Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ismertek olyan anyukákat,...

Ismertek olyan anyukákat, akik alapvetően tök jól csinálják a dolgokat, és lehetne tőlük tanulni, de mégsem szimpatikus, mert kicsit tolakodó?

Figyelt kérdés
Olyan hülye érzésem van ezzel kapcsolatban. Mert alapvetően kedvelem őket, jó fejek ők is, meg a gyerekeik is, csak mint ha ezzel túlságosan tisztában is lennének... Ez csak az önbizalomhiányom lenne meg egy kis tudatalatti irigység?
2012. okt. 17. 13:59
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, kimaradt egy logikai lépés. Szóval kicsit tukmálják magukat másokra. Csinálsz vmit, erre elkezdik mondani, hogy az így vagy úgy jobb, meg az ők így meg úgy szokták. És olyan idegesítően tökéletesek.
2012. okt. 17. 14:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem ismerek ilyet.

Sógornőm szimpi volt ilyen téren, csak megtudtam, hogy az anyatejes lányának chilisbabba mártogatott kenyeret adtak 3,5 hósan, az enyémnek meg 4 hósan tortát 3 hósan krumplipürét adtak. A határozott kérésünk ellenére!!!

2012. okt. 17. 14:05
 3/8 A kérdező kommentje:
Huu, az azért durva. A krumplipüré még nem is annyira gáz, de a torta meg a chilli, na az nem normális dolog.
2012. okt. 17. 14:17
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Több olyan anyukát ismerek, akiktől én személy szerint szívesen fogadok tanácsokat, ötleteket.

Mivel alapjába véve ugyan úgy gondolkozzunk a gyereknevelésről, így nem kérdéses, hogy egy próbát megér az ő bevált tanácsuk/ötletük is.

Eddig 90%-ban működtek is a dolgok ugyanúgy a lányomnál, mint az ő gyereküknél.

Nem azt mondom, hogy tökéletesek, mert mindenkinek vannak hibái, de nekem szimpatikusak a módszereik. Ráadásul közben a lányom se sérül. Se lelkileg, se szellemileg.. már ha érted!

Egyébként ők nem tolakodók! Én megyek hozzájuk mindig és én kérdezek. Ők sosem állnak le senkit se traktálni az elképzelésükkel... és még nem is szólnak bele abba, ha valaki másképp csinálja. Szóval: elfogadnak ők mindenféle álláspontot.

Szerintem ez így van jól!

2012. okt. 17. 14:18
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, ahogy írod, az tényleg rendben van. Nem érződik belőle, ez a "jajj, te kis buta" felhang. Nem tudom jobban megfogalmazni, bocsi, de az esetükben ez az, ami engem zavar. :)
2012. okt. 17. 14:21
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ismerek ilyet.

A környékünkön lakik egy sokgyerekes anyuka, a gyerekei mint szépek, jól neveltek. Na de az a nő... Én már semmit nem merek neki mondani, mert folyton megkapom, hogy milyen homeós bogyóval kéne kezelnem a megfázást, milyennel a rossz alvást, hogy az ő gyerekei mind varázsütésre lettek szobatiszták, és még sorolhatnám. Egy darabig nagyon zavart, tisztára bénának éreztem magam mellette, de már csak röhögök.

Egyébként a gyerekek tényleg mind nagyon jól sikerültek, de azért elég taszító, hogy az anyjuk ezt túl jól tudja.

2012. okt. 17. 14:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Neked: Van benned némi irigység és komplexus is, mert különben tudnád kezelni ezeket a dolgokat....pl. odajönne anyuka megmondaná a tutit és te rendezett lelkivilággal egyik fülön be másikon ki meghallgatnád majd talán annyit mondanál magadban h oké. Naés. Vagy nahát, így is lehet. Vagy válaszolnál valami frappánsat szuperanyunak :)

A kérdésre: Ugyanakkor, ezek az anyukák kicsit nyomulósak, és valszínleg nagyon büszkék a "tudományukra", ez rendben is van... de nem kellene akkor sem kérés/kérdés nélkül felvilágosítással szolgálniuk.. -ez alig különbözne attól, ha pl. boltban sorbaállás közben kioktatnák a mögöttük lévő apukát a kisgyerekkel, hogy hogy kezelje a "golyórágó" után nyavajgó kölköt.

Bár ha diplomatikusan mondják el a véleményüket, akkor pozitív élmény is lehet egy ilyen tanítás a részükről -de valószínűleg nem tudják megfelelően előadni azt amit mondani szeretnének és ez így valóban frusztrálja az embert.

2012. okt. 17. 15:58
 8/8 A kérdező kommentje:
7. igazad lehet egyébként :) engem nagyon abban a szellemben neveltek, hogy mindenben mindig a legjobbnak KELL lennem, ami nyilván lehetetlen... De ettől már nem igazán tudok szabadulni úgy vettem észre. A gyereknevelés meg aztán amúgy is mindenkinek igen érzékeny pontja :).
2012. okt. 17. 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!