Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan,akinek anyagi...

Van itt olyan,akinek anyagi ok miatt van csak egy gyereke?

Figyelt kérdés

Mennyire sajnálod,hogy csak egy van? Vagy akinek már nagyobb,megbántam végül,hogy csak egy lett,az anyagiak miatt?

Egy három éves lányom van,de nagyon úgy néz ki,így is marad.

nov. 4. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 A kérdező kommentje:

#50 hagyd,most jön majd a mineknektekketauto....az sem érv,hogy dolgozninmert miertodakoltoztetek

Alapszabály,ha valaki valamibe bele akar kötni,akkor bele fog,mindegy mit csinálsz. Én többek között ezért se szoktam már soha senkinek sem magyarázkodni.

Egyébként én is.tudom merre kell mennem a városba,hogy lássák egy réteget,akik életben tartanak ,,(direkt nem nevelnit írtam) öt hat gyereket is,segelyekbol,alkalmi munkákból. Megy ez így is,persze.

Nekünk is közel millió a bevételünk,kétszáz a hitel,rezsi,számlák,kötelező befizetnivalok száz felett havonta. Pedig tévénk sincs!minap elromlott a wc tartály,45-ert cserélte ki a szaki. Ez ilyen ad hoc dolog,amivel számolni kell. Házat,lakást is bőven kellene még újítani. Egyáltalán nem élünk nagy lábon.

Amikor szültem,mellettem egy anyuka a harmadikat szülte épp,és a középsőnek túrt FB marketplacen ruhákat,csomagban. Mondtam neki ott a simsay,tök jó ruhák vannak,elfogadható áron,de neki az drága,csomagban 5000 ért is lehet találni jókat. Lehet,nekem erre se időm se kedvem. Egyszer rendeltem így,hát kaptam is bele egy valog olyat,ami nem jó,nem olyan meret stb. Ár érték arányban rendben volt,de csinálja ezt az,akinek ez a hobbija. Nekem nem.

nov. 6. 13:27
 52/78 A kérdező kommentje:

Én havi egyszer vagy kétszer rendelek egy nagyobb csomagot dmbol,pontokat nézem,sokat lehet velük spórolni,de ennyi. Nincs energiam több drogeriat nézni,kivéve a pelenka,azt máshonnan rendelek. Nagyon sok fórumon olvasom,most nem veszik meg ezt,mert két hét múlva kétszáz forinttal.okcsobb,vagy a másik boltba mennek majd,mert ott most ez meg az akciós. Jó dolog az akció,de van egy határ,ami után fillerbaszs,futkosas a nem létező időben a boltokba,meg legyél képben mi hol mennyi. Hát köszönöm,nem. Nekem mindegy,hogy ezer forintért vagy ezerotert veszem a doemstost,mert kb két havonta kell egy flakon. Nekem mindegy,hogy kétszáz forinttal olcsobb a tusfürdő,amiből két hét alatt fogy el egy flakon,az éves szinten 5200 különbség.

Horribile dictu flakont se gyűjtögették ötven forintért. Mondjuk nem is nagyon van mit,de álljon sorba a hóhér. Megy a szelektívbe.

Baszom a pénzt sokak szemében,tudom. Ez van. Pedig ha mostantól mindenre is odafigyelnek,talán beljebb lennék havonta 30 ezer fontintttal,abból aztán vállalnak meg egy gyereket. Ja,nem!

nov. 6. 13:34
 53/78 A kérdező kommentje:

És szerintem itt álljon is meg az egymás zsebbel turkalas :) a kérdés az,ami. Mindenkinek szíve joga,hogy mi az az anyagi ok,ami miatt -tobbek kozott- nem akar még egy gyereket!

A kérdés,sajnálod,sajnaltad,megbantad e! Nem az hogy X összeget keresek mit gondoltok beleférne e.

Én kicsit sajnálom,de bölcs és logikus döntésnek tartom a reszemrol

nov. 6. 13:39
 54/78 anonim ***** válasza:
Ezt szerintem annyira túlmagyarázzátok már. Mintha érveket és önigazolást keresnétek, hogy miért NEM fér bele. Tényleg van az a szint, amibe nem fér bele, meg van az, amibe simán beleférne, de mondjuk a ház felújítás/vásárlás/új autó/két autó meg nem fér bele. Mindenki eldöntheti, hogy gyerek, vagy az előbbiek és semmi baj nincs azzal, ha valaki nem a gyerek mellett teszi le a voksát, csak ne csináljunk már úgy, mintha egy gyerekhez csilliárdok kellenének. (Ha valamilyen szempontból problémás lesz, amit ugye nem tudhatsz előre, akkor drága, ezt aláírom és szintén elfogadom érvként.) Valakinek az egy millióba nem fér bele egy sem, másnak a 600-as havi jövedelembe három is. És ez nem véglet, nem putriba gyerek vállalás, csak egy átlag. Egyik sem jó, vagy rossz, máshogy éli az életét. Te így érzed biztonságosnak, másnak mások a prioritások. Ezért írta itt valaki szerintem azt, hogyha igazán akarnál, akkor nem lenne akadály, mert minden valóban nem fér bele ekkora jövedelembe (meg a nagyobbat is el lehet cs*szni hónapról hónapra), de valaki képes probléma nélkül beáldozni a felújítást, vagy a ház projektet azért, hogy lehessen mégegy. Hozott egy döntést, kész. Te is hoztál. Mindkettő rendben van.
nov. 6. 13:44
 55/78 A kérdező kommentje:

Köszi,de csak egy részt látsz!

