Jogszerű, ha egy óvodában nincs beszoktatás?
Rosszul tudod, a legtöbb helyen szülős beszoktatás van!
De ha nincs, az sem törvényellenes, nincs mitöl védeni a gyerekeket.
Nem lehet ilyet.
Az nem beszoktatás akkor, hanem szülő-gyerek program. Az egész óvodai létet a gyerek az anyával köti majd össze, nem a közösséggel és önállósodással.
Ez pont nem a gyerek védelme, ha az anya nem tudja elengedni a gyermeke kezét, ezzel csak árt, nehezíti a beszoktatást, elvégre nem ülhet ott anyuka egész évben. Itt nincs szülői elvnek helye, ez egy intézmény gyermekek részére és nem családi napközi.
Nálunk a szülő a csoportba be sem teheti a lábát, búcsú az öltözőnél zajlik, pont azért, amit írtam.
Nem tudom milyen óvónő az, aki ezt megengedte.
2: az ilyen őskövület nézetűeknek el kéne tűnni a gyerekek mellől.
Érdekes, pl a Rogersben az az elv, hogy addig marad a szülő, amíg az jónak látja. A saját gyerekét ugyanis ő ismeri a legjobban.
Én olyan oviba nem is vinném ahol nincs szulős beszoktatás. A gyereknek is vannak jogai: pl az alapvető érzelmi biztonsághoz, amit egy életében másodszor látott idegen nem fog tudni megadni neki.
2-es neked fogalmad nincs arról, amit írsz. Alapvető fogalmakkal, - pl. érzelmi biztonság- nem vagy tisztában.
Jézus Mária, és még ilyen nagyon magasról próbáltál szólni. Szinte látom magam előtt a felhúzott orrodat.
Miért van az, ahogy egy pszichológus már az első találkozás után nagyobb érzelmi biztonságot nyújt, mint maga a szülő?
A majomszeretet nem érzelmi biztonság.
Úristen, bocsi, nem 2-es, hanem 4-esnek szólt.
Pont a kettessel értek egyet, ő van a valóságban.
Bölcsödében Van ilyen beszoktatás Ott ülhetsz vele ,stb
AZ ovodában reggel beadod és max ebéd után elhozod vagy amit AZ óvonök javasolnak.
Kérdezö az iskolába is majd Ott akarsz maradni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!