Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogszerű, ha egy óvodában...

Jogszerű, ha egy óvodában nincs beszoktatás?

Figyelt kérdés
Tudom, legtöbb helyen nincs szülős beszoktatás. Első nap kötelező beadnia gyereket a szülőnek és a szülő nem lehet vele. De jogos ez? Nincs valami törvény ezzel kapcsolatban a gyerekek védelmére? Vagy a szülő álláspontja védelmére? Alapbetően abban az óvodában sincs szülős beszoktatás, ahova a fiam kezdett el járni. De amikor szóltunk, hogy nekünk ez nem egyezik az elveinkkel, rögtön megengedték. Nagyon olyan volt, mintha ennek nem mondhattak volna ellent. Kérem, hogy csak azok válaszoljanak, akik valóban tudják erre a választ. Nem az egyéni véleményekre vagyok kíváncsi a beszoktatást illetően.
szept. 2. 21:53
 51/110 anonim ***** válasza:
0%

48: hál istennek te tökéletes vagy ;)

Egyébként szerintem is borzasztó mentális állapotban vannak anyák, de pont nem kérdező.

Btw szerinted, ha már mindent is tudsz, azt meg tudod mondani, hogy honnan gyökerezik ez a rettentő rossz mentális állapot?

Te miben segíted a körülötted levőket illetve a felnövekvő generációt (gyerekedet illetve ha óvónő vagy, az általad terelgetett gyerekeket), hogy ők jobb mentális állapotba kerüljenek mire felnőnek? Mert abban ugye egyértünk, hogy a társadalomnak is óriási felelőssége van, hogy a benne elő egyéneknek milyen a mentális állapotuk?!

szept. 3. 14:03
 52/110 A kérdező kommentje:
Jézusom, itt tényleg felesleges bármi szöveg. Ami az agyakban van valóban borzasztó, de nem az enyémben...
szept. 3. 14:42
 53/110 A kérdező kommentje:
Egyebként nem igaz hogy nem látjátok hogy vicc és szánalom keveréke amit itt össze-vissza írogattok. Egyszer egy elengedni nem tudó idióta vagyok és a gyereke ordít és sosem fog beszokni, másszor meg azért vagyok idióta, mert nem ordít, látom, hogy beszokik, de a módszerem az sz.r és tuti nem attól van. 😀😀 Nem tudom sírjak vagy nevessek rajtatok. 😀😀
szept. 3. 14:47
 54/110 anonim ***** válasza:
56%

Azért abban a toronyban is van baj.

A beszoktatás az óvónő feladata, hiszen vele lesz egész nap.

A te dolgod, hogy segítsd, ne te csináld az óvónő helyett.

Abban egyetértünk mindannyian, hogy a gyerek érdeke az első, de nem biztos, hogy ez a jó út, hogy anyuval együtt, hiszen ha kizárólag így lenne jó, lenne rá törvény, javaslat,vagy így lenne szokás, bármi.

Ezt elmondta neked az óvónő, a vezető és más anyukák is,miért nem jó.

Ne abból indulj ki, hogy a másik gyerek sírt, nem tudod az előzményt.

Lehet kretén anyuci, vagy már útközben bömbölt,vagy 3 éve sz@rik a gyerekre, vagy elég az is, ha a gyerek előtt beszéli meg valakivel az ovis aggodalmakat.

Ha az ovira készültök,beszéltek a jó dolgokról, együtt várjatok, az óvónővel szimpatizálsz, hidd el semmilyen plusz eszköz nem kell. Simán felveszi a ritmust,nem lesz se sírás, se ellenkezés és szeretni fogja.

szept. 3. 14:57
 55/110 anonim ***** válasza:
54%
53 De ha már túl vagy a beszoktatáson, mit görcsölsz itt?
szept. 3. 14:58
 56/110 anonim ***** válasza:
100%

Jogszerű.

Nálunk az óvónő mondta, szakadj el, minél előbb,ne legyél ott, mert az ovit veled köti össze.

Minden nap picit többet, 4.nap ott aludt.

23 gyerek október közepére beszokott, sírás nélkül.

Volt aki nehezebben, az az óvónő ölében ült 2 napig, de aztán ő is belerázódott, és szerette.

szept. 3. 15:08
 57/110 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom azok az óvodák szakmailag sz.rok, ahol van szülős beszoktatás, mert azt vallják, hogy először a gyereknek érzelmileg át kell állnia az óvónőre, aki így a szülőt biztonsággal tudja helyettesíteni. Gondolom csak azok a jók, ahol nincs, mivel nálatok sem volt. :D
szept. 3. 15:12
 58/110 anonim ***** válasza:
68%

Te ülsz fordítva a lovon, hogy csak a szülős beszoktatás jó, mert te kitaláltad.

Tudjuk, olvastál erről valahol.

szept. 3. 15:17
 59/110 A kérdező kommentje:
Akkor gondolom azok is hülyék, akiknél itt a válaszadók között (szép számmal) szülős beszoktatás volt, és ők sem értenek titeket...
szept. 3. 15:19
 60/110 A kérdező kommentje:
Egyébként szerintem borzasztó, hogy még egy ilyen dologban sem álltok ki a gyerekeitek mellett, mert "jaj ez a szokás, ezt mondták az óvónők, ezt meg nem szabad szegni". Mint a birkák.
szept. 3. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!