Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek van...

Van itt olyan akinek van gyereke de nem szereti a gyerekeket és a sajátját is nyűgnek érzi?

Figyelt kérdés

Látom vannak akiknek 3-4-5 gyerekük is van és mosolygós facebook képeket töltenek fel, minden mesés, mint a filmekben, közben a színfalak mögött hallom ahogy sokszor apuka szidja anyát, anyuka szidja apát, a gyerekekkel üvöltenek néha és látom az anyán, hogy totál kivan, idegileg roncs és mint egy robot, egész nap mos-főz-takarít, semmi élete. Apa elmegy dolgozik és haza jön, nem sokat kínlódik a gyerekekkel és a háztartással.

Én is apa vagyok van 1 gyerekünk, 11 éves, de ezt a 11 évet amit rááldoztam, ha visszakaphatnám bármit megtennék. Nekem nem volt jó, hogy lett, mert semmi türelmem még 1 gyerekhez sem és ha 4 esetében már rég öngyilkos lettem volna, el nem bírnám viselni azt a ricsajt amit csinálnak. A párom akarta jobban és ő szerette volna, én csak belementem, mert 10 év kapcsolat után már mondjuk ideje volt. Ennek ellenére nem tudtam soha átadni magam ennek az "örömnek" minden pillanat egy nyűg, mikor mennem kellett érte az iskolába már azoktól kiborultam, hogy munka után nem mehetek haza, hanem még rohangáljak sárban, jégben, viharban a gyerekért. Emelem kalapom aki elbír 3-4 gyerekkel, de alapból nem szeretem őket. Nem bántottam egyet se soha, de nem bírom elviselni, mert nem tudok a szintjükkel azonosulni. Voltam gyerek, de visszamenni gyerekbe még a fiam mellett is szenvedés volt és rengeteg szorongást okozott, depressziós is voltam sokáig még kisebb volt és több tehernek éreztem. Van így ezzel más is?

febr. 3. 14:51
1 2 3 4 5
 31/46 A kérdező kommentje:
Tyúkanyó, inkább ülj a tojásaidra vissza akkor ha te annyira tökéletes vagy és nem rendelkezel semmi igénnyel az életedre nézve, hanem csakis a gyerekedben vagy gyerekeidben látod értelmét. Én nem, bocs, nekem néha saját magam is sok, nem még gyerek vagy gyerekek. Ettől igenis megtettem érte amit kellett, és nem, nem érzett semmit, mert aki tesz érte, az látja, hogy törődik vele vagyis benne ha ez nem is tudatosul, nekem így a jó természetesen. Nem is kívántam sose, hogy tudja. Ettől még nem szeretném elhagyni, eldobni, se holtan látni. Te nem értetted meg a kérdés mondanivalóját sajnos és saját magad járattad csak le ezzel a trágár szöveggel.
febr. 4. 21:52
 32/46 anonim ***** válasza:
88%
Szomorú, hogy semmit sem reagáltál azokra, akik próbáltak megérteni téged, tanácsokat adni, de rögtön felkaptad a vizet, amint valaki beszólt neked (nem én voltam, én próbáltam megértő választ adni, mert azt hittem, csak kimerültél érzelmileg, cserébe nullára lettem pontozva.) Sajnos az utolsó két hozzászólásodból kiderült, hogy tévedtem, egy érzelmileg hideg, önző ember vagy, nem hiszem, hogy képes vagy szeretni. Mégcsak azt sem mondom, hogy tehetsz róla, de aljas dolog volt így gyereket vállalni, meg is bántad. Őszintén mondom továbbra is, neked válásra van szükséged, az lenne a tisztességes a pároddal és gyerekeddel szemben, és legalább neked is meglenne az énidőd. Nekem a hideg futkosott a hátamon attól, amikor írtad, hogy a kisgyerek szeret téged, de te megjátszod a jó apát, amúgy nem bánnád, ha nem létezne, azt sem, ha feléd sem nézne, miután felnőtt, és várod, hogy mielőbb megszabadulj tőle. Tiszta pszichopata.
febr. 4. 22:04
 33/46 A kérdező kommentje:
Pszichopata az, aki terrorizál, bánt másokat. Légynek sem ártottam sosem és nem is tenném. Páromat szeretem, nagy szerelem volt és máig az. Azok a gyerekmentes évek hiányoznak ennyire egyszerű, nem kell túlkomplikálni. 7 év és újra visszkapom, addigra pedig nagy embert faragok belőle. Kitűnő az iskolában első óta, ezt pedig főleg nekem köszönheti, mert én foglalkoztam ennyit vele és én voltam ilyen az iskolában akkoriban, nem véletlen lettem programozó matematikus. Azt elismerem, hogy lehet rideg vagyon, de önző nem, mert ha önző lettem volna és nem szerettem volna őket, elhagyom őket ez ennyire egyszerű. Szóval nem válok el és nem is szeretne tőlem a feleségem se elválni.
febr. 4. 22:10
 34/46 A kérdező kommentje:
A kérdés pedig azoknak szólt, akik hasonlóan éreznek, nem okoskodó tyúkanyóknak.
febr. 4. 22:11
 35/46 anonim ***** válasza:
43%

Nekem tetszenek a valaszaid kerdezo. En meg is ertelek , hat van ilyen akiben nem alakul ki a kotodes a gyereke irant.

