Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek van...

Van itt olyan akinek van gyereke de nem szereti a gyerekeket és a sajátját is nyűgnek érzi?

Figyelt kérdés

Látom vannak akiknek 3-4-5 gyerekük is van és mosolygós facebook képeket töltenek fel, minden mesés, mint a filmekben, közben a színfalak mögött hallom ahogy sokszor apuka szidja anyát, anyuka szidja apát, a gyerekekkel üvöltenek néha és látom az anyán, hogy totál kivan, idegileg roncs és mint egy robot, egész nap mos-főz-takarít, semmi élete. Apa elmegy dolgozik és haza jön, nem sokat kínlódik a gyerekekkel és a háztartással.

Én is apa vagyok van 1 gyerekünk, 11 éves, de ezt a 11 évet amit rááldoztam, ha visszakaphatnám bármit megtennék. Nekem nem volt jó, hogy lett, mert semmi türelmem még 1 gyerekhez sem és ha 4 esetében már rég öngyilkos lettem volna, el nem bírnám viselni azt a ricsajt amit csinálnak. A párom akarta jobban és ő szerette volna, én csak belementem, mert 10 év kapcsolat után már mondjuk ideje volt. Ennek ellenére nem tudtam soha átadni magam ennek az "örömnek" minden pillanat egy nyűg, mikor mennem kellett érte az iskolába már azoktól kiborultam, hogy munka után nem mehetek haza, hanem még rohangáljak sárban, jégben, viharban a gyerekért. Emelem kalapom aki elbír 3-4 gyerekkel, de alapból nem szeretem őket. Nem bántottam egyet se soha, de nem bírom elviselni, mert nem tudok a szintjükkel azonosulni. Voltam gyerek, de visszamenni gyerekbe még a fiam mellett is szenvedés volt és rengeteg szorongást okozott, depressziós is voltam sokáig még kisebb volt és több tehernek éreztem. Van így ezzel más is?

ma 14:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Sogorom jott ossze egy novel. 3 gyereke szuletett az egyiket a nagymama neveli a masikat az apuka a harmadik meg naluk van de nem szereti az anyuka. Veri bantalmazza. Ezen felul sogorom is atvette ezt a stilust. Egyebkent mas gyermekekkel nagyon el vannak, szeretetteljesen viszonyulnak a mi gyerkocunkhoz is. De a sajat / nevelt gyerkocot gyulolik
ma 15:17
 2/14 anonim ***** válasza:
74%
Vannak, csak eppen bevallani nem fogjak, mert erosen elter a "tarsadalmi normaktol". En megertem, amit irsz, teljesen. Nekem 1 nagy lanyom van. Ra van idom, energiam, turelmem, penzem, idegzetem - minden, ami egy gyereknek szukseges -, de tobbet soha nem akartam. Soha nem vonzott a nagycsalad tobb gyerekkel es pont azert nem, amit te is irsz: nem hianyzik a permanencia, az allando nyuzsges, ricsaj. Nem az en vilagom! ;-)
ma 15:23
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
#1 segíts a gyermeknek, jelntsd őket be.
ma 15:23
 4/14 A kérdező kommentje:
Én bántani sose bántottam fizikálisan, egyszer ha csaptam a seggére mert már nem bírtam tovább, de akkor se durván. Nagy baj nincs vele, csak maga a tudat, hogy terhemre van. Rengeteg dolgot tettem félre és hagytam ki miatta, mert nem volt más lehetőség, mivel a munka mellett a szabadidő helyett a gyerekkel kellett törődni. Amit nem írtam bele az a baj, hogy én ráadásul epilepsziás is vagyok, elég súlyos, nem grandmal hanem parciális, de néha olyanok jönnek mint akinek pánikrohamai vannak és a stresszes, szorongás fokozza. Ez is a depresszióm egyik oka volt. Saját magamnak is elég sok vagyok néha, nem még egy gyerekkel.
ma 15:27
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Nem volt kötelező gyereket csinálni. 10 év után is ott lehetett volna hagyni a feleséged ha te nem akarsz gyereket.

Csak képzeld el hogy szegény srácod elolvassa ezeket a sorokat. Nem kérte hogy megszülessen. De meg téged kellene sajnálni :D nevetséges vagy már bocs.

