Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted neked okos a gyereked?

Szerinted neked okos a gyereked?

Figyelt kérdés
Ez egy vélemény kérdés. Ha már iskolás, kérlek, ne az érdemjegyei alapján válaszolj, próbáld ne a lexikális tudást nézni. Ha több gyereked van, az a legidősebbről szavazz, a kisebbekről írhatsz kommentben. Köszi, ha válaszolsz.

tegnapelőtt 10:55
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
Nem tudom megítélni
Nincs gyerekem, de szavazni akarok!😡
62 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
De még mennyire!
tegnapelőtt 11:00
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém még kicsi, nem egészen 3 éves, de én okosnak látom. Szerintem nem a szülői elfogultság miatt, mert azt viszont reálisan látom, hogy a mozgása nem annyira koordinált, nem biztos hogy nagyon ügyes lesz a sportokban.
tegnapelőtt 11:12
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
Kiemelkedően egyik se okos, legalábbis nem mondanám, hogy azért átlagon felüliek, mert extra képességeik vannak, hanem az átlag került meglehetősen alacsonyra.
tegnapelőtt 11:13
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kiemelkedő. Az átlagnál picit kevésbé okos, de hihetetlenül jó természetű, nagyon magas EQ-val. Boldogulni fog az életben!
tegnapelőtt 11:22
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem kifejezetten okos, viszont nagyon talpraesett, életrevaló, van önbecsülése, boldogulni fog ebben biztos vagyok.
tegnapelőtt 11:39
 6/15 anonim ***** válasza:
82%
Fogalmam sincs, hogy milyen az átlag intelligenciájú 1 és 2 éves, de ezek olyan rafináltak, ha meg akarnak szerezni valamit, hogy folyton meglepnek. A 2 éves úgy beszél, mint valami meg nem értett filozófus. (Anya, felszállt a sötét a hideg kertből.) A kicsi csöndes, de folyamatosan követ a szemeivel, és egy éves létére alapanyagokból összerak egy szendvicset, tudja mit kell nyomni, hogy beindítsa a mosogatógépet (mármint a jó programot kiválasztja, és elindítja). Lehet, hogy minden gyerek tud ilyet, de engem meglep, hogy mennyi gondolkodás szorul ezekbe az apró kis testekbe.
tegnapelőtt 11:39
 7/15 anonim ***** válasza:
72%
Valamiben lepipâlja a kortàrsait ,a rafinàltságban meg huncutsàgban valamiben meg le van maradva .
tegnapelőtt 12:41
 8/15 anonim ***** válasza:

Attól függ, miben.

A történelem és általában a humán dolgok iránt nagyon érdeklődik, sokat olvas más kultúrákról, pl. az ókori egyiptomi kultúráról messze többet tudott 10 évesen, mint egy átlagosan művelt értelmiségi felnőtt.

De pl. matematikából tökéletes antitalentum, amit sok keserves gyakorlással kell ellensúlyozni.

tegnapelőtt 12:57
 9/15 anonim ***** válasza:
44%

Hogy érted, ha nem iskolai eredményekre? Mire gondolsz? Beszédben, cselekedetekben milyen?

Problémamegoldó képességre? Az enyém pl nagyon béna tud lenni gyakorlati dolgokban. Amíg nem írt iq tesztet és utána nem magyarázta el nekem mit miért jelölt, olyannál is, amit én nem tudtam, csak abból tudtam, hogy okos, hogy jól tudott kirakózni, gyorsan könnyen jött rá logikai játékok működésére, érdekelték a betűk, számok bölcsiben, oviban.. részletesen rajzolt, ezeket nagyon korán, bölcsiben remekül tudta.. de amúgy igazi kis bénácska, feledékeny, hanyag, ügyetlen, nem figyel arra, amit mondanak neki és lassú a felfogása sokszor. Máskor meg ezekben mind jó és vág az esze, aztán megint rossz.. Soha senki sem gondolta okosnak és ismerősök(a butább felnőttek) azt hiszik, hogy azért tanul jól, mert sokat olvas és sokat tanulok vele(mikor a leckét màr órán megírja, több oldallal előre dolgozik órán, otthon csak a szintjének megfelelő plusz dolgokról beszélünk, okosdoboz meg ilyenek, ebből max fél órát, csak neki fél órába 10x több fér, mint egy átlag gyereknél, mert gyorsan megért dolgokat, átlát összefüggéseket. Mikor azért tanulok vele, mert igényli, élvezi és szeret tudni, az olvasást meg rendkívül, meg egyszerűen kevés neki a sulis anyag. Tíz nap alatt ledarált kb 2000 oldalnyi könyvet, 2 nevermoort, egy pálutcait, egy nagyon vastag geronimot, kicsit a kétévi vakációból újra, egy kis koldus és királyfit újra, kicsit a narniából újra, kicsit a rumini egyikéből újra és mindjàrt befejezi a rejtelmes sziget normál verziójàt, ami 800+ oldal.. Mindet érti, sokra emlékszik és átérzi, a pálutcain 20 percet sírt.

De pl nem tud egy szép összetett mondatot mondani elsőre ezekről, ezért pl ezt “gyakorlom vele”, megkérdezem hol tart a cselekményben. Kihagy lényegi információkat, ha beszél róla.. szóval kuszaság van a fejében. Gondolom több gondolatnál nehezebb rendet tartani:)

Mivel nálam bonyolultabb dolgokat lát át, ezért egyértelműen okos(főleg, hogy én is az vagyok), de anyám..elveszett az életben sokszor, hol túl nyámnyila, hol túl érdekérvényesítő és pl mikor be kellett helyezni egy téglatestet egy lyukba, nem elsőre, csak 3. alkalommal látta át, hogyan kell, vagy nem száll le buszról, eltéveszti az útvonalat, amin egy éve jár, nem tud kibogozni egy bonyolultabb csomót, vagy pl villával akar folyékony ételt enni, kérem, hogy hozzon valamit és rosszat hoz, vagy nem látja, hogy felvágja a húst hogy lehetne praktikusan és hogyan lehetne nem letolni a tányérról a köretet. Vagy pl ha lerakod elé az ételt, nem jut eszébe megfordítani a tányért, hogy hozzá közelebb legyen a hús, átnyúl 40 centire, nem húzza közelebb a tányért, belelógatja a ruhaujját és bénázik, majd nyafog, hogy nem tudja megenni. Ilyenekhez nincs esze.

Az én gyerekem az egyik legokosabb és legbutább gyerek egyszemélyben, néha ez jön belőle, néha az, én meg megőrülök, mert amilyen könnyen tanul elméletben, olyan lassú gyakorlatban. Ezért nem megy a rubikkocka sem. Betanulta mit kell nézni, de nincs benne a kezében a mozdulat, hogy mikor hogyan tartsa és akkor melyik van felül.

tegnapelőtt 14:07
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Az iqja is átlag feletti, a tanárok szerint is kiemeljedően okos. Kimagasló a problémamegoldó képessége. De ettől még látom a hibáit is. A viselkedése nem tökéletes bár rengeteget javult ( nagyon erős idegrendszeri éretlensége volt). Baromi makacs.
tegnapelőtt 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!