Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szoktatok otthon egyedül...

Nem szoktatok otthon egyedül félni a kisgyerekkel éjszaka?

Figyelt kérdés

Párom új munkája miatt havi párszor nincs itthon éjszaka. Egyszerűen félek ilyenkor, nem merek aludni, ami mondanom sem kell, másnap nagyon látszik a teljesítményemen a kisfiam ellátása és munka közben is. Állandóan rossz gondolatok járnak a fejemben, hogyha betörnek, egyedül nem tudom megvédeni a kisfiam, vagy ha elájulok vagy meghalok, akkor ő egyedül marad akár 2 napra is. Olyanok is eszembe jutnak, hogy ha elkezd fuldokolni éjszaka, nem tudok segíteni rajta vagy hogy amíg zuhanyozok, neki baja lesz. Ami azért is irracionális, mert külön szobában alszik, amúgy sem vagyunk mellette egész éjjel.

Az sem segít, hogy családi házban élünk, korábban lakásban sosem féltem egyedül.

Meg lehet ezt szokni? Ti nem szoktatok félni? Mit lehet ezzel kezdeni?

tegnap 21:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam félni, szintén családi ház, de amíg kicsi volt a lányom, én is eléggé meg voltam zakkanva és hülyeségeket gondoltam.
tegnap 21:11
 2/11 anonim ***** válasza:
16%
Ez így eléggé aggasztó, ráadásul bevonzod a balszerencsét, mert így sokkal több esélye, hogy valami baleset érjen tényleg.
tegnap 21:21
 3/11 A kérdező kommentje:

Tudom hogy nem normális hogy így érzek, én sem értem magam, korábban éltem egyedül, mászkáltam egyedül éjszaka bárhol, sose féltem. Szerintem a családi ház a félelmem fő forrása, panelban nőttem fel, engem nyomaszt a csend, hogy senki nincs a közvetlen környezetemben (pedig nem egy tanyán lakunk, sima családi házas utca). Az sem segít, hogy úgy érzem meg kellene védenem a kisfiam, és tudom hogy nem menne.

1-es, neked meddig tartott ez az érzés? Nekem jelenleg 2 éves a kisfiam.

tegnap 21:29
 4/11 anonim ***** válasza:
71%

Ugyanígy vagyok ahogy te.

Lakásban nem féltem, de amióta kettesben lakunk, rettegek.

Már akkor is amikor a férjem 30 kilométerre odébb éjjelén megy horgászni.

Tavasszal megy el 3 hétre no én biztos nem leszek egyedül 3 hétig, megyek anyuekhoz a gyerekekkel két naponta az biztos.

tegnap 21:39
 5/11 anonim ***** válasza:
77%

Igen. Amúgy kicsi lakásban is előjönnek ilyen irracionális gondolatok, és egyéb félelmek. Én sem alszok soha, amíg a férjem haza nem ér, hanem készenlétben vagyok. Nagyon fárasztó, de nem tudok belőle kivergődni.

Családi ház távoli jövőnkben szerepel csak, de mint aki lakásban élt mindig is, nekem is félelmetes egy nagyobb zegzugos beláthatatlan ház, ott se aludnék egyedül az biztos.

Biztos meg lehetne szokni, ha rákényszerül az ember és mondjuk 3 napig nem alszik, akkor egy idő után kénytelen lennénk, de hogy a félelem mikor múlna el azt nem tudom, lehetséges hogy inkább csak mérséklődne idővel.

tegnap 21:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Megértelek 3-as, úgy néz ki az én párom is a közeljövőben 1 hetet vagy még többet lesz távol, és már előre félek mi lesz. Én szülőkhöz nem tudok menni sajnos, anyósomékhoz tudnék, de mivel messze laknak, így nem tudnék dolgozni bejárni onnan és a kisfiam bölcsibe vinni, úgyhogy marad az egyedüllét. Ha rágondolok, már most szorongok.
tegnap 21:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
A férjem három műszakban dolgozik, szóval három hetente egy hetet ejszakas. Pici baba korában sem féltem attól, mert ő éppen nincs itthon éjszaka. Más félelmeim voltak, amíg pici volt a gyerek, de nem emiatt. Szerintem te alapból is félsz egyedül, nem?
tegnap 22:04
 8/11 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam, korábban nem féltem, évekig laktam magamban, de akkor panelban éltem. Családi házban szerintem egyedül is félnék, ebben igazad van. Az csak fokozza a helyzetet, hogy másért is felelős vagyok.
tegnap 22:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
7es vagyok, családi hazban nőttem fel, szóval lehet, hogy ezért van, hogy én ott sem felnek. Idővel biztos elmúlik ez nálad, és nem lesz baj, nyugi:)
tegnap 22:20
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyedulallo anya vagyok a babam szuletesetol, nem felek :)

Ne vonzd be a rosszat.

Esetleg kutya ? Megnyugtato lenne.

ma 00:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!