Ha mindketten dolgoztok milyen házimunkát végzel te és férjed mit?
2 gyerek, 1 és 3 évesek. A nagy már ovis, őt általában én hozom-viszem a kicsivel együtt, de heti 2x jár tornára, akkor a nagymama megy érte, ő viszi tornázni és utána haza is hozza. A férjem igény szerint, amikor a gyerek kitalálja, hogy reggel inkább vele menne, vagy a kicsi még alszik délután, vagy beteg vagyok vagy esik az eső, szóval bármikor, ha úgy van, akkor ő hozza-viszi.
Főzni általában én főzök, ha éppen van kedvem, ha nincs, akkor rendelünk. A házimunka nagyobbrészt rám marad, de kéthetente jön hozzánk takarítónő és gépesítve van gyakorlatilag minden, így nem olyan megterhelő.
Intézkedések, dátumok, stb mikor ki. Befizetéseket általában a férjem intézi, orvosi időpontok, oltások, státuszok az én feladatom. De amit lehet, online intézünk, így nem különösebben megerőltető egyikünknek sem a feladat :D
Gyerekekkel játszani mindketten szoktunk, az apja fürdeti őket minden este, felváltva, addig nekem is van lehetőségem külön-külön játszani velük, az altatásnál is jelen van, de előtte oviból hazaérkezés pillanatától kezdve is folyton a gyerekekkel foglalkozunk mindketten.
Volt hobbim, a lányok előtt, most nem nagyon élek vele :D Majd ha a kicsi bölcsis lesz, talán.
Mindketten néha elmegyünk a barátainkkal külön-külön találkozni, addig a másik van a gyerekekkel, vagy megkérjük a nagymamát, hogy vigyázzon rájuk, és akkor addig megyünk közösen barátokkal vagy csak randizunk. Barátokkal kb havi rendszerességgel, randizni egymással kéthetente. Nemi élet hétvégén néha összejön :D
Mindketten itthonról dolgozunk, én még csak 4 órában, amíg a kicsi bölcsis nem lesz, akkor megyek majd teljes munkaidőbe, és akkor heti 2x már be is kell járnom az irodába, de kétlem, hogy változna a felállás majd attól. Én elégedett vagyok ezzel így, őszintén szólva, kicsit talán az egyéni szabadidőből lehetne több, de az nem a férjemen múlik, kicsik még a gyerekek, sokat kellek nekik. Majd változik ez is még :)
Felváltva dolgozunk. A gyereket az rendezi,aki itthon van éppen.
A férjem a nagybevásárlásokat intézi, csekket fizet, tankol, mos, mosogat.
Én a kisebb bevásárlásokat intézem, főzök, mosok, mosogatok, takarítok.
Meg ami épp nem jutott eszembe. A lányunk 8 éves.
"Ha megszületik a baba itt vannak a nagyszülők egy köpésre akik nagyon szívesen vigyáznak rá bármikor, szóval akkor is lesz időnk ha szeretnénk kettesben lenni."
Ezt a gyerekkel is beszéld majd meg.Illetve helyzetben fog kiderülni,hogy tényleg alkalmasak-e vigyázni rá.
"egy gyerek sem születik egy szülősnek"
🤣🤣🤣🤣
Kétszülősnek viszont simán. Olyannak, akivel két szülő is alig bír és a legharcore-abb nagyszülő is menekül.
8 és 4 évesek.
Férjem többet vállal körülöttük mióta visszamentem dolgozni. Ha én vinném-hoznám őket, akkor 7-kor már bent kellene lenniük, délután meg ülhetnének az ügyeletben, így ő viszi. Én csak heti 1-2 alkalommal, amikor ő nem ér rá.
Neki adott a HO, nekem ritkán, így tp helyett is ő van velük. A mai kivétel, mert én is HO-ban vagyok és a kicsi belázasodott.
Főzés: hétvégén én, hétköznap nem főzünk.
Takarítás: őszintén leginkább én látom meg, hogy mit kéne. Magától csak a mosogatót pakolja be és ki, plusz a szemetet viszi ki. Szoktam szólni, hogy mit csináljon pluszban, de ha megunom, szalad a ház.
Ügyintézés: én, de 99 %-ban online.
Bevásárlás: élelmiszer 90 %-ban ő, mást én.
Játék főleg ő. Lecke én.
Jó zsaru ő, rossz zsaru én.
Hobbink: nem igényel kimozdulast.
Nincs igényem eljarni, együtt családilag kirándulunk, az a kikapcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!