Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogszerű, ha egy óvodában...

Jogszerű, ha egy óvodában nincs beszoktatás?

Figyelt kérdés
Tudom, legtöbb helyen nincs szülős beszoktatás. Első nap kötelező beadnia gyereket a szülőnek és a szülő nem lehet vele. De jogos ez? Nincs valami törvény ezzel kapcsolatban a gyerekek védelmére? Vagy a szülő álláspontja védelmére? Alapbetően abban az óvodában sincs szülős beszoktatás, ahova a fiam kezdett el járni. De amikor szóltunk, hogy nekünk ez nem egyezik az elveinkkel, rögtön megengedték. Nagyon olyan volt, mintha ennek nem mondhattak volna ellent. Kérem, hogy csak azok válaszoljanak, akik valóban tudják erre a választ. Nem az egyéni véleményekre vagyok kíváncsi a beszoktatást illetően.
szept. 2. 21:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/110 A kérdező kommentje:
2 éve van hátra nyugdíjig és a legjobb, legképzettebb óvónő ott. Megteheti és nyilván tájékoztatta róla. Egyébként nekem nagyon megdöbbentő hogy ti tényleg képesek vagytok ennek kitenni a gyerekeiteket csak mert a szent szavú óvónők azt mondták, hogy ez így jó. Szoktatok valaha gondolkozni is? A szomszéd városba egy (számára) teljesen idegen lakásba, egy (számára) idegen emberhez is beadnád és mondanád, hogy majd jössz érte? Úgy hogy bölcsibe se járt? Hihetetlen nekem, hogy ilyen szülők léteznek. Legalább egy könyvet olvass már el a témában kérlek.
szept. 3. 12:33
 32/110 A kérdező kommentje:
Felesleges is ezt a témát folytatni, mert tudom, úgy működnek az emberek, hogy inkább tagadnak maguknak is nehogy belássák a dolgokat és kiderüljön, hogy ők saját maguk traumatizálták a gyereküket. Szóval részemről vége. Az értelmes hozzászólóknak köszönöm a választ!
szept. 3. 12:40
 33/110 anonim ***** válasza:
69%

"Egyébként nekem nagyon megdöbbentő hogy ti tényleg képesek vagytok ennek kitenni a gyerekeiteket csak mert a szent szavú óvónők azt mondták, hogy ez így jó. "

Minek tesszük ki a gyerekünket? Annak, amiről MI, adott gyerek szülei úgy látjuk, hogy jo? Pl én, e se írtam, az en gyerekemnél konkrétan hogy zajlott.

"Szoktatok valaha gondolkozni is? "

Én igen. Neked is ajánlom, pláne mielőtt konkrétan leidiótázol vadidegen embereket, akikről semmit sem tudsz.

"A szomszéd városba egy (számára) teljesen idegen lakásba, egy (számára) idegen emberhez is beadnád és mondanád, hogy majd jössz érte?'

Na látod, itt van az, hogy SEMMIT nem tudsz a háttérről. Nalunk pl nem idegen volt az óvónő. Nálunk a nyári szünet előtti utolsó héten a leendő ovisok bemehetnek az oviba játszani, ismerkedni. Nálunk van csaladlatogatas is, ahol összeismerkedik a gyerekkel az óvónő.

"Hihetetlen nekem, hogy ilyen szülők léteznek. "

Ezt remélem úgy írtad, hogy a tükörbe néztél és beismerted, milyen tudalékos, előítéletes, unintelligens egy nő vagy.

szept. 3. 12:41
 34/110 A kérdező kommentje:
Jézusom, alapvető szövegértési problémákkal is meg kell itt küzdeni?? Itt a beszoktatás NÉLKÜLI ovikezdésről volt szó. Amikor minden ismeretség nélkül a legelső nap az óvónő kitépi a gyereket az anyja kezéből és beráncigálja délig. Rengeteg ilyen van! Nálatok volt beszoktatás! Hogy augusztusban történik vagy szeptemberben, a lényegét tekintve mindegy.
szept. 3. 12:51
 35/110 anonim ***** válasza:
51%

33# Abban viszont igazat adok a kérdezőnek, hogy mivel ezt nem írtad, így nekem is elég fura, hogy egy gyereket bedobok egy ismeretlen helyre idegen emberekkel/gyerekekkel és ezt valaki így látja jónak...

