Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg létezik az, hogy egy...

Tényleg létezik az, hogy egy baba csak úgy szimplán sírós? És majd kinövi? 4,5hónapos. Teljes a depresszió szélén állok. Senki nem segít, mindenki annyit mondd hogy ilyen, majd abba hagyja. De nekem ez nem megnyugvás.

Figyelt kérdés

tegnapelőtt 10:30
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
11%
Mit jelent, hogy siros?
tegnapelőtt 10:49
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván kinövi, nagyobb gyereket nem látsz egész nap sírni.

Megértem a problémát, az enyém az első másfél évet végigsírta, bármit csináltam. Akkor volt nyugodtabb, ha valaki átvette tőlem, de hát az max 1 óra volt :(

tegnapelőtt 10:49
 3/19 A kérdező kommentje:
Azt jelenti hogy reggel 1000vattos vigyorral ébred, és ez tart az első tisztábatételig. Onnantól nem lehet letenni. Ha leteszem nyöszörög, sikít, ordít. Sokszor kézben is elégedetlen. Egész nap morog 🥲 a kocsiban 10 perc után úgy üvölt hogy kikell vennen az autósülésből, mert nem vesz levegőt. Babakocsiban maximum 30 perc, de az is csak akkor ha nagyon fáradt. Az egyedüli hely ahola kár 2 órát is elvan csendben, az a hordozó ahogy magamra kötöm.. nem lehet letenni. Bárhol kisbaba van azt látom hogy leteszik, elvan, mosolyog, nézelődik, játszik. 🥲 hát ő nem.. nagyon ritka pillanat ha pár percrt el van nyugiba. Se pihenőszék, se hinta, se játszószőnyeg. Ha megetetem ahogy elfogy a kajcsi üvölt. Próbáltam többet adni, kevesebbet adni akkor is üvölt. Ha el akarom vinni itthonról mire felöltöztetem úgy visít hogy berezonál a dobhártyám. 🥲 nem tudom mit rontok el. Mit nem csinálok jól? 😪😪😪
tegnapelőtt 11:11
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem neked csak ilyen jutott.

Ami biztosan nem jó részedről, hogy felveszed a hangulatát és már egymást hergelitek.

A "depresszió szélén állok" szavaidból gondolom.

tegnapelőtt 11:13
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Jobban és kevésbé sírós baba biztos van. A kisebbikről legalábbis anyukám azt mondta, hogy ilyen sírósat még ő sem pipált, pedig többszörös anya és sokszoros nagymama. Ő az első 4 hónapot sírta végig és azóta is sokat sír, de már sokkal jobb (másfél éves múlt). Mindig van valami nyűgje, na meg alapból hajlamosabb valamiért sírni.

A síráson kívül ami engem nagyon idegesített, amikor jöttek a bölcs: fáj a hasa, jön a foga, anyás stb. szöveggel. A gyermekorvos szerint maga az élet fáj neki és ebben van valami, mert ha 3 hónapos kora fölött minden alkalommal a foga jött volna, ahogy bölcsen mondogatták nekem, már cápa lenne :). Amit még "bírtam", amikor a hónapokig szeparációs szorongó, rám kötött babára rendszeresen megjegyezték az utcán, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ilyen nyugodt babám van. Ja, nyugodt, én meg választhatok, hogy a derekam szakad le vagy a dobhártyám ki a sírástól.

tegnapelőtt 11:14
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Ja ez mas. En azt hittem, hogy mondjuk fajdalmaban uvolt egesz nap, ezert is kerdeztem ra, hogy mit jelent.

Vannak ilyen matrica babak, termeszetesen az en kornyezetemben se volt senki, csak az en fiam. Olyan volt, mintha a vilagon egyedul o nem aludt volna ejszaka, csak vele nem lehetett elmenni sehova, csak ot nem lehetett letenni. Szemelyesen en se lattam meg ilyet, de letezik, nem vagy egyedul!

Es elmulik. Csak nehez addig nagyon.

tegnapelőtt 11:17
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első fiam volt ilyen. Amit vigasztalót erre mondani tudok, hogy nem te rontod el, vannak ilyen babák és tényleg el fog múlni.

Addig mondjuk szar lesz, sajnos kár szépíteni. Nekem nincs túl nagy nosztalgiám a kisbabás korról vele, viszont amióta nagyobb, már aranyos, kedves kisgyerek.

A második nálam is az eszik-alszik-vigyorog baba volt, pedig semmit nem csináltunk máshogy. Ez ilyen. Nincs ráhatásod, ne is kattogj ezen. Menj mindig a könnyebb út fele, aztán egyszer csak majd elmúlik.

tegnapelőtt 11:27
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok, mondjuk az nem mult el, hogy visit minden pelenkacserenel es oltozesnel. Majdnem 2 eves. De mint akit olnek🤣

Viszont nekunk elso korben a maszas utan lett jobb, akkor mar hatarozottan az kototte le. Kuszasnal meg nem, az olyan volt, mintha gyulolt volna kuszni😄

Gyorsan le is tudta, de maszni sokat maszott legalabb.

Szeparacios szorongas jott a maszassal egyutt ugyan, de az mar sokkal konnyebb volt, mint az elso 7 honap.

Azert sokat kellett meg cipelgetni, de igazabol akkor szokott le a “matricazasrol” igazan, amikor elkezdett jarni. Tudom ez most nem batorit, mert hol van az meg, de tenyleg gyorsan telik az ido, a te babad is hamarosan kuszni fog, lehet akkor mar nektek sokkal-sokkal jobb lesz a helyzet.

Barmennyire is pokoli volt nekem a babakor, kettot pislogtam es elmult, hamarosan bolcsis lesz. Durva 🥹

tegnapelőtt 11:32
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Feszesség lazaságra esetleg vizsgálták? Nem látod a kúszásra vagy forgásra utaló jeleket? Evéssel nincsen gondja pl reflux vagy ilyesmi?
tegnapelőtt 11:36
 10/19 A kérdező kommentje:

Annyira köszönöm ezeket a mondatokat! 🩷 a fájó lelkemnek ezek most hatalmas szavak tőletek.

Forogni forog minden fele. Nem feszes, voltunk dévényesnél, és járunk fdm terápiára. Voltunk vele hasi ultrahangon, nem mondták hogy refluxos lenne. Bukik, de kis adagot, és nem mindig. Amúgy jó alvó hálistennek. Az elalvás könnyen negy, és az éjszakák is 90%-osak. 1x kel, és nagyon ritkán sír éjszaka. A nappalok szörnyűek. :( tudom hogy csak bele kéne törődnöm és lehet jobb lenne, de nem tudok beletörődni hogy örökmozgó 28éves anyukaként be lettem zárva a 4 fal közé, és nem tudok vele kimozdulni. Pedig annyira vágytam rá, és olyan szeretettel vártam őt. Most meg néha azon kapom magam, hogy ott van bennem a kérdés, hogy jól döntöttem e hogy anya lettem? 😪

tegnapelőtt 11:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!