Ez a baromi nagy önmegvalósítási vágy ami mindekinek van manapság…mennyi ilyen gyereket termel ki akik valahogy érzik hogy valami nem oké, mert apunak/anyunak teher érte menni az iskolába munka után teher vele játszani, tanulni vele, szeretni, mert o inkább dögleni akar munka után. 🤦‍♀️

Százszor jobban becsülöm azokat a gyerekmentes embereket akik az elején elmondják hogy köszönik nem akarnak gyereket x okból kifolyólag. Nem a már 11 éves gyereke mellől írkál ilyeneket.

ma 15:47
 6/14 anonim ***** válasza:
49%
Epilepsziás anyuka vagyok és igen rossz hogy nem tudtunk elmenni Japánba, de hogy 11 év alatt ne szeresd meg a gyereked... én most szeretem hogy 3 évesen kezd értelmes lenni. Fura vagy...
ma 15:55
 7/14 A kérdező kommentje:
5-ös, te gondolom a megtestesült tyúkanyó vagy vagy a legjobbnak kikiáltott apuka, aki minden előzmény nélkül osztja ki a másikat, hogy mit kellett volna. Azért 11 év alatt felneveltem és ennek ellenére mellette voltam mindenben. Ettől még persze igaz, nyűg volt és teher, nem tudtam kötődni hozzá és ez máig is így van. Nem a döglés a probléma, egyszerűen nem szeretem a gyerekeket és nekem sok a jelenlétük. Rokonságba még életemben nem voltam gyereklátogóba, pedig születtek babák ott is és már van amelyik 8 éves, de sosem láttam. Ez olyan, mintha te nem szereted a babfőzeléket, rád erőltetik, nem vezet jóra. Érted. Attól mert egyszer megetted, nem jelenti azt, hogy szereted. Lett gyerekem, de mint írtam nem feltétlen akartam, de ha meglett, nem dobtam el. Ettől kiírhattam most magamból a 11 év gyötrelmet, és ha nem tetszik, lapozz tovább.
ma 15:59
 8/14 A kérdező kommentje:
6-os: nem a személyét nem szeretem a sajátomnak, hanem a velejáró nyűgöt. Tini lesz lassan, ott is lesznek nyűgök és már előre depressziós leszek a gondolatától is. Remélem persze olyan tini lesz mint én, hogy nem lesz vele gond.
ma 16:01
 9/14 anonim ***** válasza:
74%

Nekem ismerős ez a kérdező. Tavaly olvastam egy nagyon hasonló kérdést, akkor 10 éves volt a gyerek. Igaz, abban nem volt szó epilepsziáról, de a többi stimmel. Sajnálom, Kérdező, akár ugyanaz vagy, akár nem. Valóban előbb kellett volna meggondolni, vagy ha tényleg ennyire nem bírod, már rég el kellett volna válni. Még mindig megteheted, nem te lennél az első hétvégi apuka. Ezt, amit nekünk elmondtál, mondd el a feleségednek is. Hibát követtél el, de ne hagyd, hogy rámenjen az életed.

N

ma 16:03
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nincs gyerekem, soha nem is lesz, mert nem akarok, sosem akartam, tudom hogy nem nekem való. A férjem sem akar. Mi inkább élünk nyugalomban, kevesebb stresszel, szabadon, kötetlenebbül, élünk egymásnak, a kiskutyánknak, a hobbijainknak, a munkánknak.:)

Attól, hogy egy családban látsz rosszabb pillanatokat, gyerekkel kiabálást vagy hasonló, az még nem jelenti azt, hogy utálják a gyereküket a szülők, szimplán nincsenek kötélből az idegeik. Ha van gyereked, tudhatod, hogy keményen probára teszi a szülők idegrendszerét.

Egyébként biztosan vannak olyanok akik nem szeretik a gyereküket, de azok többsége vagy nem fogja bevallani, vagy azok azok akik wcbe, kukába dobják, halálra verik, éheztetik stb stb.

Nem kell játszani az áldozatot, nem volt kötelező gyereket csinálnod, ha nem akarsz, nem szereted őket. Most eszed amit magadnak főztél.

Kerestél volna olyan nőt aki szintén nem akar. Te voltál felelőtlen, hát ne sajnáltasd magad. Szánalmas.

ma 17:07
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!