Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogszerű, ha egy óvodában...

Jogszerű, ha egy óvodában nincs beszoktatás?

Figyelt kérdés
Tudom, legtöbb helyen nincs szülős beszoktatás. Első nap kötelező beadnia gyereket a szülőnek és a szülő nem lehet vele. De jogos ez? Nincs valami törvény ezzel kapcsolatban a gyerekek védelmére? Vagy a szülő álláspontja védelmére? Alapbetően abban az óvodában sincs szülős beszoktatás, ahova a fiam kezdett el járni. De amikor szóltunk, hogy nekünk ez nem egyezik az elveinkkel, rögtön megengedték. Nagyon olyan volt, mintha ennek nem mondhattak volna ellent. Kérem, hogy csak azok válaszoljanak, akik valóban tudják erre a választ. Nem az egyéni véleményekre vagyok kíváncsi a beszoktatást illetően.
szept. 2. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/110 anonim ***** válasza:
100%
#31 az óvónő nem a falu szomszédod egy idegen lakásban, hanem szakképzett pedagógus, játékos környezetben.
szept. 3. 13:34
 42/110 anonim ***** válasza:
77%

Amikor minden ismeretség nélkül a legelső nap az óvónő kitépi a gyereket az anyja kezéből és beráncigálja délig.

Ilyen nincs, ne túlozz már.

szept. 3. 13:36
 43/110 A kérdező kommentje:
Persze, amikor kiscsoportban 30 gyerek egyszerre ordít, annál mind az anyja a hülye. :D láttam már ilyet nem egyszer. Te sem gondolhatod komolyan, amit írsz. Képzeld, én pont hogy a leválást kezdeményezem, persze mindenféle terror nélkül. A gyerekek egyik traumafeldolgozó módszere a bábozás. Rengetegszer báboztunk ovisat. A lényege mindnek az volt, hogy én elmegyek mellőle, de ő arra készen áll, beleegyezik. Sokáig nem engedte ezt (a játékban),majd egyszer csak elengedett. Ez pedig megtörtént ma pont úgy élőbem, ahogy elbáboztuk. Azt mondta, (ahogy a játékban) hogy készen áll rá, hogy elmenjek. Ennyi. Semmi baj nem is volt utána.
szept. 3. 13:43
 44/110 A kérdező kommentje:
42 nincs? Olvasd vissza a kommenteket. Nagyon is van és normálisnak tartják.
szept. 3. 13:45
 45/110 A kérdező kommentje:
41es: mert a gyerek aztán nagyon tudja, hogy az óvónő egy szakképzett ember. Számára ő ugyanolyan idegen mint a szomszéd faluban lévő ember.
szept. 3. 13:46
 46/110 anonim ***** válasza:
80%

43, te hol láttál ilyet? Beszoktatós csoportokba jársz szeptemberenként kirándulni? :D

30 fő se lehet, na azt tiltja a törvény.

szept. 3. 13:48
 47/110 anonim ***** válasza:
56%

"mert a gyerek aztán nagyon tudja, hogy az óvónő egy szakképzett ember. Számára ő ugyanolyan idegen mint a szomszéd faluban lévő ember."

Nem, a gyerek nem tudja. Azt tudja, amit az anyja tanít, mutat és sugároz neki. Ha azt, hogy ovoneni hülye, nem lehet benne bízni, anyunak itt kell lennie, mert különben baj lesz, akkor agyerek evidensen nem fog bízni az ovonoben és nem fogod tudni ott hagyni. De mindegy, ez neked túl bonyolult

szept. 3. 13:50
 48/110 anonim ***** válasza:
65%

Valójában pedig de, az anyán a hülyék. A legfőbb probléma, hogy önismeret nélkül akarnak élni, eszköztárak nélkül, és itt idegenektől kell kérdezniük. Ez tragédia kérdező. Milyen mentális állapotban lehetsz, te jó isten, ha neked ide kérdést kell kiírni az életedről, úgy, hogy nem ismerünk.

Sürgősen fordulj pszichológushoz.

Az anyák 90%-a borzalmas állapotban van.

Te is. Persze nem látsz rá.

szept. 3. 13:50
 49/110 anonim ***** válasza:
78%

"A gyerekek egyik traumafeldolgozó módszere a bábozás."

Ez a baj, hogy szerinted oviba menni trauma lesz a gyereknek, és erre készültök.

Lehet ezt úgyis ,hogy együtt várjátok a jó dolgokat,az aranyos ovónénit, a gyerekeket, a játékokat, és nem a rosszat erősíted benne, hogy na így fogunk elszakadni egymástól, nézdd, ahogy macibáb itthagy téged. Pont a lényeg marad el.

Én is azt gondolom, ez a bábozás, meg van törvény, nincs törvény ott akarsz lenni, ez mind rólad szól és nen a gyerekről, csak az ő vélt érdekébe kapaszkodsz.

Mint láttad, jól elvan nélküled, be fog szokni. Teljesen felesleges a rossz példákra nagyítózni, mikor-hol volt rossz másnak, mert lehet kretén egy óvónő is.

42

szept. 3. 13:57
 50/110 anonim ***** válasza:
66%
41vagyok, nem a gyereknek kell tudnia, hanem neked, és meg kell bízni a szakértelmében, tudja mikor, milyen helyzetben hogy reagáljon. Ha nem bízol benne, hogy hagyod ott napi 8órát?
szept. 3. 13:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!