Mennyit segít a párotok a babával?
Nem is értem az első néhány válaszolót.
Apuka nem segít, hanem kiveszi a részét. Az én férjem 7-17 óráig dolgozik, általában fél 6 körül ér haza. Ennek ellenére nem lefekszik aludni, hanem a gyerekkel van. Játszik vele, fürdeti, öltözteti, altatja. Hétvégén kiviszi sétálni, játszik vele amíg én főzök.
Éjszaka felkel, amikor szar éjszakánk van. És ringatja, ha kell, sétál vele, vagy a mellkasán alszik a kanapén.
Nyilván nem minden éjszaka, de ha nagyon rossz éjszakánk van, akkor igenis felkel és hagy engem kicsit pihenni. Akkor is, ha megy reggel dolgozni.
Vagy hétvégén van, hogy ha éjszaka ő nem ébredt fel, akkor reggel amikor a kicsi felkel, átmegy hozzá, engem még hagy egy picit pihenni.
Mondjuk kérdező szerintem te is nyugodtan dőlj le, amikor nap közben alszik a baba.
Nagyon kevés, amit a férjed csinál, akkor is, ha néhány válaszoló még az őskorban ragadt amikor a nőnek a dolga volt ellátni a gyereket és közben kiszolgálni és bálványozni az urát.
Az én férjem sem tökéletes, azért írom mert könnyű azt hinni ennyiből, de a kórház óta mindenben kiveszi a részét. Etet, altat, pelenkáz, fürdet, játszik.
És igen ő dolgozik is. És még ezer egyéb dolgot is csinál, ügyintéz, besegít a tág családnak, barátoknak is más dolgokban stb.
A házi munkából a mosogatás lenne az ő dolga de nagyon sokszor nem csinálja meg, nekem meg nincs időm és felgyűlik mire meg tudom csinálni. Baba tápszeres is így az ő kis poharait, cumisüvegeit is mosogatom, sterilizálom. Minden egyéb házi munkát én csinálok.
Egy ágyban alszunk éjjel, mellettünk a kiságyban a baba, ha nagyritkán felsír előbb ott van mint én pedig ő alszik belül.
A "napközben pihenj amikor a baba", pedig jó tanácsnak tűnik csak például nálunk nem működik ugyanis napközben nem lehet letenni a kiságyba (próbáltam egy párszor és nem...), így kendőben altatom állva(!). Na mármost aki állva tud aludni tegye fel a kezét.
Nyilván a kérdező tudja hogy náluk mi működik mi nem, ha egyszerű lenne valószínűleg nem született volna meg a kérdés.
Sajnálom a helyzeted, sok szempontból nagyon nehéz a gyereknevelés, pláne ha magadra maradsz vele.
Nem a felnőtt férjednek kéne napközben szunyókálnia hanem a babának. Ismerek ilyen nappali szunyókálókat, nagyon furcsa.
Meg kéne valahogy értetni vele, hogy a gyereket közösen vállaltátok és te sose érsz haza a munkádból, ellentétben vele.
Valamint ha azt akarja hogy kiegyensúlyozott boldog felesége legyen akkor tegyen érte hogy ne merülj ki teljesen.
Nem tudom hogy lehet nála átkapcsolni a fejében ezt a rossz szemléletmódot. Te ismered jobban, hogy mi hatna rá.
Az első naptól fogva kiveszi a részét. Falra mászok a "segít" kifejezéstől.
A gyerekkel való otthonlét az egyenértékű a munkával, még ha örömteli is az a munka! Egy bébiszitternek is munka gyerekre vigyázni, pesig sokszor második anyjaként szereti a gyerekeket akire vigyáz, egy takarítónak is munka kitakarítani egy házat, egy szakácsnak is munka főzni... tehát te egy bébiszitter/takarító/szakács vagy amiért a gyed a fizetésed. Amikor a férjed hazaér az ő munkájából, neked akkor se ér sokszor véget a nap.... mindkettőtöknek jár a pihenés és meg kell osztani az éjszakákat.
