Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt olyan akinek van...

Van itt olyan akinek van gyereke de nem szereti a gyerekeket és a sajátját is nyűgnek érzi?

Figyelt kérdés

Látom vannak akiknek 3-4-5 gyerekük is van és mosolygós facebook képeket töltenek fel, minden mesés, mint a filmekben, közben a színfalak mögött hallom ahogy sokszor apuka szidja anyát, anyuka szidja apát, a gyerekekkel üvöltenek néha és látom az anyán, hogy totál kivan, idegileg roncs és mint egy robot, egész nap mos-főz-takarít, semmi élete. Apa elmegy dolgozik és haza jön, nem sokat kínlódik a gyerekekkel és a háztartással.

Én is apa vagyok van 1 gyerekünk, 11 éves, de ezt a 11 évet amit rááldoztam, ha visszakaphatnám bármit megtennék. Nekem nem volt jó, hogy lett, mert semmi türelmem még 1 gyerekhez sem és ha 4 esetében már rég öngyilkos lettem volna, el nem bírnám viselni azt a ricsajt amit csinálnak. A párom akarta jobban és ő szerette volna, én csak belementem, mert 10 év kapcsolat után már mondjuk ideje volt. Ennek ellenére nem tudtam soha átadni magam ennek az "örömnek" minden pillanat egy nyűg, mikor mennem kellett érte az iskolába már azoktól kiborultam, hogy munka után nem mehetek haza, hanem még rohangáljak sárban, jégben, viharban a gyerekért. Emelem kalapom aki elbír 3-4 gyerekkel, de alapból nem szeretem őket. Nem bántottam egyet se soha, de nem bírom elviselni, mert nem tudok a szintjükkel azonosulni. Voltam gyerek, de visszamenni gyerekbe még a fiam mellett is szenvedés volt és rengeteg szorongást okozott, depressziós is voltam sokáig még kisebb volt és több tehernek éreztem. Van így ezzel más is?

febr. 3. 14:51
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
81%
40, a progmatos nem matematikus, hanem "sima" informatikus. Férjem is az. A legjobb apa, aki imádja a gyerekeit.
febr. 5. 21:16
 42/46 anonim ***** válasza:
38%
Igen, sokan vannak így, csak nem ismerik be még maguknak se. De mélyen belül tudják. Csak visszacsinálni már nem lehet.
febr. 6. 19:40
 43/46 anonim ***** válasza:
32%
Mivel már több hasonló esetről olvastam, ahol házastárs vagy szülők kedvéért született a gyerek, egy kicsit elgondolkodtam. Mi itt könnyen mondjuk (én is!), hogy nem csinálunk gyereket senki kedvéért, ha nem vágyunk rá. De mi lenne, ha mi kerülnénk ilyen helyzetbe? Ha választani kellene, hogy vagy lesz gyerek, vagy mondjunk le a házastársunkról, akit szeretünk? Fogalmam sincs, mit tettem volna, ha ilyen választás elé kerülök. Számomra az egész terhesség, szülés, a gyerekes élet a legrosszabb rémálmom volt. Szerencsére a férjem is így volt vele, de mi lett volna, ha nem? A kérdező szereti a feleségét, ezért ment bele, de a bőréből senki nem tud kibújni. Neki ez a családosdi egy börtön, ahogy nekem is az lett volna.
febr. 6. 22:03
 44/46 anonim ***** válasza:
81%

"Fogalmam sincs, mit tettem volna, ha ilyen választás elé kerülök. "

Tényleg, komolyan? Úgy véled, hogy meghajoltál volna a párkapcsolati erőszak előtt és belemégy egy terhességbe, hogy el ne veszítsd a párodat?

febr. 8. 08:24
 45/46 anonim ***** válasza:
18%
#44 Azt írtam, hogy NEM TUDOM! Nem tudom, mert soha nem voltam ilyen helyzetben. Most persze kijelenthetem, hogy nem, én aztán nem, de ki tudja, hogy huszonévesen mit csináltam volna. Egyébként meg valószínűleg nem, mert annyira irtóztam az egésztől, de szerencsére nem kellett ilyen döntést hoznom.
febr. 8. 08:35
 46/46 anonim ***** válasza:
#45 vagyok. Annak idején megismerkedtem egy nagyon helyes sráccal. Házasságról, 2 gyerekről beszélt. Nem vagyok rá büszke, de elmenekültem. De mivel nem alakult még ki erősebb kötődés, így nem volt nehéz.
febr. 8. 09:41
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!