Mennyit iszik tápszer vagy anyatejen kívül a 15 hónapos gyereketek?
Mi nagy dilemmába vagyunk a hozzá taplalassal. Még csak most kezdett el bizonyos ételeket elfogadni és olyan annyira hogy nem kell neki már csak reggel és este a tápszer. Ami nekem azért baj mert teából max 2dl iszik meg. És jobban örültem volna a 3 tapszernek a folyadék miatt egy nap. Reggeli tápszer 150 ml. Tízórait nem fogad el így kapásból ebéd van ami kB 130 g tudom kevés nem tudok mit csinálni aztán jön az uzsi az is 130-200 g az általában gyümölcs vagy joghurt vagy gabonapép. Aztán vacsi vagy tápi vagy amit éppen megeszik mert nem mindig eszi lefekvés előtt sem a tapit de éjfél előtt kel na akkor tutira tápi van.
Ne kövezzetek meg nem tudok mit tenni keveset eszik iszik. KB 300 ml a tápszere. 2 dl a tea. 3-500 g a más étel.
A kérdés másnak is van egy a gyereke, illetve mennyire kötelező az 500 ml vagy g tejalapú étkezés.
Bocsánat kicsit kesze kusza lett. Remélem értitek

Nálunk ugyanez van/volt. Ne mérd az evéseit, csak magadat idegesíted vele. Hidd el ha éhezne, akkor enne többet. Nekünk 17 hónapos, 3x kap tápszert, vagyis annyiszor kínáljuk (reggeli után, déli lefekvés előtt és este lefekvés előtt).Néha kel enni este, néha nem. Eszik amennyit akar. Én feladtam az idegeskedést. Van itthon amit szeret: joghurt, sajt, virsli :D plusz nyilván először mással kínálom. Ha semmit sem eszik, akkor veszem ezeket elő.
Az a gyerek, akit ennivalóval kínálnak éhenhalni nem fog. Tökéletes ahogyan csinálod. Mindig rakj elé valamit, egyen amennyit akar aztán kész :D

3/ de kér belőle, csak keveset.
4/ hiába kínálom nappal nem kell neki sajnos. Nálunk is így van. Annyi kajája van. Ne férek el egy nagy sarok konyha polc és egy üveges csak az övé. Tele van. Plusz joghurt, puding. Végső esetre. Adsz már neki rendes virslit vagy nézed az össze tevőit?
5/ hat eddig semmiből nem ivott. Kiskanál... Most lerakom neki ahol van de csak dobálja. Így beleteszem az etető székbe és ott adom csak oda. Ha csak egy kortyot iszik akkor kiskanállal kínálom.

4es a pikok pure virslit adtam neki eleinte, de szokott kapni mást is pl pikok. Azért jó/finom virslit próbálunk neki adni. Imád mártogatni úgyhogy igyekszem neki olyanokat is adni. Pl virsli mellé kap egy gombnyi ketchupot és akkor abba mártogatja. Tényleg nagyon keveset.
Tényleg ne stresszelj rá. Vannak babák akik nem esznek jól. A miénk ilyen. Majd évek múlva kiesznek a vagyonunkból is :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!