Szerintetek igaz az, hogy az okos gyerekek általában nem jók a sportokban?
Figyelt kérdés
Tehát aki jobban fejlődik szellemi téren, a mozgásoknál lemarad?2018. ápr. 6. 08:19
1/8 anonim válasza:
nem feltétlen. rengeteg jó sportoló van akinek kitűnő a tanulmányi eredménye is.
2/8 anonim válasza:
Szerintem nem igaz. Évekig kitűnő voltam. Ezidő alatt a kézilabda sose ment, lovagolni viszont tökéletes megtanultam.
3/8 anonim válasza:
Nem feltétlen igaz. Attól függ milyen mozgásban. Férjem és én is kimagaslóan tanultunk, ő 3 sportot űzött mellette versenyszerűen. Én nem szerettem sportolni sosem, egyedül a táncot szerettem. Fiunk nálunk is jobb lett, osztályelső és 5 éves kora ota olvas, de sportban engem örökölt: csak a zene és a tánc, aranyérmes versenytancos (hip hop). De pl. csapatsportokat nem kedveli.
4/8 anonim válasza:
A "jó tanuló,jó sportoló" díjat biztos,nem véletlenül találták ki....
5/8 anonim válasza:
Nem igaz szerintem.
Én azért voltam mindig 4-es tanuló, mert lusta voltam, és ezáltal lusta voltam sportolni is.
Tesóm osztályelső volt, jó tanuló, és versenyszerűen sportolt mindig, EB-t is nyert.
A lányom most 15 hónapos, védőnő szerint 10 hónappal fejlettebb a koránál szellemileg és mozgásilag is, a babaúszáson nála 5 hónappal idősebb gyerekeknél ügyesebb.
Nyilván vannak buta sportolók, meg okos mozgásképtelen emberek, de nem feltétlen ez az átlag :)
6/8 anonim válasza:
Nem igaz. Olyan lehet, hogy valaki jó az egyikben, de a másikban nem. Viszont nem törvényszerű, hogy ha valaki a kognitív képességeiben kiváló, akkor fizikálisan ügyetlen. Nyilván vannak ilyen emberek is, de kategórikusan nem lehet ilyet állítani. Másrészt lehet, hogy van olyan, aki az egész életét szenvedélyesen felteszi a sportra és emiatt elhanyagolja a tanulást és mondjuk ez egyáltalán nem is érdekli. Ilyeneknél soha nem tudnánk meg, hogy lehetne-e másban is tehetséges. Ugyanez vonatkozik azokra a gyerekekre, akik tehetségesek valamilyen iskolai tárgyban, ezért versenyre járnak, állandóan ilyen könyveket olvasnak és ezért nincs idejük uszodába járni vagy síelni vagy egyéb, ahol viszont kiderülne, hogy abban is nagyon jók.
7/8 anonim válasza:
Nem igaz, változó, nem lehet általánosítani. Én mindig kitűnő voltam, sportokban szerencsétlen. Az öcsém szintén jó tanuló, sportversenyekre járt (futás, atlétika) emellett a mai napig focizik. Két lány osztálytársam, szintén kitűnő tanulmányi eredménnyel (az egyik jogász a másik pszichológus lett) felnőttként is sikeres kézilabdások.
8/8 anonim válasza:
Az okos gyerekek általában mindenben jók, beleértve a sportokat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!