Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 15 hónapos korkülönbséggel...

15 hónapos korkülönbséggel bevállanátok a második babát?

Figyelt kérdés

A kérdés csak elméleti, szerencsére engem nem érint. De van egy ismerősöm, akik 4 év próbálkozás és végül inszeminációval értek el sikert. Tudom ez nem olyan sok, de sokar beszélgettünk, nagyon megszenvedte az éveket. Most pedig hihetetlen módon természetes úton újra babát vár, és így max 15 hónap lesz a gyerekek között. Nekem 5,5 év van a két gyerek között, én nekem néha ez is kevés😃 nem mernék ilyen kis korkülönbséggel gyerekeket vállalni.

Akinek van tapasztalata leírja hogy hogy élte meg mondjuk az első 1-1,5 évet velük?

jan. 27. 21:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
92%
Szándékosan nem vállalnám.
jan. 27. 21:24
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Bitang nehéz lehet, de megtartanàm.
jan. 27. 21:28
 3/12 anonim ***** válasza:
90%

Direkt semmiképp.

Ha véletlen lenne,nem tudom, talán.

jan. 27. 21:45
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
Direkt nem, a 21 hónap is húzós volt. De ha amúgy akartam volna még gyereket, hát biztos nem vetetném el csak azért, mert kicsit korábban érkezett.
jan. 27. 22:25
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
Sokáig vártunk az első gyerekre, három évig próbálkoztunk mire összejött. Azt hittük, hogy a másodikkal is így lesz majd és nem vigyáztunk az első együttlétek alkalmával a szülés után. Valamivel több mint tizenegy hónap a különbség a két gyerekem közt. Nem volt könnyű, de azt hiszem ha 2-3 év lett volna, akkor nehezebb lett volna. Nem volt féltékenység a gyerekek közt, nem kellett a nagyobb után szaladgálnom mikor a másodikkal kellett foglalkoznom, hisz ő is baba volt még, pár évesen már együtt játszottak, hasonló volt az érdeklődési körük...
jan. 27. 22:58
 6/12 anonim ***** válasza:
41%
Direkt 15 év korkülömbséggel se. Véletlen se alapból, de ilyen esetben hogy ez "csoda" talán.
jan. 27. 23:20
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Biztosan nem így tervezném, de ha így alakult volna, akkor elfogadnám. Testvéreméknél 1,5 év van és nem volt könnyű az eleje, nálunk több, mint 2 és pont jó volt ez így, mert már sokkal megbízhatóbb önállóbb volt a "nagy" (kézmosás, étkezés, szobatisztaság, alvás stb.), viszont korban ez még elég közeli ahhoz, hogy egész jól ellegyenek néha.
jan. 27. 23:21
 8/12 anonim ***** válasza:
37%
4 éven belül szültem 3 gyereket. Nagyon jól eljátszottak mindig és remek a kapcsolatuk felnőttként is, szerintem a kis korkülönbség miatt is.
jan. 28. 05:31
 9/12 anonim ***** válasza:
81%

nekem 18 hónap vana 2 fiam közt hát nem volt egyszerü .

de mikor bölcsibe oviba járták mår egyszerübb volt.

jan. 28. 07:31
 10/12 anonim ***** válasza:
85%

Egy barátomék jártak így, lombikos első gyerek után 41 éves anyuka már meddőnek volt nyilvánítva valami komplikáció miatt. Nem bánták, elfogadták, majd jóformán asap teherbe esett a nő. 14 hónap sincs a 2 gyerek között. Ők azért megszenvedték az elejét.

Tudatosan én se vállalnám be, nekem 2 év van köztük, az is kemény volt. De szerintem az ilyen 1 év körüli korkülönbség csak véletlen szokott lenni, amit elfogad az, aki akar több gyereket, de durván nehéz lehet.

jan. 28. 12:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!