Jogszerű, ha egy óvodában nincs beszoktatás?
Azért nincs szabályozás mert nincs óvónő, akivel be lehetne tartatni.
Jellemzően egy gyerekközpontú, alternatív magánóvodában a hosszabb beszoktatást preferálják.
De ott van is rá ember, és hangsúlyt fektetnek a gyerekkel való jó kapcsolat kialakítására.
Szerintem nincs erre jogszabály. Mi ezért nem a helyi oviba irattuk a lányunkat. Barátaink sorra mesélték, hogy nincs beszoktatás, reggel el kell köszönni a gyerekektől, ebéd után lehet menni értük. A legtöbb gyerek üvölt 2 hétig emiatt minden reggel, a szülők meg bőgnek kifelé menet, mert a szívük szakad meg, hogy úgy kell otthagyni a gyerekeiket, hogy óvónéni lefejtegeti a nyakukról a kezüket. Az is, aki volt bölcsis és semmi gond nem volt már a közösségbe járással, mert átragasztják egymásra ezt a hangulatot. Aki szerint ez a normális, az nem tudom hol él...
Ahova végül járni kezdett a lányom, ott 3-4 nap volt a beszoktatás. Csak az első volt szülős, 1-2 órában. A másodiknál be lehetett menni a csoport egyik szegletébe és ha úgy láttam, hogy már rendben lesz (kb. fél óra volt), akkor jöttem el, egyedül maradt egy-két órára. Harmadik-negyedik nap már csak beadtam és ebéd után mentem érte. Következő héten már az volt a megegyezés, hogy az óvónők látják, hogy hogy viseli a napot, ha tudják, altatják, ha nem, akkor hívják a szülőt és még 1-2 napot adjunk neki. Így is volt egy nap egy kis pityergés, de alapvetően minden rendben ment.
Na most ez azért nem "majomszeretet" szerintem. Senkinek, sehova nem dobom oda a gyerekemet kb. ismeretlenül, hogy "na jó szórakozást, majd 4 óra múlva jövök érted"...
Kérdező, ahhoz képest, hogy nem akarsz kérkedni a szakmáddal és mindent tudsz a kisgyerekek lélektanáról, elég érdekes, hogy alapvető szabályokat, törvényeket nem ismersz és itt kell megkérdezned.
Leszólod, aki valóban tudja,leszólod aki ezzel foglalkozik, leszólod az óvodát, az óvónőt már most.
Hát tudod, én azt mondom az isten mentsen meg az ilyen szülőtől, aki már augusztusban kihisztizi magának azt, amit az óvoda a beiratkozáskor kéri, hogy ne tedd.
Rengeteg problémád lesz az elkövetkező 3 évben.
Honnan tudod mi a szakmám? :D Szerintem egy szóval sem írtam sehol.
Egyébként ma beszéltem az óvónővel. Mondta, hogy az óvodákban az intézményvezető dönti el, hogy mi a beszoktatási mód, nen az óvónők. De ő alapvetően az én elvemmel ért egyet, ezért is engedte meg...
De ő alapvetően az én elvemmel ért egyet, ezért is engedte meg...
Aha, szuper pedagógus lehet az, aki neked megengedi, és elnézi, hogy a többi gyerek nem érti. De nem baj, anyu majd megtanul leválni pici prüntyőkéjéről egyszer.
"Mondta, hogy az óvodákban az intézményvezető dönti el, hogy mi a beszoktatási mód, nen az óvónők. De ő alapvetően az én elvemmel ért egyet, ezért is engedte meg..."
Az azért kemény, ha az óvónő simán úgy dönt, xarik az intezmenyvezeto döntésére....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!