Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan,akinek anyagi...

Van itt olyan,akinek anyagi ok miatt van csak egy gyereke?

Figyelt kérdés

Mennyire sajnálod,hogy csak egy van? Vagy akinek már nagyobb,megbántam végül,hogy csak egy lett,az anyagiak miatt?

Egy három éves lányom van,de nagyon úgy néz ki,így is marad.

nov. 4. 11:17
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
81%

Nem bántam meg.

Nem nélkülözünk egyáltalán (mérnök pár vagyunk) , de mivel nem volt semmilyen családi támogatásunk / örökségünk, így magunknak tettük össze a két szobás lakást Budapesten, aminek a hitelét még fizetjük és a jelenlegi ingatlanárak mellett nem tudnánk nagyobba menni. Az életszínvonalunkból nem akarunk leadni egy magasabb hitel javára, így a gyerek tud járni többféle különórára az érdeklődési körének megfelelően, el tudunk menni egy évben többször külföldre, nem kell hóvégén azon gondolkodni, hogy mit együnk, elmenjünk e étterembe, moziba, akármi. Két gyerekkel ez már jelentősen más lenne, egyrészt azért mert legalább egy szobával nagyobb ingatlanra lenne szükségünk, plusz több gyerekre már a hobbik is jóval költségesebbek lennének.

Mi jól érezzük így magunkat, ismerősi körömben akinek több gyereke van, mindig panaszkodik meg irigykedik hogy mi tudunk utazni, világot látni, ha elromlik valami szakemberrel egyből javíttatni és hasonlók. Nem mellesleg pedig ha nincs segítséged nagyszülői oldalról, akkor idegileg egy daráló több gyerekre figyelmet szentelni és mellette még heti 40 órás munkahetet végig tolni.

nov. 4. 11:35
 2/77 anonim ***** válasza:
76%
Azt mondják ahol egy van, ott elfér még egy. Azt hiszem. Nekem nem anyagi okokból, hanem válás miatt volt egyke a gyermekem sokáig, újraházasodtam, szerettünk volna közös babát, de sajnos 10+ éves lett a gyermekem mire lombikkal sikerült a kistestvére. Érezhetően több a kiadás két gyermekkel, mint egyel volt. Pláne a mai árak mellett. Igaz mindenből újat kellett venni, kiságytól a bútorokon át a ruhákig. Ráadásul 9 hónapos kora óta tápszeres, és nagy bébiételes is a babánk, szóval ezekre külön egy vagyon megy el havonta (nem íratható receptre a tápszer). Az első babám anyatejes volt, és nem evett ennyi bébiételt sem, vele talán emiatt is volt könnyebb anyagilag. Mindenesetre jobb lett volna, ha együtt tudnak felnőni, most így már nagy a korkülönbség köztük, de ha meg tudjátok oldani, és szeretnétek még egy babát, szerintem ne sokáig halogassátok. Nem minden a pénz, a lányom idején én GYES-en voltam, költözés miatt nagy pocakkal már nem tudtam elhelyezkedni hogy GYED-re mehettem volna, de 1 fizetésből is jól éltünk, megoldottunk mindent. Sok ismerősöm az első babát is halogatja, mert pénz-pénz, aztán már mindenki a 40-et tölti, de még mindig nem érzik biztosnak az egzisztenciát, ők már lassan ki fognak futni az időből, főleg mivel mindenkinek saját lakása, jó állása van, nem tudom mire gondolnak, hogy ne lenne elég a pénz. Van aki túlgondolkodja szerintem, és közben elszalad az élet.
nov. 4. 11:35
 3/77 anonim ***** válasza:
70%
Amúgy nem lakunk kicsi lakásban, 62 négyzetméter, de két gyerekre már élhetetlennek gondolom.
nov. 4. 11:36
 4/77 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok, és az 1-essel maximálisan egyet értek, egy gyerek mellett mindenre is volt idő, pénz és energia, plána mikor már 12-13 éves lett. :)
nov. 4. 11:43
 5/77 anonim ***** válasza:
93%
Én mindig abba gondolok bele, hogy mi az a gyerekszám, amit egyedülálló anyukaként is tudok menedzselni, jelentős életszínvonal romlás nélkül. És ez az egy.
nov. 4. 11:43
 6/77 anonim ***** válasza:
63%

"ismerősi körömben akinek több gyereke van, mindig panaszkodik meg irigykedik hogy mi tudunk utazni, világot látni, ha elromlik valami szakemberrel egyből javíttatni és hasonlók."

Szerintem ezt csak te meséled be magadnak, mert ezzel nyugtatod magad amiatt, hogy nincs testvére a gyerekednek. Egyszer mondott valaki olyesmit neked, és kivetíted mindenkire. Én csupa 2-3 gyerekes körben mozgok, es mindenki szokott kirándulni, nyaralni meg senkinek nem kell hetekig várni, hogy megjavíttassa a mosógepet.

nov. 4. 11:59
 7/77 A kérdező kommentje:
#6 a kérdés olyanokhoz szólt,akik anyagi ok miatt nem vállalták még egyet. A te ismerősi kroodre ez nem jellemző,ennyi. Egyébként az sem reprezentatív minta. Azért mert nekik erre telik,nem jelenti,hogy az az általános mindenhol.
nov. 4. 12:04
 8/77 anonim ***** válasza:
26%
Nem nyugtatom magam, de örülök, hogy jobban tudsz mindent. Kb. minden hónapban ez az általános az ismerősi körünkben, de az is igaz, hogy szintén fiatalokról van szó, akiknek szintén nem raktak a fenekük alá ingatlant /nem örököltek, így vagy a hitelt nyögik, vagy az albit. (30 évesek és 30 alattiak)
nov. 4. 12:05
 9/77 anonim ***** válasza:
59%
És nincs mivel nyugtatnom magam, egyszerűen nem akarunk több gyereket, igazából ahhoz se lenne közöd ha gyerektelen lennék. Nem hasonlítgatásból születnek a döntéseim, de az meg egy statisztika, hogy a többgyermekes családok általában rosszabb anyagi körülmények között élnek, hasonló kereseti feltételek mellett, mint ahol csak egy gyerek van.
nov. 4. 12:07
 10/77 anonim ***** válasza:
89%

Nekünk kettő van es anyagi okok miatt nem lesz több, de egyèbként 2 barátnőmnek is egy gyereke van, és az anyagiakat jelölik megy egyik oknak. De igazából érezhetően elég nekik egy gyerek, az egyik mondta is, hogy ha telne rá, akkor sem lenne már masik (eredetileg kettőt terveztek).

Mondjuk megjegyzen, egyikük sem áll rosszul anyagilag, viszont nem tudnak bánni a pénzzel. Szóval ez az "anyagiak" is olyan szubjektív megítélés, hogy valóban nem ferne bele vagy nem akarja annyira, hogy ezért cserébe lemondjon dolgokról, pl.hogy csak rendeli a kaját, nem főz.

nov. 4. 12:10
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!