Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mért húzzátok le a szoptató...

Mért húzzátok le a szoptató anyukákat?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem, hogy azok, akik szerintem jókat írnak, aktuális dolgokat a szoptatásról, hozzátáplálásról, mindig ' kisebb százalékban' adnak hasznos válaszokat, mint azok, akik az elavult, régi javaslatokat támogatja. Miért van ez így? Mért pontozzátok le őket? Vagy azokat akik hosszú távon szoptatnak?

2013. márc. 10. 00:01
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:

Nyilván nem én döntöm el. De azt megállapíthatom, hogy nem azt adja a gyerekének, ami a legjobb.

És egy szóval nem mondtam, hogy a mai tápszer méreg. Szimplán csak azt, hogy az anyatejnél nincs jobb döntés.

Mindegy. A vitát befejezettnek tekintem. Csak építő, az eredeti kérdéshez kapcsolódó válaszok érdekelnek mostantól :)

üdv és szép napot

2013. márc. 10. 09:51
 22/43 anonim ***** válasza:
59%

Hát persze. :) Ha ellentétes vélemény jön, az egyszerre romboló és undortó kritika. :) Ne ítélj, hogy ne ítéltess és kész.

Mindegy...az ilyen empátiamentes, ítélkező embernek hiába magyaráz az ember.

2013. márc. 10. 09:55
 23/43 anonim ***** válasza:
30%
Nekem fiam 3 hónapos koráig volt tejem,de 2 hónapos korától kiegészítettem,bevallom utáltam a szoptatást,szörnyű volt,fiam is utálta.Na én ezt leírom és máris lehúznak,szidnak,pedig soha nem szidtam senkit,tőlem 10 éves korig is szoptathatnak,engem csak az zavar ha előttem szoptatnak az utcán,úgy,hogy nem takarják el magukat.De sosem bántom őket,mégis mindig engem bántanak,meg mondják az újabb és újabb trendeket amiben lassan levegőt sem vehet a gyerek mert allergiás lesz,ha nem így csinálod akkor hülye vagy,és ezeket szoptatós anyukák szokták,szóval most ki szid kit akkor?
2013. márc. 10. 10:00
 24/43 Jégtánc ***** válasza:
23%
Kedves kérdező,miért tetted fel a kérdést? Azért hogy te ítélkezhess mások felett? Mert a hozzászólásaidból ezt veszem ki.Ugyan úgy lehúzzák,mint ahogy te is azokat az anyukákat akik nem szoptatnak.Nem tök mindegy neked? Csináld te úgy ahogy jónak látod,más meg úgy ahogy ő látja jónak.Ennyi.Nem több nem kevesebb.
2013. márc. 10. 10:16
 25/43 anonim ***** válasza:
100%

Most akadtam erre a kérdésre. Kár, hogy a válaszok sokkal érdekesebbek. Sajnálom, így látom.

Egyébként én is egyetértek azzal, hogy kudarcukat így élik ki.

Amúgy nem látom úgy, hogy a kérdező bunkón fogalmazott volna bármelyik hozzászólásában.

Én úgy látom, hogy megfelelő mérlegelés után bármelyik jó lehet. Például. Egy dohányzó, gyógyszert szedő ( attól függ milyen gyógyszert) stb nő ne szoptasson. Tudatosan döntsön a tápszer mellett, mert ebben az esetben ez a leghelyesebb. Abban egyetértek, hogy akinek van teje, és nincs egészségügyi ellenvetés, az szoptasson. Hogy miért? Mert ez a legjobb a babának, minden értelemben. Persze itt is van másik nézőpont is. Ha valaki semmiképp sem akar szoptatni, az ne tegye. Ha nyűgnek érzi, akkor a baba is megérzi ezt, nem fog szívesen szopni, semmi értelme erőltetni ( körforgás, anyuka pláne nem akarja majd...). Azért érdekelne, vajon miért dönt így, aki a tápszer mellett dönt. Próbálta, fájt, nem akarta tovább? Valami trauma miatt? Pszichésen? Pedig a legtöbben tudják, hogy a tej a legjobb. Sokuknak egy pszichológussal való beszélgetés segített. És NEM. A pszichológus nem beteg emberekkel beszélget. Az a pszichiáter. És tapasztalatból mondom, láttam ilyet is.

