Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 30 feletti kismamák, olyan...

30 feletti kismamák, olyan anyukák, akiknek későn jött össze a baba. Őszintén: Ti irigykedtek az olyan kismamákra, anyukákra akiknek ez korán összejött rendezett körülmények mellé?

Figyelt kérdés

Akiknek korán meglett a férj, ház, anyagi háttér és még a baba is összejött bőven a húszas éveikben.

Vagy ellenszenvet éreztek irántuk?

2022. szept. 21. 17:32
 121/159 anonim ***** válasza:
100%
Én sem voltam részeg bulizós sőt,de most max a játszótérre megyek vagy sétálunk erre-arra persze kirándultunk,de már nem az van hogy "hé induljunk el most" és már megyünk is pl bolhapuacra. Nem hanem jöhet a logikáját,hogy " akkor most megvárom míg a gyerek felébred,megetetem,pelenkacsere,bepakolok plusz pelust,kaját,játékot stb. és max 2 órát bír ki" is így talán időben elindulunk. Azért ez már nem olyan spontán,plusz közben is folyton a gyerek igényei vannak,igen jó dolog, de örülök hogy éltem fiatalon( ezalatt érts mondocont, könyvfesztivált,bolhapiac,borfesztivál,múzeumok éjszakája stb).
2022. szept. 23. 15:14
 122/159 anonim ***** válasza:
100%

"Utazgatni meg babával is lehet-ami számomra a kiélést jelenti-csak más hangvételt vesz egy-egy nyaralás."

Anyukáknak/apukaknak akarod megmagyarázni, hogy gyerekkel is lehet utazni?? 🤣

Pazarold ezt a szingli gyerektelen baratnőidre.

Mi gyerekesek tudjuk, hogy lehet gyerekkel is utazni, szoktunk is, sőt, sokunk soha nem passzolja le a nagyszülőkre a gyereket, de azt is tudjuk ám, hogy milyen volt kettesben utazni, mert volt rá módunk. ;)

És bizony összehasonlíthatatlan.

DE mivel mi harmincon felüli szülők nem kapkodtuk el a gyerekvállalást, így nem is érezzük áldozatnak, hogy most már "csak így megy". És nem kell "felnőtt szórakozásért" másra passzolnunk a gyereket. Mert az már megvolt.

2022. szept. 23. 15:25
 123/159 anonim ***** válasza:
100%

"Azért, mert nem visongatok részegen, vagy nem okádom körbe a húszas éveimben a helyi placcot egy fesztiválon, én még nem gondolom azt, hogy nem volt fiatalkorim."

Na ez is olyan tipikus a 25 éven aluli anyukák részéről, szerintük az élés mindig részegen fetrengést jelent :D Pedig ez is csak egyfajta kimagyarázás, egyszerűen nem tudjátok elfogadni, hogy valaki nem akart még huszonévesen gyereket, vagy több dolgot élt még, mint ti és ezért próbáltok mindenféle negatív dolgot ráhúzni a másikra, mintha gyerek nélkül huszonévesen csak csupa haszontalan dolgot lehetne csinálni.

Nem is csodálom, hogy megvan rólad az anyukák véleménye 😃

2022. szept. 23. 15:27
 124/159 A kérdező kommentje:
Amit a 3 pipa + feles művel, az nagyon önbizalomhiányra vall. Szörnyű lehet. :D
2022. szept. 23. 15:32
 125/159 A kérdező kommentje:
122-Szerencsére én is tudom, hogy milyen, mert hat évet töltöttünk kettesben, lehet, hogy többet, mint itt sokan. :) Minden évben legalább 1x(de inkább 2x) utaztunk. Hiába próbálod, nem tudsz lyukat ütni bennem. Kár, hogy ez szórakoztat. :) Foglalkozz magaddal. :)
2022. szept. 23. 15:34
 126/159 anonim ***** válasza:
100%

Így igaz, meg pont nekünk akarja elmesélni, milyen gyerekkel utazni - ami valljuk be, nem mindig egy könnyű menet. Nem csak fogjuk magunkat és megyünk. Gondolni kell a gyerek étkezésére, pelenkázására, alvására, hordozási módjára stb stb, köszi, ne próbáld meg nekünk bemesélni, hogy ez milyen szupi és gondtalan.

Attól kezdve, hogy gyereked van, nincs gondtalan kikapcsolódás, persze ahogy írják is, le lehet passzolni, de gondolom ilyet egy ilyen született feleség soha nem tesz ;)

Illetve igen, ez is tipikus, szerintetek csak sárban fetrengve lehet bulizni, ez is egy

kétségbeesett önigazolás csak ;)

Olyan, mintha vennél magadnak egy ruhát (bocsi: VESZNEK neked egy ruhát), és a kutyának fel sem tűnik, mindenki magasról tesz rá, te pedig bebeszéled magadnak, hogy csak azért nem dicséri meg senki, mert irigyek rá, holott a lőtéri kutyát nem érdekli. ;)

2022. szept. 23. 15:36
 127/159 A kérdező kommentje:

“ több dolgot élt még”

Persze. Mert végképp sem elképzelhető, hogy valaki fele annyi idő alatt esetleg többet élt, mint te? És esetleg a te korodra 10 éves gyereke lesz?

Ha már itt tartunk, én is tudok csipkelődni. Nem szokásom, de az embereket a saját nyelvükön kell megszólítani. :)

2022. szept. 23. 15:37
 128/159 A kérdező kommentje:
De, szokott nagyizni a kisfiam. Egész hétvégéket is ott tud már tölteni. És nem is szégyellem. Aki meg emiatt lenéz, az forrjon meg a saját levében.
2022. szept. 23. 15:39
 129/159 anonim ***** válasza:
91%

Amit a 3 pipa + feles művel, az nagyon önbizalomhiányra vall. Szörnyű lehet. :D

Most szépen megismételted amit neked írtam.

Eddig eszedbe sem jutott, hogy ki önbizalom hiányos meg ki nem, de miután megírtam, hogy az vagy, már hirtelen mások is azok lettek.

Nem tudom, a komoly iskolákban amiket végeztél, a szókincsedet nem sikerült fejleszteni, hogy ne csak másokat tudj megismételni? :)

2022. szept. 23. 15:40
 130/159 A kérdező kommentje:

Úristen, de buta vagy 29-es!! Ez már nagyon fáj!:D Azt hiszed, hogy körülötted kering ez a szent Föld is.

Igazából, ha úgy is lenne, ahogyan írod, akkor meg a saját cselekvéseddel azonos tettekért szólsz le másokat. Hiszen, te irogatsz ide sorban válaszokat, bizonygatva, hogy milyen szipi-szupi életed volt és egy fiatalabb nőnek erre nem volt lehetősége.

De, volt. Sokaknak volt. :)

2022. szept. 23. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!