Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nő létemre elég szörnyű, hogy...

Nő létemre elég szörnyű, hogy így gondolom?

Figyelt kérdés

Szóval, lényegesen a terhességre, szülésre gondolok. Egyszerűen taszít a gondolat, hogy 9 hónapig fejlődik bennem egy élőlény és mikor eljön az idő "kiszakad" belőlem. Maga az egész dolog. Az hogy hónapokon át leszív rólam minden vitamint, plusz kilók, megannyi nyavalya...a szülés meg aztán... :S ha belegondolok a menetébe már hányingerem van, hogy több centiméter átmérőjű gyerek jön ki belőlem (és akkkor ott szakad meg vérzik minden :S) ott, ahova csak örömszerzés végett "mászkál be" a párom :) vagy pedig max egy tampon van fent. Tudom, hogy anyukám engem is megszült, és nem lennék itt és nem írnám ki a kérdést, ha ő nem viszi ezt végig. De mégis annyira visszataszít az egész gondolata. Ráadásul a gyerekekkel sem tudok mit kezdeni, a falra tudnék mászni ha a buszon üvölt a gyerek, vagy ha jönnek ismerősök az 1-2 éves gyerekeikkel és pesztrálni kell őket...egyszerűen nincs türelmem hozzájuk...ehhez képest a kortársaim nagyrésze meg majd elalél meg visítozik, ha meglát egy kisbabát..én meg abszolút az ellentéte vagyok nekik...úgy érzem semmi ösztön nincs bennem a gyerekek iránt :S és hogy ezt pedig elvárja a társadalom egy nőtől, szerintem még ma is. Főleg az idősebbek, de én úgy látom, hogy még a fiatalabbak nagy része is. és látom, hogy mennyi házasság tönkremegy a gyerek megszülése után, a pasi nem akar szexet, vagy a nő nem kívánja, nincs idejük egymásra...ahh...bennem van a hiba?

20/L

2010. febr. 7. 00:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/106 anonim ***** válasza:
75%
23 vagyok, a másik kérdésből, én nem féregként gondolok rá, vannak okos-kedves gyerekek, de a többségük egyenesen idegesít, és eszméletlenül nem akarok sajátot sem véges határidőn belül.
2010. febr. 7. 00:33
 12/106 anonim ***** válasza:
51%

"Tököm tele a sok nyihogós kismamával, hogy írnak a kakcsiról, meg a piscsiről... Soknak mása sincs, mint a gyerek, azt is azért szülte, mert üres volt az élete... " LIKE-olnám, nagyon is.

Nem attól lettél jó ember összes kedves anyuka, mert gyereket szültél, és ettől nem lettél jobb ember sem.

Sőt nem csak az lesz jó anya, aki már 5 évesen eltervezi, hogy dejó is lesz az.

2010. febr. 7. 00:35
 13/106 A kérdező kommentje:

a férges dolgot nem én írtam. az a másik kérdésben van.

nem, szó sincs arról, hogy csak az írjon, aki helyesel...elnézést, ha úgy értelmeztétek, csak kicsit nekem úgy tűnt, hogy átfordult személyeskedésbe az első válasz. megértem hogy nem túl bizalomgerjesztő a téma, és hogy nem ez a helyes hozzállás, elhihetitek nekem sem épp szívmelengető, mikor körülöttem a társaságban ajnároznak a gyerekekről, én meg kussban ülök szájösszezsorítva...csak kiváncsi vagyok, hogy van-e ezzel más is így, vagy hogy tényleg akkora baj-e, vagy akármi. hiszen nagyon sok helyről (hiába az emancipáció - és itt megjegyzem, nem vagyok emancipunci) azt hallom vissza, hogy igenis, a nő szüljön,mert arra teremtette a természet...nem tudok ezzel azonosulni.

a gyereket arra értettem, hogy vannak dolgok, amiben 20 évem ellenére, lehet még gyerekesen gondolkodom (itt nem az 5 éves zintre gondolok természetesn), de azok nem az érzelmeim, az biztos. persze nyilván a gyerek kérdés is összefüggésben van ezzel valamennyire, de hogy ebből induljon ki minden, azt nem hiszem...

2010. febr. 7. 00:36
 14/106 anonim ***** válasza:
74%
Mielőtt letépitek a fejemet, hogy milyen anyuka vagyok, mondanám, hogy kár erőlködni, mert még nincs gyerekem. nagyon szeretnék, de még nincs. És nekem is fontos a munka (sokat dolgozom), néhány diploma is belefért az elmúlt pár évbe és élvezem az életet. Nem tudom ez miért zárja ki azt, hogy szeretnék gyereket? Remélem, hogy 1-2 éven belül lesz, a jkörülmények is adottak hozzá, bár sokak szerint biztos nem, mert nincs milliomos férjem, csak egy lakás és biztos munkahely, de nem a pénzen múlik egy gyerek szeretete és felnevelése. (nem arról bezsélek, amikor nincs pénz, hanem nem kellenek milliók, hogy az ember gyereket merjen vállalni.)
2010. febr. 7. 00:38
 15/106 anonim ***** válasza:
51%
Kedves utolsó! ki és miért akarná letépni a fejed? nincs miért, és sok sikert!
2010. febr. 7. 00:39
 16/106 A kérdező kommentje:
ja, nem a férges hsz itt van, elnézést, csak azt hittem nekem szól az a komment is.
2010. febr. 7. 00:40
 17/106 anonim ***** válasza:
74%

"az első hozzászóló meg játssza itt az eszét"

Pl. ebből gondoltam a fejletépést, de mondjuk nyugodtan, az sem érdekelne igazán, mindenkinek joga van a véleményéhez...:)

2010. febr. 7. 00:41
 18/106 anonim ***** válasza:
40%

Ne akadjatok fent a férgen plz.

csak nem tudtam másképp megfogalmazni

idegennek érzem...magyon nagyon és félek tőle és nem boldogsággal tölt el a gondolat.

Talán, igen lehet azért, mert komoly kapcsolatot sem akarok. NEm ribanckodni,hetente vagy havonta mással, de nem is lekötni magam, meg ha érzem hszerelmes, meg korlátozni akar, menekülök....sztem bébivel is aza abjm h korlátnak érezném, hangsúlyozom, egyenlőre

2010. febr. 7. 00:42
 19/106 anonim ***** válasza:
71%

Hihetetlen egyszerű a megoldás: ne vállalj gyereket, senki nem kötelez.

Biztos van olyan furkó férfi, aki ebben támogat is.

Éljetek boldogan.

2010. febr. 7. 00:45
 20/106 anonim ***** válasza:
45%

még fiatal vagy, szerintem néhány év, és másképp gondolod majd.

én már 30 vagyok, mostanában kezdtem el vágyni egy kisbabára, de a szülés részétől én is viszolygok, kicsit undorítónak is tartom.

a babavárást viszont csodálatosnak, hogy ott van a hasadban.

:)

régebben az egyik kolléganőm is ilyen volt, ő is visszataszítónak találta azt, hogy a nők testében fejlődik ki a gyerek, őt juttattad eszembe.

azt mondta, hogy olyan, mintha egy alien lenne a terhes nőkben. :D

2010. febr. 7. 00:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!