Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a párotok a...

Mennyit segít a párotok a babával?

Figyelt kérdés
Nektek mennyit segít párotok a babával? Nálunk tápszeres a kicsi. Megértem, hogy apuka dolgozik, de sosem alszik velünk, éjszakai etetések kizárva, ha nagyon sír, átjön megkérdezi mi a baj és megy aludni. Hétkoznap meg is értem, bàr alszik minden delutan is, de hétvégén sem jut soha eszébe, hogy egy etetést vallaljon, amíg én pihenek picit. Ha szólok neki, akkor fel van hàborodva, mert ő segít furdetni meg délutan 1-2* megeteti a kicsit, de akkor is van amikor már én böfiztetek. Egyszer azt vágta a fejemhez, hogy anya dolga éjszakázni.. igenám, de én délután sem pihenek amikor ő, max ha épp elalszik a kicsi a hasfájàs mellett.. tényleg ez a normális? Apukák, ti is válaszolhattok.
2023. febr. 11. 01:35
 11/94 anonim ***** válasza:
91%
Nem "segít", hanem ugyanannyira kiveszi a részét, mint én, ugyanis a gyereket nem én csináltam magamnak. Kérdező, ez amit leírsz, egyáltalán nem normális (pláne hogy 14h körül otthon van a férjed, és akkor LEFEKSZIK ALUDNI??? nonszensz), ahogy az első pár válasz se.
2023. febr. 11. 06:52
 12/94 anonim ***** válasza:
92%

Nem is értem az első néhány válaszolót.

Apuka nem segít, hanem kiveszi a részét. Az én férjem 7-17 óráig dolgozik, általában fél 6 körül ér haza. Ennek ellenére nem lefekszik aludni, hanem a gyerekkel van. Játszik vele, fürdeti, öltözteti, altatja. Hétvégén kiviszi sétálni, játszik vele amíg én főzök.

Éjszaka felkel, amikor szar éjszakánk van. És ringatja, ha kell, sétál vele, vagy a mellkasán alszik a kanapén.

Nyilván nem minden éjszaka, de ha nagyon rossz éjszakánk van, akkor igenis felkel és hagy engem kicsit pihenni. Akkor is, ha megy reggel dolgozni.

Vagy hétvégén van, hogy ha éjszaka ő nem ébredt fel, akkor reggel amikor a kicsi felkel, átmegy hozzá, engem még hagy egy picit pihenni.

Mondjuk kérdező szerintem te is nyugodtan dőlj le, amikor nap közben alszik a baba.

2023. febr. 11. 07:11
 13/94 anonim ***** válasza:
90%

Nagyon kevés, amit a férjed csinál, akkor is, ha néhány válaszoló még az őskorban ragadt amikor a nőnek a dolga volt ellátni a gyereket és közben kiszolgálni és bálványozni az urát.

Az én férjem sem tökéletes, azért írom mert könnyű azt hinni ennyiből, de a kórház óta mindenben kiveszi a részét. Etet, altat, pelenkáz, fürdet, játszik.

És igen ő dolgozik is. És még ezer egyéb dolgot is csinál, ügyintéz, besegít a tág családnak, barátoknak is más dolgokban stb.

A házi munkából a mosogatás lenne az ő dolga de nagyon sokszor nem csinálja meg, nekem meg nincs időm és felgyűlik mire meg tudom csinálni. Baba tápszeres is így az ő kis poharait, cumisüvegeit is mosogatom, sterilizálom. Minden egyéb házi munkát én csinálok.

Egy ágyban alszunk éjjel, mellettünk a kiságyban a baba, ha nagyritkán felsír előbb ott van mint én pedig ő alszik belül.

A "napközben pihenj amikor a baba", pedig jó tanácsnak tűnik csak például nálunk nem működik ugyanis napközben nem lehet letenni a kiságyba (próbáltam egy párszor és nem...), így kendőben altatom állva(!). Na mármost aki állva tud aludni tegye fel a kezét.

Nyilván a kérdező tudja hogy náluk mi működik mi nem, ha egyszerű lenne valószínűleg nem született volna meg a kérdés.

Sajnálom a helyzeted, sok szempontból nagyon nehéz a gyereknevelés, pláne ha magadra maradsz vele.

Nem a felnőtt férjednek kéne napközben szunyókálnia hanem a babának. Ismerek ilyen nappali szunyókálókat, nagyon furcsa.

Meg kéne valahogy értetni vele, hogy a gyereket közösen vállaltátok és te sose érsz haza a munkádból, ellentétben vele.

Valamint ha azt akarja hogy kiegyensúlyozott boldog felesége legyen akkor tegyen érte hogy ne merülj ki teljesen.

Nem tudom hogy lehet nála átkapcsolni a fejében ezt a rossz szemléletmódot. Te ismered jobban, hogy mi hatna rá.

2023. febr. 11. 08:43
 14/94 anonim ***** válasza:
13%
Egész nap dolgozik még jó hogy nem keltem fel éjszaka.
2023. febr. 11. 08:46
 15/94 anonim ***** válasza:
84%

Az első naptól fogva kiveszi a részét. Falra mászok a "segít" kifejezéstől.