Egyébként azért sem értem a tápszerező anyukákat, mert ez macerásabb. Állandóan kifőzni az üvegeket, frissen készíteni a tápszert, az éjszaka közepén felkelni, megcsinálni és még utána etetni... Nem egy leányálom.

Én mindenképp a szoptatásra szavazok, ezt is javaslom ( ha megoldható). De ha valaki máshogy dönt. Hát istenem. Ez van. Nem lehet ráerőltetni úgysem. És rengeteg értelmetlen vitát szül.

2013. márc. 10. 10:18
 26/43 Jégtánc ***** válasza:
41%
8 hónapig szoptattam 3-ik gyermekem, utána nem volt tejem.Azóta tápszer,most már tejital.Köszönjük szépen jól vagyunk:) Első két gyermekemmel sem volt sokáig tejem,tápszeresek lettek.Köszönik ők is jól vannak.16 és 13 éves kamaszok:)Mindenki tudja hogy mi a legjobb a gyermekeknek.Mindenki magánügye hogy eteti a gyermekét.Ezt kellene elfogadni végre.
2013. márc. 10. 10:26
 27/43 anonim ***** válasza:
27%
Én utáltam szoptatni. Undorodtam tőle. Minden alkalommal sírtam amíg a baba szopott. Nem azért, mert fájt. Az nem érdekelt. Egyszerűen nem éreztem jól magam. Ideges lettem tőle. Haragudtam magamra, a babára, az egész világra, hogy miért kell nekem ezt csinálnom. Elmentem pszichológushoz is, aki jóformán elküldött a francba. Azt hozta ki az egészből, hogy tönkre fog menni a házasságom. Hát köszi szépen, ez kellett még nekem. 2 hónapig szoptattam, majd belerokkantam. Kikészültem idegileg, lelkileg, mindenhogyan. Abbahagytam. Azóta minden rendben van, tápszert kap, ő is sokkal nyugodtabb, és én is, így a férjem is. Átalussza az éjszakát, és napközben sem nyűgös. A legdrágább, legjobb minőségű tápszert adom neki, ha már ezt választottam. Aki emiatt leszól valakit... hát hadd tegye. De amíg nem élte át fogalma sincs, hogy milyen. ÉN nem ítélem el azt sem, aki nem akar 20 évesen lógó melleket, vagy éppen nem bírja a fájdalmat. Az ő dolga.
2013. márc. 10. 10:26
 28/43 A kérdező kommentje:

Pusztán kíváncsiságból tettem fel a kérdést. De érdekes, hogy szoptató anya úgy látom nem sok van. Vagy csak ezt szégyelli már??

Ketten írtak, akik szoptatáspártiak.

Az ítélkezésem pedig ( bár ott van, nem tagadom, sajnálom ezt érzem, ilyen vagyok ) nem von le semmilyen hosszú távú következtetést. Nem szidtam senkit ( úgy érzem, hogy finoman fogalmaztam). Akikre én gondoltam az volt pl, hogy ahogy észrevettem két ( jövendőbeli) szoptatási tanácsadó van az oldalon, mindkettő a padlóig van húzva ( jó, persze relatív), de mégis, sokkal " jobb pontszámot" ér el, akinek igazából talán semmi köze a dologhoz, csak olvasta valahol, vagy az idős dokinéni mondta neki is...

És én az egészet nem provokációnak szántam, sajnálom, hogy így jött le. Szimplán érdekelt volna pár normális vélemény.

Üdv

2013. márc. 10. 10:31
 29/43 A kérdező kommentje:
Egyébként, ha nem akarja, hogy 20 évesen lógjon a melle, akkor ne szüljön gyereket. A gyerekvállalás az, amikor már nem a saját érdekeinket nézzük. Ehhez is fel kellnőni. 20 vesen biztos nem szültem volna, nagyon vigyáztam. 30 múltam most, és eljutottam oda, hogy nem a külsőm a minden. Ez nem jelenti, hogy nem törődöm magammal, terhesen úszni és jógázni jártam, odafigyelek magamra. De nem ez a legfontosabb...
2013. márc. 10. 10:41
 30/43 anonim ***** válasza:

Egyébként Jégtánc, te sem azért nem szoptattál tovább, mert nem akartál, hanem mert nem volt több tej. Más a 2 dolog.

Te döntöttél volna szántszándékkal a tápszer mellett?

2013. márc. 10. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!