Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mások szerint is nevetséges...

Mások szerint is nevetséges és beteges, ahogy a tudatos gyerektelenek az állataikról úgy beszélnek, mintha a gyermekeik lennének, és magukat szülőnek nevezik?

Figyelt kérdés

2022. máj. 18. 08:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 anonim ***** válasza:
86%
Te vállaltad a gyerekkel járó felelősséget, nem jár ezért kitüntetés. Aki nem akar gyereket, az többnyire tudja, hogy mekkora felelősséggel jár egy gyerek és pont erre is mond német. Ezzel semmi probléma nincs, egy állatot szeretni, gondoskodni róla is szép dolog és az állatok is sok szeretetet adnak. Ettől még a többség tisztában van vele, hogy nem emberi lény.
2022. máj. 19. 08:54
 42/105 anonim ***** válasza:
78%

Aki tudatosan gyerektelen, az egyáltalán nem valószínű, hogy gyerekpótléknak "használja" az állatot. Az, hogy magára anyuciként/apuciként hivatkozik, az egy szófordulat inkább.

Az említett kolléga esete, aki a kutyájával hasonlítgatta a gyereket, az azért fura csak nekem, mert azért nem teljesen ugyanazok a problémák egy kutyánál mint egy embergyereknél. De nem kisebb felelősség egy állat tartása. Csak sajnos a törvények nem tartatják be ugyanannyira a megfelelő bánásmódot...

Egyébként meg minden élet ugyanannyit ér. A gyereked nem ér többet egy kutyánál, maximum neked. Az a kutya annak az embernek, aki szereti, meg többet ér, mint a gyereked. Ez a szubjektivitás. És épp az a beteg, hogy hányan gondolják úgy, hogy az emberi élet többet ér, nem is beszélve arról, hogy az ő kis porontyuk élete mennyivel fontosabb. Ugyanis ez vezetett ahhoz, hogy az ember, mint faj, kizsákmányolja a természetet, szép lassan tönkretegye, aztán vele együtt pusztuljon el. Mert amúgy itt tartunk.

2022. máj. 19. 09:06
 43/105 A kérdező kommentje:

42, tehát ha egy süllyedő hajóról kellene menteni a kutyád és a gyereked, és csak az egyiket választhatnád, egy percig is gondolkodnál, hogy melyiket mentsd???

Számomra teljesen természetes, hogy egy állat sem érhet fel a fiammal.

2022. máj. 19. 09:41
 44/105 A kérdező kommentje:

40, írod, hogy te azoktol kapsz frászt, akik szerint a gyereknél nincs nagyobb felelősség. Ezt gondolom azért látod így, mert szerinted nincs igazuk, azaz létezik nagyobb felelősség. Ezért mertem megkérdezni, hogy szerinted mi lenne az.

Én nem tudok ennél nagyobbat elképzelni.

2022. máj. 19. 09:43
 45/105 anonim ***** válasza:
85%

Cégvezetőként például amikor több 100 ember élete, megélhetése múlik a te döntéseiden, azért közelít...

Ilyen hipotetikus, hülye kérdésekkel meg nem foglalkozok, mint ez a hajós. Értelmetlen. Ha két gyereked lenne és csak egyet hozhatsz ki, melyik mentenéd? Kb...

2022. máj. 19. 09:56
 46/105 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező van háziállatod? Mert ha nincs, akkor nem igazán tudsz ebben reálian állástfoglalni. Ahogy a kolléganőd sem tud gyerek kérdésben, ha neki az nincs.

42-es szerintem nagyon jól megfogalmazta a dolgot. Nekem a te gyereked sosem lesz fontosabb, mint az én szeretett házi állatom és így van ez fordítva is, így gyakorlatilag felesleges ezen lovagolni.

2022. máj. 19. 10:03
 47/105 anonim ***** válasza:
86%
Nem különösebben érdekel. Ő dolguk, nem ártanak vele senkinek. Szerintem aggasztóbb, hogy ez téged olyan szinten mozgat, hogy képes voltál kérdésben kiírni ide.
2022. máj. 19. 10:20
 48/105 anonim ***** válasza:
10%
Nekem van haziallatom,több is. Mégis nem birom, azokat,akik gyerekként kezelik. Engem az idegesít,például,hogy bátyám és a felesége órákon át!csak! a kutyákról beszélnek ,meg a 3 macskajukról. Meg sem kérdezik,hogy mi,hogy vagyunk...ez a megszallottsag,ami aggasztó. Hogy nem tudnak másról beszélni! Beszélgetünk az állatokról,órákig! De ne úgy, mintha emberek lennének...
2022. máj. 19. 10:20
 49/105 anonim ***** válasza:
0%
*beszelgethetunk
2022. máj. 19. 10:21
 50/105 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, hát én el tudok képzelni nagyobb felelősséget.

Fel tudok sorolni jópár szakmát, ahol sokkal nagyobb a felelősség, pl. orvos, sofőr, tűzoltó. Egy mentőápoló szinte ugyanúgy 0-24 készenlétben áll, és akkor még lehet, hogy neki is van gyereke.

2022. máj. 19. 10:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!