Van itt olyan,akinek anyagi ok miatt van csak egy gyereke?
Mennyire sajnálod,hogy csak egy van? Vagy akinek már nagyobb,megbántam végül,hogy csak egy lett,az anyagiak miatt?
Egy három éves lányom van,de nagyon úgy néz ki,így is marad.
Nem bántam meg.
Nem nélkülözünk egyáltalán (mérnök pár vagyunk) , de mivel nem volt semmilyen családi támogatásunk / örökségünk, így magunknak tettük össze a két szobás lakást Budapesten, aminek a hitelét még fizetjük és a jelenlegi ingatlanárak mellett nem tudnánk nagyobba menni. Az életszínvonalunkból nem akarunk leadni egy magasabb hitel javára, így a gyerek tud járni többféle különórára az érdeklődési körének megfelelően, el tudunk menni egy évben többször külföldre, nem kell hóvégén azon gondolkodni, hogy mit együnk, elmenjünk e étterembe, moziba, akármi. Két gyerekkel ez már jelentősen más lenne, egyrészt azért mert legalább egy szobával nagyobb ingatlanra lenne szükségünk, plusz több gyerekre már a hobbik is jóval költségesebbek lennének.
Mi jól érezzük így magunkat, ismerősi körömben akinek több gyereke van, mindig panaszkodik meg irigykedik hogy mi tudunk utazni, világot látni, ha elromlik valami szakemberrel egyből javíttatni és hasonlók. Nem mellesleg pedig ha nincs segítséged nagyszülői oldalról, akkor idegileg egy daráló több gyerekre figyelmet szentelni és mellette még heti 40 órás munkahetet végig tolni.
"ismerősi körömben akinek több gyereke van, mindig panaszkodik meg irigykedik hogy mi tudunk utazni, világot látni, ha elromlik valami szakemberrel egyből javíttatni és hasonlók."
Szerintem ezt csak te meséled be magadnak, mert ezzel nyugtatod magad amiatt, hogy nincs testvére a gyerekednek. Egyszer mondott valaki olyesmit neked, és kivetíted mindenkire. Én csupa 2-3 gyerekes körben mozgok, es mindenki szokott kirándulni, nyaralni meg senkinek nem kell hetekig várni, hogy megjavíttassa a mosógepet.
Nekünk kettő van es anyagi okok miatt nem lesz több, de egyèbként 2 barátnőmnek is egy gyereke van, és az anyagiakat jelölik megy egyik oknak. De igazából érezhetően elég nekik egy gyerek, az egyik mondta is, hogy ha telne rá, akkor sem lenne már masik (eredetileg kettőt terveztek).
Mondjuk megjegyzen, egyikük sem áll rosszul anyagilag, viszont nem tudnak bánni a pénzzel. Szóval ez az "anyagiak" is olyan szubjektív megítélés, hogy valóban nem ferne bele vagy nem akarja annyira, hogy ezért cserébe lemondjon dolgokról, pl.hogy csak rendeli a kaját, nem főz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!