Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyit segít a párotok a...

Mennyit segít a párotok a babával?

Figyelt kérdés
Nektek mennyit segít párotok a babával? Nálunk tápszeres a kicsi. Megértem, hogy apuka dolgozik, de sosem alszik velünk, éjszakai etetések kizárva, ha nagyon sír, átjön megkérdezi mi a baj és megy aludni. Hétkoznap meg is értem, bàr alszik minden delutan is, de hétvégén sem jut soha eszébe, hogy egy etetést vallaljon, amíg én pihenek picit. Ha szólok neki, akkor fel van hàborodva, mert ő segít furdetni meg délutan 1-2* megeteti a kicsit, de akkor is van amikor már én böfiztetek. Egyszer azt vágta a fejemhez, hogy anya dolga éjszakázni.. igenám, de én délután sem pihenek amikor ő, max ha épp elalszik a kicsi a hasfájàs mellett.. tényleg ez a normális? Apukák, ti is válaszolhattok.
2023. febr. 11. 01:35
 61/94 anonim ***** válasza:
62%
Én sajnálom az olyanokat, mint az 58-as. Nálunk alap, hogy a férjem ugyanannyit foglalkozik a babával, mint én. De a gyerek se ilyen ridegtartásba tartjuk, mikor a legfontosabb neki a testi kapcsolat, meg hogy ne egyedül legyen, beb.sszák a külön szobába. Nem kell egy ágyba aludni, de az ilyennek nem kéne gyerek
2023. febr. 11. 16:23
 62/94 anonim ***** válasza:
82%
Na, 60 komment kellett hozzá, hogy a "mennyit segít a párotok" témától eljussunk a "ki hogyan altat, miért nem úgy, ahogy szerintem kéne", továbbá "miért vagy szar anya, ha a gyereked alszik / nem alszik" rovathoz. Imádok ide járni, szociológiai tanulmány :D
2023. febr. 11. 16:26
 63/94 anonim ***** válasza:
0%
Senki sem mondta meg hogy altass. Szimplán sajnállak, hogy ennyire van igényes.
2023. febr. 11. 16:34
 64/94 anonim ***** válasza:
30%

"(fiatal anya voltam, nem kaptam gyedet), de ezen kívül szépen neveltem a fiam, soha nem volt teher számomra, egyedül tudtam róla gondoskodni."

GYES-ből hogyan tudtad eltartani magad és a gyereket?

2023. febr. 11. 16:39
 65/94 anonim ***** válasza:
91%

Leírta, hogy a szülei segítették az elején.

De nyilván, ha félmondatokat ragadsz ki csak, úgy nem fogod összerakni.

2023. febr. 11. 16:50
 66/94 anonim ***** válasza:
79%

"Én elhagytam a picsába, azóta sokkal boldogabb vagyok, az elején kellett a szüleim segítsége de már összekaptam magam.

Nyílván én hátrányból indultam mert anyagilag nem tudtam megteremgeni egyedül mindent magunknak (fiatal anya voltam, nem kaptam gyedet), de ezen kívül szépen neveltem a fiam, soha nem volt teher számomra, egyedül tudtam róla gondoskodni."

Gyakoroljátok már az értő olvasást, valami botrány, hogy néhányan mennyire értetlenek vagytok. Utána meg nekiálltok kötözködni a semmin.

2023. febr. 11. 16:51
 67/94 anonim ***** válasza:
76%

Tökmindegy. Sztm nem normális. Az apa ugyan olyan szülő és a dolgát csinálja.

Az hogy van pár olyan nő aki szerint az ő dolga minden...hát felőlem. Én legalább élek is.

2023. febr. 11. 16:55
 68/94 anonim ***** válasza:
100%
#58 egy gyerek nem marad mindig baba, aki jó esetben csak alszik meg eszik. Olyan pikkpakk eljön az idő mikor napi 1x vagy 2x alszik 1-2 óràkat. Erről miért nem írsz? Ez is bőven a gyed alatt van. Ekkor is ébred még sokuk éjjel, ekkor is otthon kell vele lenni, és megcsinàlni mellette a dolgokat. Neked szerintem nincs gyereked, mert akinek van ekkora ökörséget nem ír hogy a kigyerekkel annyi az élet, hogy az alszik te meg nézheted a falat. Újszülöttel HA!!!! szerencséd van, van ilyen időszak. Esetleg. De ha hasfàjós akkor mondjuk ez sem. Ilyenről pl.hallottàl màr, vagy te is ilyen okostojás vagy aki szentül meg van győződve arról hogy minden baba pont ugyanúgy "működik" mint egy előre beprogramozott robot. Próbàlj màr mez továbblàtni a korlátold agyadnál.
2023. febr. 11. 17:39
 69/94 A kérdező kommentje:

Hú, mennyi komment.. győzöm olvasni, köszi 😁 azért néha kicsit elment más irányba, de nem baj.

Azért sok nő el van tévedve, hogy apuka ha dolgozik, ne csináljon sok mindent. Szerintem ketten vállaltak/vállaltunk gyereket.

Mi hiába tisztáztuk előre, sokszor más a prioritás, mást helyez előtérbe.

Hétköznap nem problémázok, hogy nem kel éjjel, mivel reggel 5kor kell kelnie. De amikor hazaér 2kor és elmegy aludni (van amikor azért egy etetés belefér), az kicsit kiveri a biztosítékot. Hétvégén szintúgy nem éjszakázik, egyszer nem jut eszébe, hogy ha sír a kicsi, akkor megetesse. Éjjel negyed órán keresztül sírt a kicsi, mert én álltam a konyhapultnál és azon gondolkodtam, hogy mind a háromszor rosszul kevertem be a tápszert, eszébe nem jutott volna, hogy átnézzen a szobába, hogy miért sír. Este 10-től reggel 8ig aludt, most is alszik, én meg etetem a kicsit. Szóval ittaz a gond, hogy olyan szinten önző és csak magára gondol, hogy az hihetetlen. Már párszor elmagyaráztam neki, mindig én vagyok a rossz, mert ő milyen sokat segít. Jó, van amikor megfőz vagy épp feltakarít, de ezt az utóbbi időben hanyagolja és kimegy mojolni a garázsba.

Napközben nem igazán tudok pihenni, mert elég hasfajós a kicsi és van amikor 2-3* csak fél órát alszik. Éjjel szintúgy, vagy van amikor már kimerültségemben magamon altatom, de valljuk be, kicsit sem pihentető félig ülve babával magadon "aludni" és közben félni mikor esik le rólad és akkor is talán sikerül 1-2 óra. Amikor persze szólok hogy ő is aludhatna a kicsivel délutan, akkor az a válasz, hogy hát ő fáradt neki pihenni kell.

Ne értsetek félre, nem teher a baba, de azért amiket látok ismerősöknél, én ahhoz képest nem sok segítséget kapok és szerintem anyának is kijárna legalàbb hétvégén 2 óra nyugodt alvàs..

2023. febr. 11. 17:58
 70/94 anonim ***** válasza:
93%
A férjed jelenleg a második gyereked. Ennyit ovisok nem alszanak miközben te botladozol. Én megkérdezném tőle hogy mennyire érzi magát felnőtt férfinak, amikor szundikál, te meg majd összeesel néha. Szégyen.
2023. febr. 11. 18:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!