Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 30 feletti kismamák, olyan...

30 feletti kismamák, olyan anyukák, akiknek későn jött össze a baba. Őszintén: Ti irigykedtek az olyan kismamákra, anyukákra akiknek ez korán összejött rendezett körülmények mellé?

Figyelt kérdés

Akiknek korán meglett a férj, ház, anyagi háttér és még a baba is összejött bőven a húszas éveikben.

Vagy ellenszenvet éreztek irántuk?

2022. szept. 21. 17:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/159 anonim ***** válasza:
87%
Sosem izgatott hogy mások hogyan élnek. Eszemben sem volt irigykedni a huszonévesen házasodó barátnőimre. Sőt! Nem is értettem, hogy engem miért presszionál a család hogy harminc évesen szüljek már, mert jaj, mi lesz. Úgy éreztem, még nem jött el az én időm, és kész. Bőven harminc éves korom után mentem férjez és született a három gyerekem amkor úgy éreztem, eljött az ideje. Nem bántam meg.
2022. szept. 21. 18:20
 22/159 anonim ***** válasza:
69%

Én akárcsak a 2.válaszoló, 36 évesen szültem. Soha egy pillanatra sem jutott eszembe ez a gondolat, hogy irigykedve gondolnek arra, aki fiatalabban szült. Miért is kéne?

Épp ma beszéltük meg a kolleganommel, hogy (50 évesek vagyunk) hogy milyen rossz nekik, mindkét fia kirepult már otthonról és kettesben maradtak a férjével.

Én boldog, hogy a most 14 éves lányunk várhatóan még 8-10 évig színesíti az életünket.

Ha újra kezdhetnem, akkor is 36 évesen szülnek. 😉

2022. szept. 21. 18:20
 23/159 A kérdező kommentje:

Bocs, de te jártál egyáltalán egyetemre?

19 évesen érettségiztem, 22 évesen diplomáztam. Alapszakos diplomát, amivel egy szipi-szupi állást kaptam és szívesen vissza is megyek hozzájuk.

2022. szept. 21. 18:21
 24/159 anonim ***** válasza:
83%

"Én inkább közülük kapom a kioktatást a környezetemben-tisztelet a kivételnek-hogy mennyivel érettebb egy nő 30+ és a világért sem szültek volna fiatalabb korban."

Gondolom erről beszélgettek. Azt szabad, nem? Nem látom hol lennél te kioktatva. Én, mint már írtam fent, 36 évesen szültem. De ha valaki 16 évesen szül az sem érdekel, meg ha 46 évesen az se. Ő dolguk. De nekem nem lett volna jó huszonévesen és ha találkozok egy hozzám hasonló idősebb anyukával, lehet, hogy, arról fogunk beszélni, hogy, nekünk jobb volt 30 felett szülni. Nincs ebben semmi sértő.

2022. szept. 21. 18:23
 25/159 anonim ***** válasza:
84%
Én akkoriban őszintén nem értettem miért akar bárki fiatalon családot alapítani. Kb.harminc éves koromban kezdtem érezni, hogy jó lenne babázni. Előtte is tudtam, hogy majd akarok gyereket, de a húszas éveimben még én is inkább arra vágytam, hogy befejezzem a főiskolát, legyen egy macskám 😅, utazgassak a párommal vagy barátokkal, hétvégén buli vagy kirándulás legyen, ne játszóterezés. Szóval a válaszom nem. De ismerek olyat, aki hát igen, elég rosszindulatú megjegyzéseket tesz fiatal szülőkre, pl. xy segge alá rakták a házat-kocsit úgy könnyű stb, stb. Le kell sz@rni az ilyen embereket.
2022. szept. 21. 18:24
 26/159 A kérdező kommentje:

22, ez is teljesen jogos. Én is ismerek olyan nőt, pontosabban a munkatársamat, aki 51 éves és van egy 32 éves fia. Évente 1x ha látja, mert Hollandiában él. Persze, valahol öröm ha látja önállósulni a gyerekét, valahol meg fáj, hogy nincs otthon.

Pont ezért nem értem azt, ha valaki kijelenti egy életkorról, hogy az a tökéletes. Mindnekinek más az, csak az erről való észosztást nem bírom.

2022. szept. 21. 18:24
 27/159 anonim ***** válasza:
68%

23, aki jelenleg 35 feletti, annak az idején még nem volt bsc és msc, csak egységes, osztatlan min.5 éves egyetemi képzés.

Ha már velük beszélsz, ismerd a közönséged! 😅

Ők 26 előtt nem végeztek sehol (egyetemet). Plusz min. 2-3 év munka... És ha megy a matek máris fel se merül, hogy irigységből mondják neked

2022. szept. 21. 18:28
 28/159 anonim ***** válasza:
85%
Én szerencsésnek érzem magam, hogy 30 évesen saját házam lett és ide születhet a pici. Nem akartam huszonévesen anya lenni, egyetemre jártam, karriert építettem és gyüjtögettem a pénzt. Semmit sem érzek más anyukákkak kapcsolatban, mindenki úgy csinálja, ahogy neki kényelmes
2022. szept. 21. 18:30
 29/159 anonim ***** válasza:
33%
"19 évesen érettségiztem, 22 évesen diplomáztam. Alapszakos diplomát" Ja, így már értem, ez egy jobb fajta érettségi, mester nélkül nem számítja senki valamit is érö diplomának.
2022. szept. 21. 18:34
 30/159 A kérdező kommentje:

“ Ja, így már értem, ez egy jobb fajta érettségi, mester nélkül nem számítja senki valamit is érö diplomának.”

Valahogy pont így definiálnám az irigységet. :) Érdekes, a munkahelyem annak számította. 🤦🏼‍♀️

2022. szept. 21. 18:37
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!