Ház felújítás...nos,pár év és tényleg a fejünkre ömlik a tető. Erre gyűjteni kell,hogy ki tudjuk csereltetni! Satöbbi. De kezdem unni,hogy nem tud a többség olvasni.

Ha nem lenne hitelünk,eskü a hatszaz nettoval kiegyeznek. Akkor lenne egy tehermentes házunk. Így még szivom a fogam,hogy négy év múlva,mikor forduló élsz,nem lesz e a kétszázas hitelből hirtelen négyszáz.

nov. 6. 13:47
 56/78 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem menjél el orvoshoz kérdező, ha ilyen kimerült vagy. Mást sem sorolsz, csak hogy neked mire nincs energiad, erőd, kedved. Te nem bírsz főzni, nem bírsz gyalogolni, nem bírsz ruhát keresni Marketplaven.

Mit bírsz akkor?

Nekünk a tiéteknél jelentősebb kevesebb bevétel mellett van két gyerekünk (igaz hitel nincs, de 1 milliónk sem), és mégis megvan mindenünk. Mediterrán étrend sok zöldséggel-gyümölccsel, normális ruha, megtakarítás havonta nekik.

Mondjuk nem is sírok ennyit ket gyerek mellett sem, hanem együtt főzünk, konyhakertet művelünk, kreatív játekokat csinálunk, stb. Szerintem nem a penzzel van itt nálatok sem a gond, csak erre fogod.

nov. 6. 13:59
 57/78 A kérdező kommentje:

Nézd,ha elolvastad volna amiket eddig írtam,nemrég épültek fel egy betegségből.jelenleg tunetmentes vagyok, remélem,így is marad,szerencsére időben el lett kapva

Nekem már csak emiatt is fontos,hogy legyen pénz,ha az államra bíztuk volna, valószínűleg még tartana a hadjárat.

Egyébként gratula,zt a legkönnyebb ramondani,mikor nincs többet,hogy velem van a baj! Remélem a gyerekeid nem erre az itelkezesre tanítod.

nov. 6. 14:13
 58/78 anonim ***** válasza:
Nem teljesen értem. Azt írtad majdnem milliós a bevételetek, abból 200 a hitel, 100 az egyéb kötelezők. Az 700 nettó tisztán, ami több, mint a 600, amivel megelégednél. Mindenre egyszerre nem elég. Ez tény. A lakhelyét pedig maga választja meg az ember, de valljuk be ebben is túl lehet nyújtózkodni a takarón. Anno 2 szobás panelben is nőttek fel gyerekek meg rozoga vályogban, mostmár 5 szobás újépítésű a minimum Rózsadombon (direkt hoztam szélsőséges példákat). Lényeg a lényeg zsebben túrkálás nélkül, hogy én egyet értek abban, hogy ez sok esetben csak döntés kérdése, mert valamiről le kéne mondani az első, második, akarhanyadik gyerek miatt. Nincs azzal baj, ha nem akar, vagy ha te nem akarsz akciókat lesni, de azzal sincs, ha valaki simán hajlandó erre. Csak arra próbálok rávilágítani, hogy ahogy te kéred, hogy megítélhesd, hogy belefér-e nektek, ugyanúgy joga van ehhez annak is, aki ennél kevesebb jövedelemre vállalt többet. Más élethelyzet, más célok, más indíttatások, más értékrend, neked sincs jogod elítélni azt, aki inkább megvesz 3 havonta 3 domestost és spórolt rajta 1500 forintot, mert őt az tölti el örömmel és megelégedéssel. Téged meg az, ha behajíthatod az 50 forintos flakonokat a kukába. Na bumm. A két gyerek kétség kívül sokkal nagyobb teher, mint az egy és az egy is, mint a nulla. Ebben nincs kérdés. Minden más szükségességéről lehet vitatkozni, csak nem érdemes, mert mások vagyunk.
nov. 6. 14:16
 59/78 A kérdező kommentje:
Semmit sem írtál a tetőre sem. De jó neked,nagy gondod nem lehet,ha a hazfleujitssrol neked valami úri huncutság jut eszedbe,nem valami ami okvetlenül szükséges.
nov. 6. 14:17
 60/78 anonim ***** válasza:
47%

Leírásod alapján neked betegseged előtt se volt kedved, erőd semmihez.

Amugy meg te is tudod, hogy havi 1 millio, azaz fejenkent kb. 500 ezer bevétellel meg a kamu fideszes statisztikák szerint is a felsőbb rétegbe tartoztok, ezért felesleges itt az anyagiakról hadoválni.

Valóban van az a szint, ahova nem fér be több gyerek, de a havi 1 millió nem az. Ezen felesleges megsértődni, te magad írtad, hogy Magyarországon csak az szórja a pénzt, akinek van, ezt másra ertetted, de hidd el, te is ez a kategória vagy.

nov. 6. 14:17
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!