Nem szoktatok attól félni, hogy utálni fogják a gyerekeiteket az óvodában/iskolában?

Én inkább féltem egyelőre.
2,5 éves most, szinte kereken 3 éves korában kezdi az ovit szeptemberben, ha minden jól megy, de nem vagyok nyugodt... olyan kis szelíd, kedves fiú létére, hogy nem tudom, milyen hatással lesznek rá az ovistársak, ha addig nem változik meg gyökeresen, amire nem sok esélyt látok.
Eleve nem túl barátkozós, most kezdi felfedezni a játszin a többi gyereket, de még ritka az "interakció" 🙂
De pl. tavaly nyáron egy csomószor kivették a kezéből a játékot, ő meg szó nélkül tűrte, aztán keresett egy másikat, és játszott tovább...
Én is ilyesmi lehettem amúgy gyerekként, legalábbis szüleim meséi alapján, de én lány voltam, talán az egy kicsit más (bár a játszin érdekes módon sokkal erőszakosabbnak tűnnek a lányok ebben a korban, mint a fiúk).
Szóval ettől féltem, azt pedig kizártnak tartom, hogy ő fog szemétkedni másokkal.

Engem kiközösítettek gyerekkoromban és féltem, hogy a gyerekem ugyanígy jár majd. Szerencsére sem óvodában, sem általános iskolában nem így történt.
Szerintem sokat számít, hogy mi törekedtünk arra, hogy legyen önbizalma, sokat dicsértük, éreztettük vele, hogy értékes ember.
Azt gondolom, akit otthon mindig csak korholnak, kritizálnak és ő folyton attól fél, hogy hibázik, meg értéktelennek érzi magát, arra könnyebben rászállnak a többiek.

Ram is ram szalltak mert kiszagoltak hogy szegenyek vagyunk! Nyilvan nem jartunk a legujjabb ruhakba, nem volt minden egybol csak amikor mar elerheto arakon mentek.
Ha a gyerkocokre ra fognak szallni elsonek a tanarnonek majd az igazgatonak szolok de mar az igazgatonak is ugy hogyha nem tesznek valamit en fogok a gyerekkel beszelgetni! Es a gyermekvedelemnek is fogom jelezni
Sajnos sok sok bantalmazas a tanarok hiabajabol.is ered.

Sose féltem ilyesmitől, holott kisebb koromban volt, hogy piszkáltak a felsősök. A középsőnek mondtam egyszer, hogy ha ilyen undok lesz a haverjaival is, mint a tesóival, akkor nagyon magányos lesz. Erre neki van a legszélesebb haveri köre, bebuktam :D
Nem kéne ilyesmitől rettegned, csak átragasztod a gyerekre, és a végén bevonzod a bajt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!