Mennyit segít a párotok a babával?
"(fiatal anya voltam, nem kaptam gyedet), de ezen kívül szépen neveltem a fiam, soha nem volt teher számomra, egyedül tudtam róla gondoskodni."
GYES-ből hogyan tudtad eltartani magad és a gyereket?
Leírta, hogy a szülei segítették az elején.
De nyilván, ha félmondatokat ragadsz ki csak, úgy nem fogod összerakni.
"Én elhagytam a picsába, azóta sokkal boldogabb vagyok, az elején kellett a szüleim segítsége de már összekaptam magam.
Nyílván én hátrányból indultam mert anyagilag nem tudtam megteremgeni egyedül mindent magunknak (fiatal anya voltam, nem kaptam gyedet), de ezen kívül szépen neveltem a fiam, soha nem volt teher számomra, egyedül tudtam róla gondoskodni."
Gyakoroljátok már az értő olvasást, valami botrány, hogy néhányan mennyire értetlenek vagytok. Utána meg nekiálltok kötözködni a semmin.
Tökmindegy. Sztm nem normális. Az apa ugyan olyan szülő és a dolgát csinálja.
Az hogy van pár olyan nő aki szerint az ő dolga minden...hát felőlem. Én legalább élek is.
Hú, mennyi komment.. győzöm olvasni, köszi 😁 azért néha kicsit elment más irányba, de nem baj.
Azért sok nő el van tévedve, hogy apuka ha dolgozik, ne csináljon sok mindent. Szerintem ketten vállaltak/vállaltunk gyereket.
Mi hiába tisztáztuk előre, sokszor más a prioritás, mást helyez előtérbe.
Hétköznap nem problémázok, hogy nem kel éjjel, mivel reggel 5kor kell kelnie. De amikor hazaér 2kor és elmegy aludni (van amikor azért egy etetés belefér), az kicsit kiveri a biztosítékot. Hétvégén szintúgy nem éjszakázik, egyszer nem jut eszébe, hogy ha sír a kicsi, akkor megetesse. Éjjel negyed órán keresztül sírt a kicsi, mert én álltam a konyhapultnál és azon gondolkodtam, hogy mind a háromszor rosszul kevertem be a tápszert, eszébe nem jutott volna, hogy átnézzen a szobába, hogy miért sír. Este 10-től reggel 8ig aludt, most is alszik, én meg etetem a kicsit. Szóval ittaz a gond, hogy olyan szinten önző és csak magára gondol, hogy az hihetetlen. Már párszor elmagyaráztam neki, mindig én vagyok a rossz, mert ő milyen sokat segít. Jó, van amikor megfőz vagy épp feltakarít, de ezt az utóbbi időben hanyagolja és kimegy mojolni a garázsba.
Napközben nem igazán tudok pihenni, mert elég hasfajós a kicsi és van amikor 2-3* csak fél órát alszik. Éjjel szintúgy, vagy van amikor már kimerültségemben magamon altatom, de valljuk be, kicsit sem pihentető félig ülve babával magadon "aludni" és közben félni mikor esik le rólad és akkor is talán sikerül 1-2 óra. Amikor persze szólok hogy ő is aludhatna a kicsivel délutan, akkor az a válasz, hogy hát ő fáradt neki pihenni kell.
Ne értsetek félre, nem teher a baba, de azért amiket látok ismerősöknél, én ahhoz képest nem sok segítséget kapok és szerintem anyának is kijárna legalàbb hétvégén 2 óra nyugodt alvàs..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!