Lehetünk mindketten táppénzen?
Figyelt kérdés
Adott egy beteg gyerek, akivel én holnap még táppénzen vagyok. Azonban a másik gyerek is megbetegedett, vele már a férjem marad itthon, hogy én ne hiányozzak sokat. Lehet-e már holnaptól táppénzen az egyik gyerekkel úgy, hogy aznap még én is azon vagyok a másikkal?jan. 27. 23:48
3/6 anonim 

válasza:

Mi az akadálya annak, hogy a kedves férj ne holnaptól, hanem csütörtöktől legyen tappenzen?
Amugy: "Több gyermek egyidejű betegsége esetén a szülő választása szerint bármelyik gyermeke után igényelheti a gyermekápolási táppénzt, azzal, hogy ugyanazon időtartamra csak 1 gyermek után folyósítható az ellátás." Tehát nem, nem lehettek mindketten tappenzen.
4/6 A kérdező kommentje:
Egyfelől az az akadálya, hogy én szerdán már dolgozom, ma pedig kórházba viszem a kicsit vizsgálatra, ahová a lázas másikat értelemszerűen nem vinném ha nem muszáj.
Amit ideztél azt én is megtaláltam, csak épp nem vág ide. Mert az arról szól, hogy ugyanaz a szülő nem kaphat egyszerre két gyerek után táppénzt.
jan. 28. 08:16
5/6 babyboom567 

válasza:

A gyerekorvos fogja ezt tudni,szerintem lehet.
6/6 anonim 

válasza:

Mondja azt a párod,hogy hasmenése van és mehet saját jogon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!