30 feletti kismamák, olyan anyukák, akiknek későn jött össze a baba. Őszintén: Ti irigykedtek az olyan kismamákra, anyukákra akiknek ez korán összejött rendezett körülmények mellé?
Akiknek korán meglett a férj, ház, anyagi háttér és még a baba is összejött bőven a húszas éveikben.
Vagy ellenszenvet éreztek irántuk?
Én akárcsak a 2.válaszoló, 36 évesen szültem. Soha egy pillanatra sem jutott eszembe ez a gondolat, hogy irigykedve gondolnek arra, aki fiatalabban szült. Miért is kéne?
Épp ma beszéltük meg a kolleganommel, hogy (50 évesek vagyunk) hogy milyen rossz nekik, mindkét fia kirepult már otthonról és kettesben maradtak a férjével.
Én boldog, hogy a most 14 éves lányunk várhatóan még 8-10 évig színesíti az életünket.
Ha újra kezdhetnem, akkor is 36 évesen szülnek. 😉
Bocs, de te jártál egyáltalán egyetemre?
19 évesen érettségiztem, 22 évesen diplomáztam. Alapszakos diplomát, amivel egy szipi-szupi állást kaptam és szívesen vissza is megyek hozzájuk.
"Én inkább közülük kapom a kioktatást a környezetemben-tisztelet a kivételnek-hogy mennyivel érettebb egy nő 30+ és a világért sem szültek volna fiatalabb korban."
Gondolom erről beszélgettek. Azt szabad, nem? Nem látom hol lennél te kioktatva. Én, mint már írtam fent, 36 évesen szültem. De ha valaki 16 évesen szül az sem érdekel, meg ha 46 évesen az se. Ő dolguk. De nekem nem lett volna jó huszonévesen és ha találkozok egy hozzám hasonló idősebb anyukával, lehet, hogy, arról fogunk beszélni, hogy, nekünk jobb volt 30 felett szülni. Nincs ebben semmi sértő.
22, ez is teljesen jogos. Én is ismerek olyan nőt, pontosabban a munkatársamat, aki 51 éves és van egy 32 éves fia. Évente 1x ha látja, mert Hollandiában él. Persze, valahol öröm ha látja önállósulni a gyerekét, valahol meg fáj, hogy nincs otthon.
Pont ezért nem értem azt, ha valaki kijelenti egy életkorról, hogy az a tökéletes. Mindnekinek más az, csak az erről való észosztást nem bírom.
23, aki jelenleg 35 feletti, annak az idején még nem volt bsc és msc, csak egységes, osztatlan min.5 éves egyetemi képzés.
Ha már velük beszélsz, ismerd a közönséged! 😅
Ők 26 előtt nem végeztek sehol (egyetemet). Plusz min. 2-3 év munka... És ha megy a matek máris fel se merül, hogy irigységből mondják neked
“ Ja, így már értem, ez egy jobb fajta érettségi, mester nélkül nem számítja senki valamit is érö diplomának.”
Valahogy pont így definiálnám az irigységet. :) Érdekes, a munkahelyem annak számította. 🤦🏼♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!