Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mért húzzátok le a szoptató...

Mért húzzátok le a szoptató anyukákat?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem, hogy azok, akik szerintem jókat írnak, aktuális dolgokat a szoptatásról, hozzátáplálásról, mindig ' kisebb százalékban' adnak hasznos válaszokat, mint azok, akik az elavult, régi javaslatokat támogatja. Miért van ez így? Mért pontozzátok le őket? Vagy azokat akik hosszú távon szoptatnak?

2013. márc. 10. 00:01
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudom, de engem is mindig lepontoznak, mert én csak 3 hónapig tudtam szoptatni.. (nem volt tejem 10-20 ml-nél több, bármit is csináltunk, végül a védőnő azt mondta, szerinte ne kínlódjunk tovább). Mikor próbálok a saját esetemmel más, hasonló helyzetben lévő anyukákba lelket önteni, engem is mindig lepontoznak a sárga földig, de engem ez már nem szokott érdekelni :D Főleg azok után nem, hogy múltkor leírtam egy finom receptet egy kérdésre, és azt is lepontozták 50%-ra. Szerintem ez a pontozósdi egy nagy butaság, és igazán kivehetné az oldal üzemeltetője. De hát ez van.
2013. márc. 10. 00:05
 2/43 A kérdező kommentje:

Én most e percben egy tényleg segítőkész, naprakész válaszolóról beszélek ( bár többet is lehúznak).

Akiről szó van most priviben is írt nekem, sokat segített, és minden miatt lehúzzák.... Mert előnyösnek tartja a 6 hóig kizárólag szoptatást, mert igény szerinti szoptatást javasol. Egyébként védőnő és szoptatási tanácsadó ( lesz), csak a klinikai órái hiányoznak. És mellesleg most otthon van a gyerekével.

2013. márc. 10. 00:11
 3/43 anonim ***** válasza:
100%

Én is segítőkész szoktam lenni (és még udvarias is).

Hát nem tudom. Nem értem a lelkivilágát az ilyen embereknek. Én sem szoktam lepontozni senkit azért, aki pld. írja hogy 3 évig szoptatta a gyerekét.. (pedig szívem mélyén nem értek vele egyet, de a gyereknek jó, akkor meg nem mindegy nekem?) :)

2013. márc. 10. 00:13
 4/43 A kérdező kommentje:
Jaa, ezt nem úgy értettem, hogy más nem segít. Csak úgy gondolnám, hogy egy védőnő, aki csak pár éve végzett, tisztában van pl a szoptatásról szóló friss ajánlásokkal.
2013. márc. 10. 00:19
 5/43 anonim ***** válasza:
87%

Ez a szoptatás, nem szoptatás téma amúgy is nagyon ingoványos terület, sokaknál kiveri a biztosítékot. Van aki szerint a tápszer "méreg", és isten őrizz tőle, és van aki meg nem szeret szoptatni (vagy nincs teje mint nekem volt anno) és igenis úgy gondoljuk, hogy a tápszer sem ördögtől való, az én 42 éves ismerősöm is azon nőtt fel, soha nem kapott egy csepp anyatejet sem, mégis normális (és egészséges) ember lett belőle.

Ingoványos terület, sokakat érzékenyen érint, ráadásul ilyenkor még a hormonok is tombolnak, könnyen egymásnak ugranak a két tábor tagjai. Én azt mondom, ez nem egy olyan dolog, amin érdemes vitázni.. ki így éli meg, ki úgy.

Én pld. - mikor megkérdezték ismeretlenek, vagy távoli ismerősök pld. a gyerek fél éves korában, hgoy "Van elég tejed?" azt válaszoltam rá, hogy "Igen, szerencsére"... (pedig akkor már 3 hónapja bőven tápszeres volt a gyerek). Túl van ez az egész téma misztifikálva szerintem :)

2013. márc. 10. 00:24
 6/43 anonim válasza:
70%

Mert ezen az oldalon azok, akik nem értenek valamihez mindenkit lehúznak. Legyen szó bármiről. A taníthatatlan emberek ugyanis azt hiszik mindent tudnak, mivel egy teli pohárba aligha lehet tölteni.

Ez minden másban így van itt. Ha az ember megy az árral és azt írja mint a többiek, még ha az csak oltás akkor is, felpontozzák.

Persze érvelni egy sem tud, egy mondatos, a mindent tudás magabiztosságával közölt oltogatását kiírja, aztán böki a mínuszt.

Bízzunk benne, hogy az emberek nem a válasz pontozásából döntik el annak hitelességét. -Hanem az értelmes érveket, indokokat mérlegelve.

2013. márc. 10. 00:29
 7/43 A kérdező kommentje:
Hát. Puszta önzőségből, mert 'fáj, nincs kedvem szoptatni, milyenek lesznek a melleim' stb sztem elítélendő. Az egész más, ha vki nem tud szoptatni. Persze, tápin is ugyanúgy fel lehet nőni.
2013. márc. 10. 00:40
 8/43 anonim ***** válasza:

Ugyanez van sok témában is. Én már csak röhögni szoktam a pontozós hisztiken, vagy amikor a kérdésbe is beleírják, hogy "minden válaszolót felpontozok", mintha ez olyan baromira számítana.

Még azt sejtem, hogy nem mindig a válaszolók pontozgatnak. Pl. valaki ír egy választ ami nagyon le van pontozva, viszont az utána lévő válaszok mind vele egyetértenek.

2013. márc. 10. 00:47
 9/43 anonim ***** válasza:
Itt mindig mindenkit lepontoznak ebből a szempontból ez a kategória a legrosszabb, mondjuk sajnos sokat el is árul róla.
2013. márc. 10. 00:47
 10/43 anonim ***** válasza:
Feltettem a kérdésemet:melyik korosztály van a leggyakrabban az interneten? A lepontozások zöme arra vall,hogy nincs megfelelő ismeret,hiányzik az a munka is belőle ami annak az elolvasását jelentené amit a másik ír,gondolkozást és utánanézést pedig nem várj tőle! Az aki hasznos tanácsokat tud és akar adni az dolgozik és nem ér rá annyiszor az interneten csücsülni,hogy a pontszámai növekedjenek!
2013. márc. 10. 02:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!