Mért húzzátok le a szoptató anyukákat?
Nyilván nem én döntöm el. De azt megállapíthatom, hogy nem azt adja a gyerekének, ami a legjobb.
És egy szóval nem mondtam, hogy a mai tápszer méreg. Szimplán csak azt, hogy az anyatejnél nincs jobb döntés.
Mindegy. A vitát befejezettnek tekintem. Csak építő, az eredeti kérdéshez kapcsolódó válaszok érdekelnek mostantól :)
üdv és szép napot
Hát persze. :) Ha ellentétes vélemény jön, az egyszerre romboló és undortó kritika. :) Ne ítélj, hogy ne ítéltess és kész.
Mindegy...az ilyen empátiamentes, ítélkező embernek hiába magyaráz az ember.
Most akadtam erre a kérdésre. Kár, hogy a válaszok sokkal érdekesebbek. Sajnálom, így látom.
Egyébként én is egyetértek azzal, hogy kudarcukat így élik ki.
Amúgy nem látom úgy, hogy a kérdező bunkón fogalmazott volna bármelyik hozzászólásában.
Én úgy látom, hogy megfelelő mérlegelés után bármelyik jó lehet. Például. Egy dohányzó, gyógyszert szedő ( attól függ milyen gyógyszert) stb nő ne szoptasson. Tudatosan döntsön a tápszer mellett, mert ebben az esetben ez a leghelyesebb. Abban egyetértek, hogy akinek van teje, és nincs egészségügyi ellenvetés, az szoptasson. Hogy miért? Mert ez a legjobb a babának, minden értelemben. Persze itt is van másik nézőpont is. Ha valaki semmiképp sem akar szoptatni, az ne tegye. Ha nyűgnek érzi, akkor a baba is megérzi ezt, nem fog szívesen szopni, semmi értelme erőltetni ( körforgás, anyuka pláne nem akarja majd...). Azért érdekelne, vajon miért dönt így, aki a tápszer mellett dönt. Próbálta, fájt, nem akarta tovább? Valami trauma miatt? Pszichésen? Pedig a legtöbben tudják, hogy a tej a legjobb. Sokuknak egy pszichológussal való beszélgetés segített. És NEM. A pszichológus nem beteg emberekkel beszélget. Az a pszichiáter. És tapasztalatból mondom, láttam ilyet is.
Egyébként azért sem értem a tápszerező anyukákat, mert ez macerásabb. Állandóan kifőzni az üvegeket, frissen készíteni a tápszert, az éjszaka közepén felkelni, megcsinálni és még utána etetni... Nem egy leányálom.
Én mindenképp a szoptatásra szavazok, ezt is javaslom ( ha megoldható). De ha valaki máshogy dönt. Hát istenem. Ez van. Nem lehet ráerőltetni úgysem. És rengeteg értelmetlen vitát szül.
Pusztán kíváncsiságból tettem fel a kérdést. De érdekes, hogy szoptató anya úgy látom nem sok van. Vagy csak ezt szégyelli már??
Ketten írtak, akik szoptatáspártiak.
Az ítélkezésem pedig ( bár ott van, nem tagadom, sajnálom ezt érzem, ilyen vagyok ) nem von le semmilyen hosszú távú következtetést. Nem szidtam senkit ( úgy érzem, hogy finoman fogalmaztam). Akikre én gondoltam az volt pl, hogy ahogy észrevettem két ( jövendőbeli) szoptatási tanácsadó van az oldalon, mindkettő a padlóig van húzva ( jó, persze relatív), de mégis, sokkal " jobb pontszámot" ér el, akinek igazából talán semmi köze a dologhoz, csak olvasta valahol, vagy az idős dokinéni mondta neki is...
És én az egészet nem provokációnak szántam, sajnálom, hogy így jött le. Szimplán érdekelt volna pár normális vélemény.
Üdv
Egyébként Jégtánc, te sem azért nem szoptattál tovább, mert nem akartál, hanem mert nem volt több tej. Más a 2 dolog.
Te döntöttél volna szántszándékkal a tápszer mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!