Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vitatéma még Magyarorszá...

Miért vitatéma még Magyarországon mai napig a szoptatás kontra tápszeres táplálás?

Figyelt kérdés

Nyugaton jóval fejlettebb a hozzáállás.

És ennek csak ebben a témában hanem a szexualitás és a szülés módjának megválasztása is.

Magyarország akkor mondjuk ki nyugodtan jóval fejletlenebb

2018. nov. 17. 14:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Akik ezen vitatkoznak a környezetemben, mind arrogánsak vagy szimplán unatkozó emberek.

Akinek van esze, nem foglalkozik ezzel a témával hanem úgy él ahogy akar. Nem figyel másokat. Nem minden esetben előre megalkotott döntés az, hogy valaki tápszerhez nyúl vagy sem. Én is úgy indultam neki a szülésnek, hogy majd szoptatni akarok. Nem sikerült. Bármit csináltam.

2018. nov. 17. 14:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön is téma.

Nézd csak meg a külföldi sztárokat, akik hirdetik a szoptatást. A magyar celebek csak ezt koppintják.

A kórházi ellátásról meg mindenki tudja, hogy külföldön (fejlettebb országban) tisztább, modernebb és az emberek emberek nem csak egy test akin dolgozni kell.

2018. nov. 17. 14:45
 3/11 anonim ***** válasza:
80%
Ez egy jó kérdés. Van akinek minden sikerül és ítélkezik a másik felett, mintha ez valami tudáson alapuló dolog lenne.Lehet, hogy egyesek 3óra alatt simán megszülnek másokat 2nap szenvedés után császároznak mégis sokan elitélik a csaszarosokat. Vagy akár a szoptatás. 6hétig feküdtem a fiammal, hogy majd egyszer csak beindul. Nonstop a szájában volt mégsem tudtam 3p-40mlnél többet produkálni, a védőnő meg járt a nyakamra, hogy ilyen nincs igyak szoptatós teát eroltessem stb. Csodás volt, mert utána totál depressziós voltam, hogy még meg etetni sem tudom egy szar anya vagyok. Tervben van a következő de azt megfogadtam, hogy az ilyen gondolkodású embereket elkerülöm és nem engedem ezt újra végig zongorázni. Nem értem miért jó ez, kinek jó ez. De sztem nagyon sok nő esik abba a hibába mint én, hogy zokog a hűtő előtt, hogy ennem innom kell mert csak az anyatej de mit egyek mert allergiás és mindentől fáj a hasa.
2018. nov. 17. 14:51
 4/11 anonim ***** válasza:
89%
Mert minden az. Ezek az emberek, akiknek errol szol az elete, gyerek elott is hulyek voltak.:)
2018. nov. 17. 15:39
 5/11 anonim ***** válasza:
63%
Engem alapvetően rohadtul nem erdekelnek mások. Nem az én bajom. Ha megkérdezik elmondom a véleményem, egyébként nem az én gyerekem, nem szólok bele a táplálásába sem.
2018. nov. 17. 15:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Osztom a 4es véleményt.

Aki hülye az szülés előtt is hülye volt.

Ha szétnézel, szinte minden témában vannak okoskodók, nagyon megmondók.

Ez nem szoptatás kontra tápszer, ez embertípus.

2018. nov. 17. 15:52
 7/11 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem az a nevetséges, hogy a császárarány lassan 70%, tehát pont tojnak a természetességre, de a nő szoptasson (persze suttyomban a budin, nehogy meglássa bárki is)! Engem nem az zavar, hogy ilyen vagy olyan párti a közvélemény, inkább az zavar, hogy nem egységes.
2018. nov. 17. 17:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon az a legnagyobb baj a szoptatással, hogy még mindig össze-vissza vannak róla az információk. Ha valaki nem készül jó előre, biztos forrásból, akkor könnyen összezavarják a különböző állítások. Mást mond a védőnő, mást a gyerekorvos, megint mást a szülészeten dolgozó orvosok és ápolók, és az interneten is lehet hatvanféle dolgot olvasni. Sokszor egészségügyi szakemberek képesek olyanokat mondani, ami már rég túlhaladott, rég bebizonyosodott, hogy nem jó úgy, mégis mondják. A szoptatási tanácsadó nem mindenkinek elérhető, sokan nem is tudják, hogy létezik, és ha tudnak is róla, nem mindenki tud/akar fizetni egy tanácsadásért, amikor tanácsot elvileg hozzáértőként ingyen ad a védőnő, orvos, stb.

Ha tényleg minden anya (és család) megfelelően lenne informálva a szoptatás módjáról és jelentőségéről, eleve sokkal kevesebben lennének azok, akiknek kudarcélménnyé válik a szoptatás.

DE! Azzal sem értek egyet, amikor erőltetik, agresszív módon nyomják a kismamáknak, hogy szoptatni muszáj. Ha valaki minden információ birtokában úgy dönt, hogy ő nem szeretne szoptatni, akkor senkinek nincs joga őt erre kényszeríteni. Még akkor sem, ha amúgy tudja mindenki, hogy a szoptatás a kisbaba táplálásnak a legmegfelelőbb módja. Ugyanúgy az anya dönt arról, hogy hogyan fogja táplálni a babáját, mint ahogy arról, hogy milyen pelenkát használ, hogy hol altatja, miben viszi sétálni, hogyan fürdeti, és így tovább. Ha az utóbbiakba nem szól bele senki, akkor az előbbibe sem kéne.

2018. nov. 17. 18:25
 9/11 anonim ***** válasza:
31%

Több okból.

Valóban elmaradott. Nyomatják a 3 óránként etetést, hogy minden evésnél mérni kell, hozni kell a papírformát.

Közben sehol nincs egy igényes baba-mama helyiség, sok esetben a rendelőben se.

A szopás szóról egyedül itt asszociál mindenki elsőként az orális szexre. Ezért IS kapcsolja össze sok ember azzal, hogy ez valami illetlen.

Eközben itthon a gyerek a társadalom egyik felének megélhetési forrás. A másik felének státusz szimbólum: milliók mennek el a szülésig. Utána főleg. És egyfajta státusz szimbólum lett az is, hogy bibibí, nekem telik tápszerre, és vigyázni kell a 2 milliós szilikon cicire. Aki szoptat, az a szőrös lábú, lógó csöcsű ősanya, akit úgyis elhagynak.

Megfejelve azzal, hogy ott se fogy ennyi tápszer fejenként, ahol 6 hét után sok anya visszamegy dolgozni. Itt 3 évig lehetsz a gyerekkel, de a legfontosabb szempont, hogy a lakás csillogjon, elvégre te otthon úgyse csinálsz semmit.

Tipikusan magyar. Mindenki mindenki ellen.

2018. nov. 17. 19:03
 10/11 anonim ***** válasza:
mert az ilyen baba mama magazin,kismama ezt szitják csak az a jó ha szoptatsz stb szar aki tápszert ad.első gyereknél csináltak is jó kis depit ezek az ujságok,másodszora és harmadszora már nem olvastam ilyen ujságokat .
2018. nov. 18. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!