Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás mennyi jár ha...

Gyerektartás mennyi jár ha hivatalosan 4órásba van bejelentve a volt párom? 6.éve fizet havi 30ezer ft ot.anno a bíróság annyit állapított meg. De azóta nagyobb lett a gyermek edzesekre jár nagyobbak az igényei és drágult minden

Figyelt kérdés

3 éve van 4 órásba bejelentve de 8 órat dolgozik.

Van esély arra van értelme kérelmezni a több gyerektartást?

Másik gyereke nincsen

dec. 29. 13:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
15%

Fizetés 20%a max, de ha 4 órásba van bejelentve ettől többet nem nagyon kérhetsz.

Attól, hogy nagyobb lett a gyerek és nagyobbak lettek az igényei, nem kötelessége azt előteremteni, vagyis nem elvárható kizárólag tőle. Egyébként meg nem kell úgy nevelni egy gyereket, hogy nagy legyen az igénye. Nem kell adidas ruhákba öltöztetni, amikor van Pepco is, nem kell mindenféle edzésre járni. Vagy talán ezt a másik féllel is meg kellett volna beszélni, nem csak tartani a markot.

dec. 29. 13:45
 2/17 A kérdező kommentje:

Látom kiemelted a számodra lényegeset az igény szót.nem az a lényeg.

Annk mikor 3 éves volt nem járt iskolába nem kellett tanszereket venni nem járt sportra stb..

Az étkeztetés az iskolában..stb.

Nem beszélve arról hogy azóta az mindennapi megélhetés is a triplaja lett.

dec. 29. 13:50
 3/17 anonim ***** válasza:
93%
1, miért, szerinted ha fizetne nagy kegyesen 60 ezret, az fedezné egy gyerek alap színvonalon történő ellátását? 😂 Ha jóindulatúan feltételezzük, hogy a felét igen, akkor is ez a minimum ! ami elvárható a gyerek apjától. Tudod, ketten vállalták a gyereket, de legalábbis apuka is tisztában volt vele, hogy abból gyerek lehet, ha védekezés nélkül szexel. Beteg vagy az agyadra, ha azt tartod normálisnak, hogy válás után a férfi anyagi és egyéb kötelezettségei 20% körülire vagy az alá csökkenjenek. Még hogy tartani a markot 😂 Mintha pár sz@ros tízezresből el lehetne tartani egy gyereket...
dec. 29. 14:07
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Senkit nem érdekel az óraszám, csak a bruttó fizetése. Nyilván ha feketén kapja a fizuja felét, akkor az is kevesebb, de lehet már a bíróságtól kérni, hogy a vagyoni helyzetet is vegye figyelembe. Ha a hivatalos fizetéséhez képest túl nagy lábon él, amiből feltételezhetik, hogy csaló, akkor megítélhetnek többet is, mint amit a bejelentett bruttója alapján adnának.
dec. 29. 14:09
 5/17 anonim ***** válasza:
25%
A törvénybe az van foglalva, hogy a fizetés 20%a. Nem én szabályozom és nem én mondtam ezt ki. Nekem is van gyerekem én is váltam. Én 50000et adok havonta. A gyerekem közel 5 éves volt váláskor. A volt feleségem meg akarta támadni az ügyvédi megállapodást, amit aláírt, amiben elfogadta a havi 50et. Tartotta volna a markát több pénzért, én elmondtam a bírónak, hogy milyen kiadásaim vannak, akár igazolni is tudtam volna hivatalos bankszámla kivonattal. A bíró pedig azt mondta, hogy nem annak kell a gyereket eltartani, ahol nem él. Megmondta ott és akkor a bíró, hogyha én belerakok 50 ezret a gyerekbe és az anya is, akkor annak elégnek kell lennie. A továbbiakban pedig ahhoz tartom magam, hogyha valaki több / kevesebb pénzt akar, akkor a bíróság erre van, keressen azon keresztül.
dec. 29. 14:19
 6/17 anonim ***** válasza:
85%
5-ös, azért a 250 ezres fizetés elég gyenge. Ha anyuka neveli a gyereket, ő nem tud plusz munkát vállalni, te viszont tudnál.
dec. 29. 17:01
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk 4 órában is lehet 400 ezret keresni, meg 8 órában is 250 ezret, mint az 5-ös válaszoló.
dec. 29. 17:11
 8/17 anonim ***** válasza:
94%

"A bíró pedig azt mondta, hogy nem annak kell a gyereket eltartani, ahol nem él."

Akkor a bíró legyen kedves újtatanulni a jogot, ami egyszerű és világos:

3:219. § [A gyermektartás módja]

(1) A gyermeket gondozó szülő a tartást természetben, a különélő szülő elsősorban pénzben teljesíti (gyermektartásdíj).

dec. 29. 17:34
 9/17 anonim ***** válasza:
94%
5-ös, bíró ilyet biztos nem mondott.
dec. 29. 17:49
 10/17 anonim ***** válasza:
94%
Ráadásul a te kiadásaid sem érdeklik a bírót, mert a gyereked eltartása elsőbbséget élvez.
dec. 29. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!