A gyerekkel való otthonlét az egyenértékű a munkával, még ha örömteli is az a munka! Egy bébiszitternek is munka gyerekre vigyázni, pesig sokszor második anyjaként szereti a gyerekeket akire vigyáz, egy takarítónak is munka kitakarítani egy házat, egy szakácsnak is munka főzni... tehát te egy bébiszitter/takarító/szakács vagy amiért a gyed a fizetésed. Amikor a férjed hazaér az ő munkájából, neked akkor se ér sokszor véget a nap.... mindkettőtöknek jár a pihenés és meg kell osztani az éjszakákat.

Nálunk pl az volt hogy mivel a férjem éjfélig fent volt, én meg hamarabb elaludtam, éjfélig ő volt a gyerek felelős. Éjféltől reggel 5-ig (akkor kelt a gyerek🥴) meg én. Ez volt a nagyobbb szívás, de nekem volt reggel alkalmam ugye mosottfoanak lenni... Ennek ellenére alvásboruláskor sokszor volt 2 órákat fent a fiam éjjel, és olyankor 1 órát én 1 órát ő volt ébren vele, az alap egyességünk ellenére. Amúgy se tudott édesdeden csicsikálni míg a másik szobában torka szakadtából üvöltött a fiunk.

Én foglalkoztam a fiunkkal nap közben, főztem, takarítottam, ruhát dobtam be és teregettem, mosogattam, viszont estére mindig felgyűlt egy kisebb adag mosogatni való, és azt MINDIG önként megcsinálta/csinálja. Ha nem sikerült pl ruhát mossak mert olyan nap volt, qkkor is panasz nélkül átvette a gyereket vagy megcsinálta ő a mosást-teregetést.

Jelenleg 3 éves lesz a gyerekünk, már jó egy éve én is dolgozok részmunkaidőben hogy csak fél napot kelljen fizetni a bölcsiben (nem Mo). A nappali alvást én intézem, az estit ő. Én főzök, ő mosogat, én fürdetek, ő megágyaz, én takarítok ki heti egyszer vagy kétszer, meg járok playdate-re, ő meg ugye többet dolgozik.

Szerintem üljetek le megbeszélni, hogy mi a bajod, és hogy épp most teszi tönkre a házasságotok ezzel a viselkedéssel.

Egyébként régebben is kiszolgáltad, vagy ez azóta van hogy megszületett a baba?

2023. febr. 11. 08:47
 16/94 anonim ***** válasza:
93%

Ezek a válaszok 😂 (első pár)

Hát veletek jól elhitették h ez így normális. Szerencsétlenek.

Ő tart el stb 😃 Vicc!

Gondolom titeket már gyerek előtt is így kezelt a férjetek.

Szomorú hogy el is hiszitek hogy az a normális hogy apuka a ledolgozott 8 óraja után döglik otthon, ti meg 0-24ben pörögtök. Kötelességetek egyedül vinni a ht-t ellátni a gyereket, de este tedd szét a lábadat is, mert hát szegény férj dolgozott 8 órát

2023. febr. 11. 08:47
 17/94 anonim ***** válasza:
10%

Milyen 8 óráról beszélsz???

Egyáltalán honnan veszed hogy minden férj az irodában mereszti a seggét?

Több saját vállalkozásunk van, reggel 5-kor kel és örülünk ha este 6-7 órára haza ér és ez csak a téli időszak. Ez mellett van 300 hektár föld és sok marha is. Na ezt csinálja meg a kisurad reggel 8-tól 4-ig, ja és ha bálázni kell azt ugye éjszaka mert napközbeni ha 35 fok felett van a hőmérséklet simán kigyullad az 5-6 milliós gép...

Persze én napközbeni alucikáltam itthon mindkét gyerekkel de azért kelljen még Ő is éjszaka 😃

2023. febr. 11. 08:53
 18/94 anonim ***** válasza:
90%

Ezektol a valaszoktol felment a vernyomasom.

Anya dolga a nappal,anya dolga az ejszaka,de mellette meg maradjon is nő,legyen kedve a kedves ferjurához,legyen minden a ferfi orra ala tolva.

Egy anyanak nem is kell mar pihenni,aludni?a ferfinek sem csak az a dolga,hogy megcsinalja azt a gyereket.

A kwrdesesre a valaszom az az,hogy nekem a ferjem segit.

Hajnalban megy el,delutan otkor er haza.

A kisfiam lassan egy eves,de borzaszto rossz alvo.egy szobaban alszunk,a ferjem is felkel ha kel a kicsi,hiaba megy hajnalban munkaba.

2023. febr. 11. 08:54
 19/94 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem többen dolgoznak irodában mint marhatartóként. Téged se az eszedért szeretnek, ugye?

Másrészt szerintem te lennél a legjobban felháborodva, ha nem lennének irodisták és egy banki ügyet ne tudnál elintézni, vagy összekeverik a kórházban a leleteidet mert nincs aki tologassa az aktákat.

Fogd vissza magad, vagy nem aludtál eleget azért vagy ilyen morci?

2023. febr. 11. 08:56
 20/94 anonim ***** válasza:
96%

Elolvastad a kérdést kedveském?

Értelmezni nem sikerült úgy látom. Attól mert nektek nincs családi életetek (mert a férjed soha nincs otthon ezek szerint) nem itt kell felháborodva bizonygatni h ez a normális, mert nem az 😉

2023. febr. 11. 09:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!