Van itt olyan,akinek anyagi ok miatt van csak egy gyereke?
Mennyire sajnálod,hogy csak egy van? Vagy akinek már nagyobb,megbántam végül,hogy csak egy lett,az anyagiak miatt?
Egy három éves lányom van,de nagyon úgy néz ki,így is marad.
Én is rendelem a kaját. Leginkavb azért mert nem telik rá se időm,se energiám. A főzés nemcsak annyi,hogy odallok és főzök,hanem komoly logisztika a beszerzestol a főzés végi konyhatakaritasig. Nincs nagymama,nagypapa,akkor sem lenne senki segítség,ha tragédia lenne.
Szerintem ne turkáljunk más pénztárcájában,hogy ki szórja a pénzt,ki nem. Én ol nem járok kormoshoz,mert sajnálom rá a pénzt,de van,akinek az az én ideje,azzal töltődik,semmi gond vele. Látatlanban könnyű ítélkezni,de szerintem ma Magyarországon csak az tudja szórni a pénzt,akinek eleve van miből. (Nem kell vitatkozni ez nem mindenkire igaz,a nagy átlagra,nagy szórással,azaz az átlagtól való átlagos eltéréssel..)
Én tudom, mit jelent főzni, mert két kisgyerek mellett főzök, többek között azert is, hogy beleferjen két gyerek eltartása (értsd, ezen is spórolok.) Sőt konyhakertet is müvelek tavasztól őszig.
Nálunk sincs nagymama/nagypapa, vagyis van egyik oldalról, kb. 2 havonta 2 órát vigyaznak a gyerekekre.
Nem sértésnek szántam, ez a véleményem. Két kisgyerekünk van egy ovis és egy kisebb, havi 350 ezret költünk megélhetesre. Nem ennyi a bevételünk, de ennyit költünk, hogy a többiből tudjunk haladni előre.
Kapni se kaptunk semmit, külföldön dolgoztunk évekig két munkahelyen a férjemmel, hogy legyen saját ingatlanunk. Igy most van szép házunk, két gyerekünk, de igeniy odafigyelünk, és spórolunk, hogy tudjuk tartani az életszínvonala, értsd. legyen egészséges, változatos étel, ruha, autó, programok a gyerekeknek, normális cipő, megtakarítás nekik.
Mi sem vagyunk gazdagok, de hajlandóak vagyunk magunkat odatenni azért, hogy ketten lehessenek. Más nem, amivel amúgy nincs baj, az ő dolguk, csak akkor nem kell keserefni rajta, hogy nem fér bele két gyerek.
"Mi sem vagyunk gazdagok, de hajlandóak vagyunk magunkat odatenni azért, hogy ketten lehessenek. Más nem, amivel amúgy nincs baj, az ő dolguk, csak akkor nem kell keserefni rajta, hogy nem fér bele két gyerek."
Dehát pont ez a lényege. Az ember aszerint vállal gyereket, amekkora életszínvonal csökkenés neki még belefér. Ez pedig mindenkinél egyéni.
"És nincs mivel nyugtatnom magam, egyszerűen nem akarunk több gyereket"
Most akkor nem akartok több gyereket, vagy az anyagiak miatt nincs több gyerek? Mert a kérdés az anyagiakról azól, és te is azt írtad, nem telne nagyobb lakásra meg extrára, tehát ez úgy értelmezhető, hogy lenne második gyereketek, ha beleférne pl. nagyobb lakas.
Most meg mikor rávilágítottam, hogy nyugtatod magad, egyből jött a válasz, hogy ja, nem is akarnál.
Most akkor melyik az igaz?
Nagyon sokáig főztem. De elengedték. Az se mindegy hány éves az ember. 37 vagyok,mindjárt 38 túl egy elég komoly betegségen,ami után atertekeltem ezt azt. Amit tíz évvel ezelőtt simán bírtam volna és azt mondom rá,oké,az most már nem fér bele.