Nálatok ezekszerint megvolt a beszoktatás, csak más formában hiszen a gyerek már ismerkedhetett előtte az óvónénikkel és bemehetett játszani a csoportba. Így lesznek az elbeszélések egymás mellett és a felesleges feszültségek. Nálunk a helyi oviban ilyen sincs. Az óvónő kijön, jópofizik 5 percet, majd megy is. Kipipálta a kötelezettségét. Ettől egy gyerek sem fogja érzelmi biztonságban érezni magát, amikor 3 év után a szülők otthagyják magára 20 idegen gyerekkel, idegen helyen.

szept. 3. 12:54
 36/110 anonim ***** válasza:
12%

34, 35

A 33. kommentem előtt en egyáltalán nem iratm arról, hogy nálunk konkrétan hogy volt. Arról írtam, a városban hogy szokás és azt írtam, érdekes, ha az óvónő szembe megy az intezmenyvezetovel. A kérdező hozzá állása és a 31,32 kommentje általánosít, leidiotazza azt q szülőt, aki ismeri a saját gyerekét és tudja, neki mi a megfelelő módszer. Bizony ám, van oylan gyerek, akinek nem kell a beszoktatas, mert érzi az anyján, hogy jó kezekbe adta. De neki csak az megy, mint a papagájnak, ismételni a huyleseget

szept. 3. 12:59
 37/110 A kérdező kommentje:
A válaszaim nyilván azokhoz íródtak (kérdésemből adódva), akik a beszoktatás NÉLKÜLI ovikezdést preferálják és akik szerint HELYES, hogy a gyereket ordítva tépik ki az anyja kezéből. Nyilván ha valaki nem sír mert mondjuk bölcsis volt előtte, az teljesen más kategória. Itt oldalakon keresztül a traumatizált beszoktatásról volt szó, nem másról. Ami sokak szerint HELYES! Szóval itt te értetted nagyon félre a dolgokat nem én/mi.
szept. 3. 13:09
 38/110 anonim ***** válasza:
27%

Hihetetlen, hogy az óvodavezető nem a gyerek érdekét nézi!

Magyarázd el miért jó a gyereknek a belökik 20 másik közé, akikkel még nem vagy 1szer találkozott?

Ha óvónő vagy (amit nagyon remélek hogy nem), akkor remélem azzal tisztában vagy hogy a gyerekeknek se a személyisége, se a hozott háttere nem ugyanolyan, így ugyanúgy se lehetne őket kezelni. Valakinek elég ha egyszer hozzászól valaki és azzal már országos cimbik, másiknak meg kell hogy ott legyen valaki, akivel meg tudja tapasztalni biztonságosan, hogy az ottlévők is jó fejek.

És képzeld, nálunk 2 nyílt délután is volt, ahova be lehetett menni a gyereknek és szülőnek ismerkedni az óvodai környezettel, egyszer kijöttek az óvónők családlátogatásra (az a 10-15 perc annyi volt hogy amíg én az óvónőknek meséltem a lányomról, ő kiszaladt homokozni - mert szégyenlős, idegenekkel idő kell neki míg oldódik. Hoába

szept. 3. 13:10
 39/110 anonim ***** válasza:
42%

Elküldtem véletlenül…

Hiába volt bölcsis. Más közeg, új emberek, új rendszer.

De lényeg ami lényeg, ezektől FÜGGETLENÜL volt szülős beszoktatás. Két nap mentem vele, és harmadik nap hagytam ott pár órára, csütörtökön ott ebédelt és következő héttől ott aludt.

Megugrotta volna enélkül is, de több feszkóval, több sírással. Ennek MIÉRT tegyem ki, ha lehet enélkül is?

szept. 3. 13:13
 40/110 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, nem törvényszerű, hogy a gyerek ordítson.

Nem bedobják a gyereket az idegen környezetbe, hanem megbeszélik, hogy itt most játszhat egy órát,másfelet.

Ez az első nap, a többi hosszabb és így tovább, amíg beszokik a gyerek.

A szülő kint várhat ha akar.

Ahogy a játszótéren, vagy játszóházban is.

Ott is idegen gyerekek között van, 5 méterre anyukától, és mégsem sérül.

Egy dolog, ami idegesítő az akaratos, le nem válni tudó anyukáktól,hogy gyakorlatilag lehülyézi a saját gyerekét azzal, hogy eldönti és erősíti benne azt, hogy úgysem tudsz nélkülem lenni 1-2 órát.

Egy 3-4 éves már elég értelmes ahhoz, hogy megértse, hogy most játszom ezekkel a játékokkal, aztán megyek haza anyával.

Nyugodtan lepontozhatsz,hőböröghetsz, de te is pont ez a kategória vagy,láttam már hisztis, elválni nem tudó anyukát,

de te még törvényt is képes vagy kutatni és az óvónő ellen felhozni, csak ne kelljen a gyerek kezét elengedni.

A háttérmunka,amit ide osszeszedtél nők lapjából, az nem támaszt alá semmit, a hülyeséged sem bizonyítja.

Egy jotanács, szerintem minden anyukától:az óvónőt sose kerüld ki, ő lesz a gyerekeddel a nap nagy részében, nagyon meg tud szivatni.

szept. 3. 13:33
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!