Nem tudsz mit csinalni, de lehet tenyleg pszihologushoz kellene menned es megertesre talalnal.

Azt pedig hogy nem mutatod ki a gyerekednek hogy nem szereted azt jol teszed.

En nem sajnalom a gyereket , mert o nem tudja ,hogy igy allsz hozza.

Ja es az irasaidbol kiveheto, hogy valahol a szived melyen szereted őt hisz félted is, csak tuske van a szivedbe meg a lelkedbe, hogy miatta nincs szabad eleted.

Hat sajnos ez van… mar tenyleg csak par ev van hatra a nagykorusagaig.

Ha meg van mindene a gyereknek akkor ne ragodj rajta, majd lesz valahogy.

Ősanyáknak üzenem : lehet lepontozni 🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪

febr. 4. 22:23
 36/46 anonim ***** válasza:
90%

Őöö csak úgy mondom de a gyerek érzi. Onnan tudom hogy én is éreztem pedig anyám folyton igyekezett ezt nem kimutatni.

Amit érzel szánalmas,de csak azért mert egy gyerek mellett is lehet úgy szervezni hogy legyen hobbim,magán életem és túlaggódni sem kötelező. Simán tudsz egy hétvégét kirándulni gyerek nélkül is akár pároddal ha van aki vigyázzon rá és ha nem akkor is befizeted nyáron egy táborra pároddal szabit vesztek ki és irány egy gyerek mentes nyaralás.

Te csak befásultál,tök depis lettél és ezért már nem látod hogy de igenis lehet élni gyerek mellett is.

Járj el pszichológushoz és egyelőre menjetek el néha randizni vagy járj edzeni( én imádom hogy csak zenét hallgatok és közben magam vagxok).

febr. 5. 05:13
 37/46 anonim ***** válasza:
63%
Többen felvetették már de nem válaszolsz rá kérdező, miért nem élsz kicsit szabadabban, kapcsolódsz ki többet a barátokkal/feleségeddel? Ennél kisebb gyerek mellett is sokan megteszik. Nem kell minden estét és hétvégét együtt tölteni. Attól még, hogy van egy gyereked simán lehet hobbid, találkozhatsz a baratokkal, járhatsz el a feleségeddel ide-oda. Babysitter, nagyszülő, nagynéni, más gyerekeknél vendégeskedés és már mehettek is kettesben, ha egyedül vagy barátokkal mennél akkor gondolom a feleséged el lenne addig a gyerekkel. Nekem csak 1 éves a gyermekem, de a férjem és én is elmegyünk néha barátokkal, vagy konditerembe, futni stb., addig a másik van vele. De kettesben is tudunk néha amikor valamelyik nagyszülővel van.
febr. 5. 17:16
 38/46 anonim ***** válasza:
47%

#37 Amiket ti javasoltok, egy olyan típusú embernél, mint a kérdező, nem válik be. Az ilyen emberek a csendet szeretik, egy embernél többet nem tudnak elviselni a közelükben. Amikor végeznek a munkával, haza akarnak menni, ahol legfeljebb a házastársuk tartózkodik. Hiába menne el egyedül vagy a feleségével valahova, mikor hazajönnek, kezdődik elölről minden. Durva hasonlat, de olyan, mint egy rossz munkahely. Van szabadság, meg hétvége, de jön a hétfő, és minden ugyanaz. Tudom, mert én is ilyen vagyok, azzal a különbséggel, hogy nekem nincs gyerekem. Ezen senki és semmi nem fog segíteni. Ezt a kérdező is tudja, talán csak arra volt kíváncsi, vannak-e sorstársai.

N

febr. 5. 17:30
 39/46 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen lehet a kérdezőnek, nekem csak olyan érzéseim vannak, mint minden anyának szoktak lenni néha. Hogy most csendre vágyom 1 órára, vagy ma nem lennék anyuka mert mindenkinek rossz napja van. Viszont ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ennek a kis emberkének én vagyok az egyik legfontosabb személy az életében. Ő csodálattal néz rám és mindennél jobban szeret. Én formálom a kis jövőjét és most fedezi fel a világot. Egy kis külön személyiség. És mikor ilyenkor ránézek és éppen mosolyog vagy sír, egyből máshogy látom a helyzetet. Nem tudom esetleg ez segíthet e, nekem szokott. Bár tény, kisfiam még kisebb.
febr. 5. 17:35
 40/46 anonim ***** válasza:
30%

A kérdező írta, hogy a foglalkozása matematikus. Az ő agyuk másképp működik, mint egy átlagemberé. Ha meg kell oldani egy problémát, akkor megszűnik a külvilág, csak a megoldandó probléma létezik. Ehhez pedig CSEND kell, nyugodt légkör, nem más, hétköznapi tevékenységek. Ezt csak azok értik, akik maguk is ilyenek, vagy van a családban, baráti körben ilyen személy.

#38 voltam

febr. 5. 18:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!