki beszél most erről??? Én arra akartam kilyukadni, hogy ennek a lánynak elvágnátok a torkát, de azoknak akik zokognak itt a fórumban ezrével, hogy nincs mit enni, meg nem tudja fizetni a hitelt, és elhagyta a palija... ugyan nem volt szex mióta szült, mert hát a gyerek... Na ezeket meg pesztrálja a 99%... Pedig ezek sokkal több kárt tesznek annak a gyereknek akit már megszültek, mint ez a lány, aki meg sem szüli :)

2010. febr. 7. 01:01
 40/106 anonim ***** válasza:
66%
És ez kit érdekel? Nem vagyok amugy se kismama,se anyuka,csak nem értem mit kellene irni.Ha van rajtad kivül még 1,5 millio ember aki nem akar gyereket akkor megnyugszol? Szabad ember vagy,szabad akarattal ha nem akarsz szaporodni akkor nem szaporodsz,kész. Nem kell reklámozni és akkor nem szólnak bele mások, én még pl egy munkahelyen sem dolgoztam ahol könyörögtek volna nekem hogy szüljek gyereket,sőt az utcán sem evrt még össze senki és a szomszéd se kopogtat a wc pumpával hogy pottyanthatnék már egykét kölyköt. Nem értem milyen "társadalmi elvárásról" beszélsz,maximum anyád könyöröghet unokáért,másoknak nem fog hiányozni a pulyád hidd el
2010. febr. 7. 01:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!