Nálunk pl az volt hogy mivel a férjem éjfélig fent volt, én meg hamarabb elaludtam, éjfélig ő volt a gyerek felelős. Éjféltől reggel 5-ig (akkor kelt a gyerek🥴) meg én. Ez volt a nagyobbb szívás, de nekem volt reggel alkalmam ugye mosottfoanak lenni... Ennek ellenére alvásboruláskor sokszor volt 2 órákat fent a fiam éjjel, és olyankor 1 órát én 1 órát ő volt ébren vele, az alap egyességünk ellenére. Amúgy se tudott édesdeden csicsikálni míg a másik szobában torka szakadtából üvöltött a fiunk.
Én foglalkoztam a fiunkkal nap közben, főztem, takarítottam, ruhát dobtam be és teregettem, mosogattam, viszont estére mindig felgyűlt egy kisebb adag mosogatni való, és azt MINDIG önként megcsinálta/csinálja. Ha nem sikerült pl ruhát mossak mert olyan nap volt, qkkor is panasz nélkül átvette a gyereket vagy megcsinálta ő a mosást-teregetést.
Jelenleg 3 éves lesz a gyerekünk, már jó egy éve én is dolgozok részmunkaidőben hogy csak fél napot kelljen fizetni a bölcsiben (nem Mo). A nappali alvást én intézem, az estit ő. Én főzök, ő mosogat, én fürdetek, ő megágyaz, én takarítok ki heti egyszer vagy kétszer, meg járok playdate-re, ő meg ugye többet dolgozik.
Szerintem üljetek le megbeszélni, hogy mi a bajod, és hogy épp most teszi tönkre a házasságotok ezzel a viselkedéssel.
Egyébként régebben is kiszolgáltad, vagy ez azóta van hogy megszületett a baba?
Ezek a válaszok 😂 (első pár)
Hát veletek jól elhitették h ez így normális. Szerencsétlenek.
Ő tart el stb 😃 Vicc!
Gondolom titeket már gyerek előtt is így kezelt a férjetek.
Szomorú hogy el is hiszitek hogy az a normális hogy apuka a ledolgozott 8 óraja után döglik otthon, ti meg 0-24ben pörögtök. Kötelességetek egyedül vinni a ht-t ellátni a gyereket, de este tedd szét a lábadat is, mert hát szegény férj dolgozott 8 órát
Milyen 8 óráról beszélsz???
Egyáltalán honnan veszed hogy minden férj az irodában mereszti a seggét?
Több saját vállalkozásunk van, reggel 5-kor kel és örülünk ha este 6-7 órára haza ér és ez csak a téli időszak. Ez mellett van 300 hektár föld és sok marha is. Na ezt csinálja meg a kisurad reggel 8-tól 4-ig, ja és ha bálázni kell azt ugye éjszaka mert napközbeni ha 35 fok felett van a hőmérséklet simán kigyullad az 5-6 milliós gép...
Persze én napközbeni alucikáltam itthon mindkét gyerekkel de azért kelljen még Ő is éjszaka 😃
Ezektol a valaszoktol felment a vernyomasom.
Anya dolga a nappal,anya dolga az ejszaka,de mellette meg maradjon is nő,legyen kedve a kedves ferjurához,legyen minden a ferfi orra ala tolva.
Egy anyanak nem is kell mar pihenni,aludni?a ferfinek sem csak az a dolga,hogy megcsinalja azt a gyereket.
A kwrdesesre a valaszom az az,hogy nekem a ferjem segit.
Hajnalban megy el,delutan otkor er haza.
A kisfiam lassan egy eves,de borzaszto rossz alvo.egy szobaban alszunk,a ferjem is felkel ha kel a kicsi,hiaba megy hajnalban munkaba.
Szerintem többen dolgoznak irodában mint marhatartóként. Téged se az eszedért szeretnek, ugye?
Másrészt szerintem te lennél a legjobban felháborodva, ha nem lennének irodisták és egy banki ügyet ne tudnál elintézni, vagy összekeverik a kórházban a leleteidet mert nincs aki tologassa az aktákat.
Fogd vissza magad, vagy nem aludtál eleget azért vagy ilyen morci?
Elolvastad a kérdést kedveském?
Értelmezni nem sikerült úgy látom. Attól mert nektek nincs családi életetek (mert a férjed soha nincs otthon ezek szerint) nem itt kell felháborodva bizonygatni h ez a normális, mert nem az 😉
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!