Mért húzzátok le a szoptató anyukákat?
Figyelt kérdés
Azt figyeltem, hogy azok, akik szerintem jókat írnak, aktuális dolgokat a szoptatásról, hozzátáplálásról, mindig ' kisebb százalékban' adnak hasznos válaszokat, mint azok, akik az elavult, régi javaslatokat támogatja. Miért van ez így? Mért pontozzátok le őket? Vagy azokat akik hosszú távon szoptatnak?2013. márc. 10. 00:01
41/43 anonim válasza:
Én az első gyerekem 4.5hónapig tudtam csak szoptatni,a másodikat 3.5évig.És még a végén is sok tejem volt,miért ne adtam volna neki?Mert más azt mondja?Lehet abba sem hagyta volna még,csak várandós lettem.Szerintem nagyon jó dolog szoptatni a babát,bármeddig is tudja az anyuka így táplálni.
42/43 anonim válasza:
5 hónapos gyerekem van, szoptatok, de csak egy mellből mert azzal épphogy elviselhető volt a fájdalom. Külföldön élek nincs senki segítségem, itt nem nagyon divat a szoptatás, így a segítő nővérek csak akkor értenek hozzá, ha maguk is szoptattak, így nem vették észre, hogy lapos a mellbimbóm, ezért kínszenvedés minden szoptatás. A bal mellemet 2 hétig tudtam odaadni a picinek, de zokogva remegve, és ahogy megszívta görcsben álltam. Hogy nehogy megszorítsam fájdalmamban a lábaimmal harangoztam. Anyukám sajnos ilyen messziről nem tudott segíteni, de mikor két hónapos volt a lányom, kijött és elképedt ahogy szoptatok. Akkor már szó szerint úgy tudtam csak a szájába adni a mellemet, hogy visszaszámoltam, hogy felkészítsem magam:S:) Ja, és emellett iszonyatos lelkiismeret furdalásom volt az olyanok miatt mint, miszerint mondjak le a saját kényelmemről. hát itt már nem a kényelmemről volt szó. Végül eljutott hozzám a szoptatási tanácsadók híre ki is hívtam egyet, aki majd elájult hogy még mindig nem adtam fel. NA, ez jól esett a lelkemnek. Szóval lassan egy hónapja fájdalom mentes a szoptatás, folytatom is, mert mikor hat hetes volt elhatároztam, hogy ha négy hónapos korában már nem fáj akkor folytatom, különben áttérek a tápszerre. Bocsi ha hosszú lett de kikívánkozott belőlem.
43/43 anonim válasza:
Ja, még annyit hogy én például nem tápszeren hanem negyedes és feles tejen nőttem fel, és mégis a hosszú szoptatás híve vagyok, sőt anyukám is azt mondta hogy addig szoptassak amíg van tejem, de ne gyilkoljam magam ha elfogy, mert nem lesz világvége. Szóval nem szeretem ha valaki csak két oldalt lát, a szoptatós tápszert elítélő anyukát, és a tápszerező "ősanyázó" anyukát. Mindenkinek meg van a saját indoka, amíg nem kényszerítenek hogy mást csináljak mint amit én jónak látok, addig nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!