Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Trambulin pro és kontra?

Trambulin pro és kontra?

Figyelt kérdés

Oké, hogy van sok jó oldala is (javítja a gyerekek mozgáskoordinációs készségét, egyensúlyérzékét, növeli a fizikai állóképességüket, stb.)

Viszont van a negatív oldala, egyre több orvos lenyilatkozta már, hogy nagyon nem ajánlják fiatal korban (főleg 8-10 éves kor alatt), mert komoly sérülések lehetnek belőle.

Ti hogy viszonyultok a témához? Melyik oldalon "álltok"? Mennyi idős a gyerek, engeditek trambulinozni?

ma 18:00
 1/9 anonim ***** válasza:
64%
Volt a gyerekemnek kicsi, szobai trambulinja. 3 évesen kapta, 6 éves koráig használta, soha semmi balesete nem volt vele
ma 18:07
 2/9 anonim ***** válasza:
63%
2 fiam van (10 és 13 évesek), kb 8 éve van trambulinunk. A legjobb befektetés volt. Soha nem volt baleset. Pedig rengeteget használják
ma 18:13
 3/9 anonim ***** válasza:
87%
Nekünk nincs és nem is volt rá igény. Szerintem lehet nélkülözni, főleg ha aggályaid vannak vele kapcsolatban.
ma 18:19
 4/9 anonim ***** válasza:
85%

Én a sebészorvosnak hiszek, meg a traumatológus ismerősnek.

Gyógytornán koordinált formában használtak mini trambulint. Úgy oké volt, otthonra nem vettem.

ma 18:23
 5/9 anonim ***** válasza:
90%

Fiam eltorte a labat es a terdet is muteni kellett 7 evesen.

Azonnal eladtuk es tobb csaladtag is. Nekunk rossz elmeny volt, de ahol nincs baleset szeretik

ma 18:26
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

Konnyu volt eldonteni ezt a kerdest, nincs, mert picike a kertunk es masra kell a hely. Bent meg szinten nem fer el egy kisebb se.

:D

ma 18:38
 7/9 anonim ***** válasza:
86%
Én olvastam a kockázatokról, és annak tükrében úgy döntöttem nem veszünk. Jópofa dolog, én is szeretek ugrálni benne, de annyit nem ér nekem.
ma 19:11
 8/9 anonim ***** válasza:
78%

Vagy 6 eve van eg enis ugralok benne 😁

Soha nem volt baleset pedig folyamatosan ugraltak a gyerekek benne

ma 20:02
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ezek a pro és kontra érvek, amiket írtál. Végül nálunk a covid ideje alatt győzött a pro oldal és kaptak egyet, akkor voltak 4 évesek a kicsi hármas ikreink, 9 a nagy. Akkor még csak külön-külön használhatták. Most már 8 és 13 évesek, most már együtt is ugrálnak. Szaltót nem engedünk nekik.

Szerintem ezt mindenkinek magának kell eldönteni. Én ismertem 3 gyereket is, akik biciklis balesetben haltak meg, egyikük sem ütközött autóval, hanem banális okokból (egyikük gödörbe hajtott és pont rosszul esett le, másikuk szalagkorlátnak ment neki, harmadikuk első feket húzta be és átbukfencezett a kormányon), de van ismerős család, ahol a kerti medencébe fulladt bele a gyerek. Mégis engedik az emberek biciklizni a gyerekeket, sok helyen van medence is.

De én abszolút megértem amúgy, ha valaki nem vesz, mert veszélyesnek tartja. Nálunk pl medence nincs emiatt.

ma 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!