Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szoktatok attól félni,...

Nem szoktatok attól félni, hogy utálni fogják a gyerekeiteket az óvodában/iskolában?

Figyelt kérdés
Nemsokára kezdi a kisfiam az óvodát és én nagyon sokat gondolok erre, mert engem sokat bántottak gyerekként. Közben attól is félek, nehogy ő legyen az, aki másokat bánt. Ti nem szoktatok erre gondolni?
tegnap 19:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%
Igen. Az enyém már középsős. Sajnos nagy hatással vannak rá a többiek
tegnap 20:00
 2/14 anonim ***** válasza:
53%
Nem, mert szeretnivalo, jó lelkű, őszinte de határozott, nagy dumás, humoros, értelmes, jó fej, ezért szeretik a többiek. Nagy csoportos.
tegnap 20:08
 3/14 anonim ***** válasza:
79%

Én inkább féltem egyelőre.

2,5 éves most, szinte kereken 3 éves korában kezdi az ovit szeptemberben, ha minden jól megy, de nem vagyok nyugodt... olyan kis szelíd, kedves fiú létére, hogy nem tudom, milyen hatással lesznek rá az ovistársak, ha addig nem változik meg gyökeresen, amire nem sok esélyt látok.

Eleve nem túl barátkozós, most kezdi felfedezni a játszin a többi gyereket, de még ritka az "interakció" 🙂

De pl. tavaly nyáron egy csomószor kivették a kezéből a játékot, ő meg szó nélkül tűrte, aztán keresett egy másikat, és játszott tovább...

Én is ilyesmi lehettem amúgy gyerekként, legalábbis szüleim meséi alapján, de én lány voltam, talán az egy kicsit más (bár a játszin érdekes módon sokkal erőszakosabbnak tűnnek a lányok ebben a korban, mint a fiúk).

Szóval ettől féltem, azt pedig kizártnak tartom, hogy ő fog szemétkedni másokkal.

tegnap 20:15
 4/14 A kérdező kommentje:
Eddig az én kisfiam is visszahúzódó volt, úgyhogy azért féltettem, hogy őt fogják bántani. De valahogy az utóbbi 1-2 hónapban sokszor kezd kinyílni a csipája, ha nem tetszik neki valami, odacsap, lökdös, kiabál, úgyhogy már az ellenkezőjétől is tartok. Remélem az apjára üt, ő könnyen barátkozik, nyitott, kedves, de kiáll magáért. Viszont ha rám üt, szegénynek esélye sincs.
tegnap 20:27
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Engem kiközösítettek gyerekkoromban és féltem, hogy a gyerekem ugyanígy jár majd. Szerencsére sem óvodában, sem általános iskolában nem így történt.

Szerintem sokat számít, hogy mi törekedtünk arra, hogy legyen önbizalma, sokat dicsértük, éreztettük vele, hogy értékes ember.

Azt gondolom, akit otthon mindig csak korholnak, kritizálnak és ő folyton attól fél, hogy hibázik, meg értéktelennek érzi magát, arra könnyebben rászállnak a többiek.

tegnap 21:49
 6/14 anonim ***** válasza:
54%

Ram is ram szalltak mert kiszagoltak hogy szegenyek vagyunk! Nyilvan nem jartunk a legujjabb ruhakba, nem volt minden egybol csak amikor mar elerheto arakon mentek.

Ha a gyerkocokre ra fognak szallni elsonek a tanarnonek majd az igazgatonak szolok de mar az igazgatonak is ugy hogyha nem tesznek valamit en fogok a gyerekkel beszelgetni! Es a gyermekvedelemnek is fogom jelezni

Sajnos sok sok bantalmazas a tanarok hiabajabol.is ered.

tegnap 22:21
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Én attól féltem nem akar majd beilleszkedni, mert nagyon magának való és furcsa volt az elején, hónapokig zokogott, amíg mentünk reggel. De nálunk az óvónénik elég jók, kordában tartják a csoportot, jó a közösség. A suli majd megint más történet lesz.
tegnap 22:41
 8/14 anonim ***** válasza:

Sose féltem ilyesmitől, holott kisebb koromban volt, hogy piszkáltak a felsősök. A középsőnek mondtam egyszer, hogy ha ilyen undok lesz a haverjaival is, mint a tesóival, akkor nagyon magányos lesz. Erre neki van a legszélesebb haveri köre, bebuktam :D

Nem kéne ilyesmitől rettegned, csak átragasztod a gyerekre, és a végén bevonzod a bajt.

tegnap 22:54
 9/14 anonim válasza:
2.Ezek akár vissza is üthetnek neki...
ma 00:38
 10/14 anonim ***** válasza:
8assal érzek együtt, én is ettől tartottam, hogy gyerekem szemét lesz néha és utálni fogják. Részben igaz volt az elején, de sokakért ki is állt és kedvelték is, random csoportokból random gyerekek köszöntek és nevezték a barátjuknak, az enyèm a nevüket sem tudta. Népszerű. Egy-egy szemétkedő néha betalálja, de megvédi magát. 1-2 közelebbi és kéttucatnyi távolabbi barátja van.
ma 04:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!