Mennyit foglalkozik apuka a gyerek iskolai dolgaival?
Amikor még csak ovis volt a fiunk, az apja ígérgette, hogy majd mennyit tanul vele, várja már, milyen jó lesz stb.
Szeptember óta elsős, eltelt majdnem 7 hónap és még egyszer sem ült le vele tanulni, bele se nézett a könyveibe, fogalma sincs, hogy mit tanulnak, hol tartanak. A leckét (ha marad) mindig én írom vele, együtt tanulunk, bár nagyon ügyes, önálló a fiunk, de azért kell neki a segítség, ha nem érti mi a feladat.
Az még rendben van, hogy minden program és fotózás dátumát én tartom számon, én adom be a pénzt rá, mert ezeket egy nő lehet jobban meg tudja jegyezni. Nagyon kiábrándító számomra, hogy ennyire nem foglalkozik vele. Ha számon kérem, akkor hárít, hogy őt ez nem érdekli. Csak akkor mégis kit kéne, hogy érdekeljen a gyerek iskolai dolgai és a tanulmányi eredménye? Nálatok mennyire van képben apuka? Tanul a gyerekkel?

Elsős szintén.
Nálunk sem tanul vele egyáltalán. A krétába se tud belépni szerintem. A dátumokat is én tartom fejbe.
De nekünk ez így jó. Ettől még nagyon jó apa, rengeteget foglalkozik vele/velük. Csak épp nem tanulnak. Amúgy is, mire ő hazaér a munkából, mi már rég túl vagyunk rajta.

Eleget. Hozza-viszi a suliba, én heti kétszer tudok csak érte menni. Felszerelést, beadandókat, dátumokat én intézem, de pl: fogászatra ő viszi, ő kért időpontot. Házit főleg én ellenőrzöm, de ha kell ő is megnézi. Én szeretek vele tanulni, mert ő szerintem túl engedékeny, hamarabb megmondja pl: a matek eredményt, nem vár annyit, hogy rájöjjön magától vagy kis segítséggel. De ha elegem van és kérem, odaül mellé.
Kréta: na oda tényleg nem lép be, de érdeklik a jegyek, kérdezi.
Két gyerek van, még csak a nagyobb iskolás. Addig se a tökét vakarja, míg a nagyobbak tanulók, ott van neki ilyenkor a kicsi.

Érdekli őt a gyerek, ha beteg ha bármi baja van, aggódik. Csak ez az iskolás dolog olyan, hogy annyira nem izgatja. Ő úgy van vele, hogy mindegy, hogy 5-öst kap vagy 3-ast. Szerintem viszont egyáltalán nem mindegy.
Nekem is fárasztó délután 17-18 órakor, munka után még tanulni a gyerekkel és leellenőrizni a leckét, de muszáj ez is a gyereknevelés része. Amikor szülői értekezletre mentem és 19:15-re értem haza, akkor kellett nekiállnunk leckét írni, mert az apja nem segített neki és még én voltam a rossz, hogy miért csesztetem a gyereket ilyen későn ezzel.

Két gyerekünk van, egy ovis és egy alsós. A házi feladatot a nagy inkább az apjával szereti csinálni, az közös program. Sokszor a férjem előbb tudja a gyerek jegyeit, mert folyton a kezében a telefon és nézi a krétában is az üzeneteket. Együtt tanulnak verset is.
A kicsivel gyógytornázni kell, többnyire én csinálom a szakember javaslatára, de az apja is meg tudja csinálni vele nagyjából, ha én épp főzök este és megcsúsznánk a napi rutinnal, ha várnának rám emiatt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!