Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 30 feletti kismamák, olyan...

30 feletti kismamák, olyan anyukák, akiknek későn jött össze a baba. Őszintén: Ti irigykedtek az olyan kismamákra, anyukákra akiknek ez korán összejött rendezett körülmények mellé?

Figyelt kérdés

Akiknek korán meglett a férj, ház, anyagi háttér és még a baba is összejött bőven a húszas éveikben.

Vagy ellenszenvet éreztek irántuk?

2022. szept. 21. 17:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/159 anonim ***** válasza:
86%

Kérdésed is általánosítás. 31 évesen szultem és soha nem irigykedtem 20as éveimben másra hogy babázik. Szerencsés vagyok, első próbálkozós hónapban lettem terhes v.

Viszont 27 évesen volt egy idegesítő beszélgetésem egy csajjal aki 25 évesen már kezdett pánikolni hogy nincs gyermeke és ezt kivetítette ram, szerinte előtte, ill. Magam előtt is tagadom, hogy nem vágyok gyerekre, ez kizárt, minden jó érzésű nő babázni akar, akinek 2 3 éves kapcsolata van és mindenáron be akarta magyarázni, hogy akkor biztos nem jó a kapcsolatom, stb.

Azóta aki 30 év felett már későinek érzi a gyermekvállalást csak sajnálni tudom. Sok barátnőm most, 36 - 38 évesen várja az elsőt, vagy otthon babázik. Szinte én szültem korán.

20 évesen vígan eltünk, dolgoztunk, utaztunk, én hallani sem akartam gyermekről

2022. szept. 21. 18:41
 32/159 anonim ***** válasza:
84%
azért a nem jött össze és a még nem akartál szülni, mert előbb pénzt akartál és karriert nagyon más kategória ám...
2022. szept. 21. 18:44
 33/159 anonim ***** válasza:
78%

Miért olyan biztos az, hogy sokára jött nekik össze? Attól, hogy valaki 30 felett szül, egyáltalán nem biztos, hogy sokáig próbálkozott előtte és úgy "csúszott" 30 fölé. 😅

Első gyerekem első, második második próbálkozós hónapban jött össze. Így szültem 31 és 35 évesen. Tervezetten.

Ha visszamehetnék se csinálnám máshogy.

Huszonévesen egyetemre jártam (akkor még valóban nem volt bsc, csak főiskolát végezhettél 3 év alatt), majd munka, utazás, élveztük kettesben az életet. Mert az "apa alapanyag" is korán megvolt, nem azért vállaltam "későn", mert nem volt kivel. 10 éve voltunk együtt, amikor gyereket vállaltunk.

2022. szept. 21. 18:44
 34/159 A kérdező kommentje:

Nem általánosítás, mert kérdeztem valamit és nem kijelentettem. Én is ismerek olyat, aki normálisan viszonyul a témához, de sokan fennakadnak azon, ha valakinek másképp jött össze az élet. Ennek a miértjét nem értem. Ezért született a kérdés. Igen, beképzeltnek tűnhetek, de már nem tudok másra gondolni, hogy egy ilyen ember irigy. Mondjuk, nem tudom mire kéne irigynek lenni, mert ők is élik a saját életüket, ahogyan én is.

Az megint egy idegesítő fajta, aki másra rá akarja erőltetni a babázást. Én amondó vagyok, hogy erőszaknak sírás a vége. Az ilyen megint csak a saját oldalát lesi. Szerintem nem érdem fiatalon szülni, csak számomra jó volt így. Aki viszont emiatt “lenéz”, vagy bizonygatja nekem, hogy neki mennyivel jobb helyre jött a babája (ami nem igaz), azt nem tudom hova rakni.

Ps: 20 évesen még én sem akartam hallani róla. Ez egy tökéletes példa. Mivel, én nem kezdem el fúrni azt, aki 20 évesen szül. Maximum megjegyzem magamban, ha esetleg a szülei nyakára teszi mindezt.

2022. szept. 21. 18:47
 35/159 anonim ***** válasza:
69%
Nos igen lett diplomád,de akkor ezek szerint épphogy dolgoztál 1 évet vagy annyit se akkor viszont nem kapsz akkora összeget az államtól. Én 36 évesen szültem,nem volt kedvem egyből babázni. Suli után kerestem a szakmám és 10 év házasság után mikor már 2 éve lett fix, bejelentett munkahelyem ,na akkor lett babánk. Addig nem akartam amíg nincs meg álmaim szakmája,fix munkahelyem ami után elegendő gyes,gyed-et kapok és persze kiakartam élvezni a házaséletet is. Semmit sem bánok és nem irigylem a 20-on éveseket. Nem is sajnálom őket.persze én nem szültem volna ilyen fiatalon,főleg az anyagi biztonság és az álom szakmám miatt.
2022. szept. 21. 18:55
 36/159 A kérdező kommentje:

Én örülök, hogy meglett a szakmád. De ez most nagyon off, mit értesz “biztos munkahely” alatt? Határozatlan szerződést? Vagy a saját szakmádon belüli munkát?

Mert számomra, egyáltalán nem bántásból mondom, de fura, ha valakinek 30+ még nem volt biztos munkahelye. Ami, valahol az állam szégyene is. 😅

2 évet dolgoztam egyébként.

2022. szept. 21. 19:00
 37/159 anonim ***** válasza:
83%
Nem irigykedem, eszembe sem jutott a huszas éveimben a gyerek-téma. Dolgoztam, utaztam, tanultam, buliztam, nekem így volt jó. A biztos párkapcsolatom megvolt akkor is.
2022. szept. 21. 19:03
 38/159 anonim ***** válasza:
61%
Sok szakmám volt,de vagy nem tetszett vagy félig jelentettek be mivel művész pályán próbáltam elhelyezkedni. Megjegyzem mindig dolgoztam calahol, sosem volt munkanélküli időszakom. Aztán ezt elengedtem és elkezdtem évekig szakmákat tanulni persze ezt is munka mellett. Végül állami munkahelyen dolgozom határozatlan szerződéssel álmaim szakmájával. Persze dolgozhattam volna egyből bárhol hivatalosan és lebabázok,de ÉN is boldog akartam lenni és a gyereknevelés mellett nem tudtam volna ezt a szakmát kitanulni úgy hogy ne menjen a gyerek rovására. Így tudom hogy várnak vissza és 190 körüli gyedet kapok és ez nekem jó.
2022. szept. 21. 19:06
 39/159 anonim ***** válasza:
78%

Akartam én már 26 évesen is gyereket, de mostanra jött össze. Egyáltalán nem bánom, hogy így alakult, mert az évek alatt sok-sok minden történt, mindketten fejlődtünk a férjemmel, a kapcsolatunk is bizonyította, hogy a nehézségek ellenére kitartunk egymás mellett, a problémák csak jobban összekovácsoltak minket.

Nem irigylem, akiknek egyből összejön, mert mindenki akkora terhet kap, amit el bír viselni. Látom, milyen sokan szétmennek, akiknél az első években minden ideálisan alakul. Nyilván nem törvényszerű ez sem, de ezt látom.

33N, 18 hetes kismama

2022. szept. 21. 19:07
 40/159 anonim ***** válasza:
79%

Ja, ha esetleg félreérthető: meddőség miatt vártunk ennyit babára. Lombikkal sikerült idén, 2. próbálkozásra.

12 éve vagyunk együtt, ebből 8 éve házasságban élünk.

2022. szept. 21. 19:12
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!