Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mért húzzátok le a szoptató...

Mért húzzátok le a szoptató anyukákat?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem, hogy azok, akik szerintem jókat írnak, aktuális dolgokat a szoptatásról, hozzátáplálásról, mindig ' kisebb százalékban' adnak hasznos válaszokat, mint azok, akik az elavult, régi javaslatokat támogatja. Miért van ez így? Mért pontozzátok le őket? Vagy azokat akik hosszú távon szoptatnak?

2013. márc. 10. 00:01
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
62%

Az a baj,hogy mindenki más dolgával foglalkozik és ítélkezik!

Valamilyen szinten te is ezt teszed, hiszen írod, hogy elítéled, ha tudna szoptatni, csak ilyen-olyan okok miatt nem akar!

ÉN ezzel úgy vagyok, mint a szüléssel. Mindenkinek a maga dolga. Hogy ki, hogy szül, ki szoptat, ki mit etet a gyerekkel stb.!

Ezt kellene megérteni sok anyukának, hogy nem az ő dolga!

2013. márc. 10. 04:51
 12/43 A kérdező kommentje:

Szerintem jogos. Mert önző dolog. Ha tudna szoptatni, mért nem teszi, amikor a létező legeslegjobb táplálék a babának?! Mert kisebesedett a mellbimbó és fáj? Nekem is fájt

Ha valakinek nem sikerül, miközben mindent megpróbált az más lapra tartozik. Nem szabad kudarcnak felfogni. A babának enni kell.

De tény, sok mindent elítélek, az emberek így vannak beprogramozva. ( azokat is, akik a boltban a hisztinek engedve megvesznek a gyereküknek bármit, csak hogy befejezze. azokat is, akik a pici babát órákig sírni hagyják, mert " meg akarják tanítani aludni egyedül " )

Nem vagyok tökéletes anya, vannak hibáim. Mindenkinek. És persze, mindenkiről lehet ítéletet mondani. De sztem, ha valaki anya lesz, meg kell tanulnia, hogy legalább 1 évig a saját kényelméről lemondjon,mert egy pici baba nem tudja elmondani mit szeretne, mi a baj.

2013. márc. 10. 07:51
 13/43 anonim ***** válasza:
Azért pontozzák le egymást,mert ha már megdöglött a macskája, dögöljön meg a szomszédé is. :-)
2013. márc. 10. 08:00
 14/43 anonim ***** válasza:
40%
Semmi köze hozzá senkinek, hogy ki, miért nem szoptat. Ha nem akar, akkor nem akar. Nem a te gyerekednek ad tápszert, a sajátjának, így semmi joga senkinek beleszólni, vagy elítélni. Mondjuk az sem normális aki mások orrára köti, hogy ő miért szoptat, vagy épp miért nem.
2013. márc. 10. 08:53
 15/43 anonim ***** válasza:
59%

a kérdezővel értek egyet. amúgy én úgy látom, te meg azért ítélkezel felette, mert ő ítélkezik.

egyébként kérdező, én azt vettem észre, hogy legtöbbször azok a nők szidják a szoptató anyukákat, akiknek nem sikerült a dolog valamilyen okból. és a kudarcukat úgy kompenzálják, hogy úgy csinálnak, mintha az ő döntésük lett volna, és ez lenne a legjobb.

3 gyerekem van. az elsőnél nem kaptam semmilyen segítséget. 3 és fél hónapos volt, amikor elment a tejem. úgy éreztem rossz vagyok, csalódtam, hogy a természetes dologra képtelen vagyok.

a másik kettőt összesen 5,5 évet szoptattam, és sokkal jobb volt így. egyébként látom is a kisebbeken, hogy mennyivel jobb erőben vannak, hozzám is jobban kötődnek, egészségesebbek....

2013. márc. 10. 09:18
 16/43 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem is azok ítélkeznek,akiknek nem sikerült a szoptatás.Na azok,akik szerint aki szoptat ,az érettségiig akarja szoptatni a gyerekét ,nincs rendszer az életükben stb.Lassan már azoknak kell szégyenkezniük ,akik szoptatják a babájukat.Hát,én pedig büszke vagyok rá,hogy 7 hónapos kislányom még egy korty tápszert sem kapott!
2013. márc. 10. 09:24
 17/43 anonim ***** válasza:
50%
Kérdező te ugyanúgy ítélkezel a nem szoptató anyukák felett, olvasd csak vissza magad. Hihetetlen, hogy mennyi idejük van egyeseknek, mindenképp a másikkal kell foglalkozni? Mindenki törődjön a saját dolgával.
2013. márc. 10. 09:27
 18/43 A kérdező kommentje:

Neked pedig van időd vitázni velem :)

És nem. Nem tudom mért jött le az, hogy elítélem azt aki tápszert ad. NEM. ÍGY. VAN. Nem egészen.

Aki hetekig, hónapokig próbálkozott, és minden erőfeszítése ellenére nem sikerült neki, az érthető. Jogos. És normális. Nyilván én is tápszert adnék, ha nem lenne elég tejem. DE! Nekem senki ne mondja, hogy olyan megerőltető a szoptatás, hogy egy kis fájdalom miatt ( berepedezett, vérzett a mellbimbón, feszül(t) mindig, szóval tudom milyen), vagy csak mert nem akarja, hogy később lógjon a melle, vagy bármi miatt ami rajta múlik tápszert ad.

Nem helyes. Ha tud szoptatni, szoptasson. Ennyi.

2013. márc. 10. 09:36
 19/43 anonim ***** válasza:
39%

Látod kérdező, pont ezért. Mert te majd eldöntöd egymagad, hogy melyik anya "elítélendő" és melyik nem.

Ezek a mai tápszerek már nem mérgek és nem a szoptatás ellen vagyok félreértés ne essék, de például az én tápszeres babám (nem "kényelemből és önzőségből" lett az) a 16 hónapja alatt egyetlen egy 2 napos megfázáson ment át, a többi anyatejes ismerős baba havonta egyszer minimum ágynak fekszik valami nyavalya miatt. Szerintem ez nagyban genetika és adottságtól függ, hogy melyik babának milyen immunrendszer adatott meg. Ha valamelyik ember alapból "betegesebbnek" születik, az a világ összes anyatejével és vitaminjával is megfog betegedni, aki pedig egy erős szervezet az csinálhat akármit a szervezetével, ritkán betegszik le. Persze ismétlem, nem a szoptatás ellen vagyok, ha lesz még gyermekem biztosan mégjobban fogok küzdeni a szoptatásért, de álmomban nem jutna eszembe senkit elítélni azért, mert úgy dönt, nem szoptat. Ehhez senkinek az égvilágon nincs köze. Az egyik barátnőm is egy ilyen elítélendő és önző anya, aki tudatosan tápszert adott. Egészséges, jó kedvű, nagyon értelmes kisfiú és nagyszerű anyja van így is. Remélem nem te fogod majd a végén eldönteni, hogy pokolra jut-e vagy sem :)

2013. márc. 10. 09:42
 20/43 anonim ***** válasza:
40%
"Ha tud, szoptasson." Miért? Mert TE azt mondtad? Mi lesz, ha mégsem szoptat? Odamész, és beletömöd a melled a gyereke szájába, hogy márpedig te most szopni fogsz? Könyörgöm. A kérdésed sem erről szólt, de te elkezdtél hirtelen ugyanúgy ítélkezni. És tökmindegy, hogy igazad van, vagy nem, nem a te dolgod.
2013. márc. 10. 09:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!