Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha mindketten dolgoztok...

Ha mindketten dolgoztok milyen házimunkát végzel te és férjed mit?

Figyelt kérdés
hány gyereked van? hány évesek? ki hozza viszi őket mindennap? és hova kell vinni,bölcsi,ovi,suli? ki szokott főzni? melyik házimunkákat végzed te és melyiket a férjed? intézkedések,dátumok,telefonálások vagy befizetések ki intézi ezeket? gyerekekkel játszani vagy lecke? ki mit szokott velük?van hobbitok? pl. férjeded engeded,hogy szabadideje legyen és fordítva,ő gyerekezik amíg elmehetsz valahova vagy otthon kikapcsolódsz? milyen gyakran értek rá " nemi életet élni? és másokkal találkozni? kivel szoktatok és milyen gyakran?
2024. febr. 29. 10:42
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
76%
#9 nem is erről van szó, de nem tudod előre, milyen személyisége lesz a gyereknek. Nekem van kettő, mindkettőnél nulladik perctől jelen volt a rendkívül lelkes, valóban nagyon is alkalmas nagymama, aztán mégsem tudtam rábízni őket 1-2 órára sem olyan 10 hónapos koruk előtt. A kicsit még most is csak max egy rövidebb délutánra (pl amíg moziba megyünk), pedig már 15 hónapos. És nem azért, mert nem bíznék meg bárkiben is, hanem mert az nem jó senkinek, se a nagymamának, se a gyerekeknek, se a lelkiismeretemnek, ha azt hallom vissza, hogy abból a 3,5 órából, amíg elvoltunk, 3 óra 29 percet megállás nélkül visítva ordított a gyerek teljes kétségbeesésben, jól érthető "anyaaaaaaa!" kiabálással (merthogy ezt már szépen tudja mondani). Amióta megszületett, rendszeresen van a nagymamával, ismeri és szereti, örül, amikor látja, aztán mégis van olyan, amikor nem akar vele maradni. Szerintem erre gondolt a #4, amikor azt írta, hogy naiv vagy, mert sajnos az ilyesmit előre nem tudhatod, és a gyerekeknél én is bizony sok mindent terveztem, ami marhára nem úgy jött össze, mert más gyereke lehet, hogy bírta volna, az enyémnek nem ment volna :D Kész személyiséggel jönnek a világra, amin te nem, vagy csak nagyon minimálisan tudsz alakítani, és ez a személyiség nem mindig egyezik az elképzelésekkel.
2024. febr. 29. 13:40
 12/13 anonim ***** válasza:
4 éves. Ha dolgozik 24 őrzik akkor két nap én viszem, hozom, egyébként ő mert én fél 8kor kezdek. Bevasarolni en is, ő is. Házimunka nagyrészt az enyém, de pl mindig ő mos, gyakran mosogat. Játszani értelemszeruen mindketten. Némi életre minden nap raerunk miután elaludt, vagy ha mama viszi haza, és munka után hazaerek. Csekkeket mikor ki. Külön nem nagyon programozunk, én egyetemre járok, neki sok teendője van ha nem dolgozik. Örülünk ha együtt él tudunk menni valahova kicsit. Másokhoz nincs kedvem abba a kevés szabadidőmben, a családom hiányzik. Legtöbbször hárman csinálunk programját, nem szeretem lepasszolgatni. Így is kevés az az idő amit fél 5-től alvásig vele lehetek. A kicsi segít főzni, sütni, takarítani is, sokat vagyunk együtt és így jó.
2024. febr. 29. 18:05
 13/13 anonim ***** válasza:

Én 6 órában dolgozom, heti 4 napot. Ő átlag 10 órát megy naponta. Így javarészt én csinálok mindent.

Reggel a kicsit én viszem bölcsibe. A nagy egyedül jár busszal iskolába.

Délután fél 3 körül megyek a kicsiért.

Itthon ha kell, takarítok kicsit, van, hogy főzök vacsorát. De hétköznap nem igazán szoktam, inkább hideget eszünk.

A kicsivel általában elég sokat kint vagyunk, így sok mindent nem szoktam csinálni amúgy. Mosogatógépet ki/bepakolni, mosógépet, szárítót elindítani, felporszívózni.

A férjem általában 5 körül jön haza, akkor még kint szoktunk lenni, ő is kint van velünk. Most, hogy már nem sötétedik olyan korán, a kertben szoktunk ilyenkor kicsit tenni-venni.

Hétvégén is dolgozik, általában szombat délelőtt. Olyankor én főzök. 2 napra szoktam, akkor vasárnap nem kell már.

Hétvégén szoktunk nagyobb takarítást csinálni.

A férjem focizik, heti 1x edzésre megy, és vasárnap mindig meccs van.

Így vasárnap sincs otthon túl sokat, általában délelőtt csak.

Tanulni ritkán kell a nagylánnyal. A matekot, fizikát, kémiát a férjem csinálja, a többit én szoktam. De ezt csak igény esetén.

Az ügyeket mindig én intézem, én munkaidőben is ráérek telefonálni, vagy beugrani pl.bankba, postára.

Ha ő bármit intézni szeretne, akkor szabadságot kell kivennie.

Nekem fix hobbim nincs, de ha akarok, bármikor elmehetek a barátnőmmel kávézni mondjuk. Vagy a nagylányommal szoktunk könyvesboltba menni, vásárolni.

Most akar egyébként munkahelyet váltani a férjem, mert ez már tarthatatlan, hogy soha nincs itthon, semmiből nem tudja kivenni a részét.

Ami általában fixen az övé, az a száraz ruhák összehajtása. Az nekem a mumus, azt gyűlölöm. De ő bekapcsol este valami focimeccset amíg én altatom a kicsit, és hajtogat.

A kicsit mindig én altatom, mert az apjával nem hajlandó elaludni egy jó ideje. Előtte gond nélkül altatta az apja is.

Kettesben nagyjából 0 időt tudunk sajnos tölteni. Kb.1-2 havonta egy kaja vagy egy mozi szokott sikerülni. Sajnos nincs aki vigyázzon a kicsire, így ritkán tudjuk csak megoldani.

2024. febr. 29. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!