Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha elakarok költözni a kisfiam...

Ha elakarok költözni a kisfiammal anyukám tudta nélkül, ő tud valamit tenni ellennem hivatalosan?

Figyelt kérdés

Az anyám teljesen beleszól az életembe. Semmit nem tehetek úgy a gyermekemmel ahogy akarok, nem öltöztethetem úgy ahogy szeretném, nem vihetem oda ahova szeretném és még a magánéletembe is folyamatosan bele szól. Dolgozom és adok is pénzt neki minden hónapban a rezsibe és kajára, de ennek ellenére semmi nem felel meg neki. Igazából akármit csinálok külön engedélyt kell kérnem rá, még akkor is ha le szeretném vinni a kisfiam motorozni. Én sajnos ezt tovább már nem bírom így. Ezért szeretném tudni ha én elkoltozom úgy, hogy ő nem tud róla, ő tehet ellenne valamit? Hozzá vagyunk bejelentve hivatalosan a kisfiammal, de ezen kívül semmi hivatalos nem fűződik hozzá. Sajnos muszáj vagyok így elmenni, mert ha tudná hogy elakarok költözni a kisfiammal, sajnos megállítana. (Volt már rá példa sajnos)

Ui. Amúgy 23 éves vagyok, szóval nem értem miért viselkedik így velem, mikor mindent megteszek a kisfiam érdekében

febr. 1. 17:28
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
97%
Nem, hamár elmúltál 18 éves.
febr. 1. 17:33
 2/27 anonim ***** válasza:
97%
Nem. Ha nem állsz gondnokság alatt és a gyerekednek nem ő q gyamja, a világon semmit nem tud tenni. Sok sikert.
febr. 1. 17:33
 3/27 anonim ***** válasza:
89%
Eleve nem tilthat meg semmit.
febr. 1. 17:49
 4/27 anonim ***** válasza:
33%

3-as: DE elvileg lehet ilyen tiltás, ha a kérdezö még nem nagykorú, illetve valami okból vagy a kérdezönek vagy a gyereknek a nagyszülö a kireendelt gyámja.

Minden egyéb esetben nincs beleszólása.

(De szeritnem rettentö szomorú, elkeserítö dolog, hogy valakinek van gyereke, de az alapvetö jogokat sem ismeri. Hogy fog egy ilyen valaki a gyerekéröl gondoskodni?)

febr. 1. 18:06
 5/27 anonim ***** válasza:
19%
#4 remélem te kívülről fujod a törvénykönyv összes bekezdését...
febr. 1. 18:13
 6/27 anonim ***** válasza:
89%

NEM; az ÖSSZES bekezdést nem, de azt azért tudom, hogy 18 év fölött a szülök nem mondhatják meg senkinek (az elözöekben említett kivételektöl eltekintve), hogy hová mehet, hol lakhat, stb. ENNYIT azért míndenkinek tudnia kellene, nemhogy egy szülönek!

Egyébként is a válaszomban " alapvetö jogokat " írtam, nem az örvénykönyv ÖSSZES bekezdését! Ha nem fogod fel a különbséget, akkor VELED is vannak bajok.

febr. 1. 18:21
 7/27 anonim ***** válasza:
28%
#6 a stílusoddal vannak bajok nem velem...
febr. 1. 18:29
 8/27 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos okozhat még kellemetlen perceket anyukád. Ha pl.bejelentést tesz a gyermekvédelemnél, hogy veszélyezteted a gyereket, akkor kötelességük kivizsgálni az ügyet. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kimennek a lakásodra, megnézik az otthoni körülményeket. Utána néznek, hogy a gyerek átesett-e a kötelező vizsgálatokon, megkapta-e a kötelező oltásokat. Esetleg ha jár a gyerek bölcsibe, oviba, akkor onnan is kérnek egy jelentést a gyerekről. (Tiszta, időjárásnak megfelelő ruhában hordod a gyereket bölcsibe, oviba, a gyerek ismeri-e a közösségi élet szabályait, vannak-e barátai. Kb.ilyesmi) Ha minden rendben van, akkor itt le is zárják az ügyet. Ha valami nincs rendben, akkor ki fogják jelölni a feladataidat.

De az is lehet, hogy semmi sem fog történni, csak anyukád mérges lesz.

febr. 1. 18:42
 9/27 anonim ***** válasza:
81%
Ha egyikőtöknek sem a gyámja akkor nem szólhat bele. De sajnos valóban tehet be jelentést és kérhet nagy szülői láthatást is.
febr. 1. 19:23
 10/27 anonim ***** válasza:
81%
Nem szólhat bele jogilag, de ha jogokkal dobálózunk, akkor eltartania sem kell, jogilag kidobhatja őket az utcára is. Márpedig gondolom nem a nagykorúság itt a gond, hanem, hogy a kérdező otthon lakik a gyerekszobájában a gyerekével. Ez meg sosem egészséges. Ha keresel annyit, hogy el tudjatok költözni, akkor hajrá, vissza se nézz. A nagyszülői láthatás meg havi 4 óra max, szülői jelenléttel, szóval nem kell tőle fosni. A gyámügyön láttak már mérgező anyákat, ha fel is jelent téged bármiért, de alaptalan, ők tudni fogják.
febr. 1. 19:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!