Mi is kulfoldon húztuk az igat sokáig,szerintem elég sokan odateszik magukat. Továbbá tudom,a neheze ez után jön anyagilag,iskolás kortól. Megoldani a szüneteket,két gyereket táboroztatni,ha úgy van,elindítani az iskolakezdéskor,stb. Na meg nem csupasz seggel akarom útnak indítani az életben,ahogy anno engem. Nem akarom,hogy minka mellett kelljen egyetemre járnia,illetve dolgozzon,persze de ne azért hogy éhen ne haljon,hanem mondjuk fesztivál jegyért. Ha szerencsénk van egy kis önerőt is sikerül neki adni,ami legalább az illetékre elég lesz. És tudom hogy sokaknak ez nem fontos,ezzel sincs baj. Épp azért tettem fel a kérdést minél rövidebb formában,hogy ne legyen vita ebből. De azt nem szeretem,mikor itt valaki fenyezi magát,hogy mennyire odateszi magát,míg burkoltan utal arra,más nem,mert ez nem így van. Nem lehet minden részletre ralatni kívülállóként,ítélkezni,magunkat fenyezni, önigazolast keresni viszont annál könnyebb. Akinek nem inge ne vegye magára.
Őszinte leszek, én megbántam. Vágytunk második gyerekre, de basz*rik voltunk az anyagiak miatt, aztán sajnos nagyon korán megözvegyültem és elég nehezen jöttem ebből ki lelkileg. El sem tudtam képzelni, hogy én valaha is gyereket vállaljak még valakivel és ez így is maradt. Mire lett egy olyan kapcsolatom, amibe talán sok sok éve még bevállaltam volna, addigra 40+ lettem és már nem érzem magamban ezt, meg a gyerekkel sem akarnék kitolni. A férjem kései gyerek volt anno, az anyukája 83 évesen akkor "szakadt a nyakunkba", amikor mi kezdtük a közös életünket. Én ennek nem akarom kitenni a gyerekemet. Sajnos ez is egy anyagi oka volt annak, hogy nem lett második gyerekünk, rengeteg pénzt elvitt anyósom gondozása/gondoztatása. A lányom 12 éves. Ő nagyon ritkán jegyzi meg, hogy jó lenne/jó lett volna, azt is inkább olyan formában, hogy "de jó Boginak, mindig van kivel bicajozni mennie", vagy megkérdezi neki miért nem lett testvére és hasonlók. Szóval nem vágyakozó megjegyzések, de az én lelkemben azért megforgatja a kést így is, mert nagyon szerettem volna. Szerintem nem telik el úgy hét, hogy ne gondolnék rá, hogy milyen lenne, ha ketten lennének. Az tény, hogy anyagilag dupla teher, de nem minden a pénz. Így utólag azt gondolom simán megoldottunk volna mindent úgyis, hogy az élet azért rendesen megtépázott minket.
A kérdés tényleg az, hogy miről vagy hajlandó lemondani azért, hogy beleférjen. Nem mindegy, hogy egy amúgyis alacsony életszínvonalból kell méglejjebb adni, vagy igazából csak a havi megtakarításod mértékét csökkenteni a második a gyerek, ezáltal mondjuk 2 évvel kitolódik egy autócsere, vagy csak 2 évente jön össze egy nyaralás a Maldívra. Annyira relatív ez. Nekünk valahol középen lett volna az igazságunk, ezért gondolom úgy, hogyha nem gondoljuk túl, simán bevállalhattuk volna.
Szeretném,ha csak két évente jutnek el a Maldívra :) életemben egyszer voltam tengerparton is,horvátországban. Nyaralni öt éve nem,talán jövőre. Húsz éves kocsink van.Tudom,megfogtam a lényeget,de amiről írtál,az kevesek gondja.
Nem minden a pénz,az igaz. Szükséges de nem elégséges feltétel. De szükséges!
Nekünk elég sok olyan ismerősünk van, akik vallásasak, és 4-5-6 gyerek is van.
Senkinél nem hallottam különösebb anyagi problémáról. Mondjuk nyilván nem járnak családostól évente kétszer a Kanadába nyaralni, de normális életminőségük van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!