Meddig jár pontosan a gyerektartás? Utólag van fizetve vagy adót hónapot fizetjük ? Bíróság ítélte meg ott lehet , megszűnéséről határozatot kérni? #meddigjár #gyerektartás
Sziasztok!
Azt szeretném tőletek tudni , pontosan meddig is jár a gyerektartás ? Január 17-én lesz 18 éves. Iskolába nem jár ! Egy évet tanult tovább . Igazából mivel abban az adott tanévben töltötte a 16 . Nem járt be nem volt igazolva , így ki rúgták év végén.Nekem külön elő szülőnek az volt be adva , hogy jár.( többször volt kérdezve gyanú miatt)Csak mikor a gyámügy hívott be védelembe vétel miatt , mondták el , hogy nem járt iskolába . Halasztott volt a vállasz ! ( azóta sem jár iskolába).
- Mivel nekünk válláskor lett meg ítélve biróságon ,így azt olvastam , hogy megszüntetéséről kell be adni kérelmet.De csak az teheti először aki kézhez kapja . Na ő nem fogja! Így folyamatosan kell fizetni majd ? És utána adhatom be én ? És ha nem dolgozik élete végéig jár ? Mert dolgozni tudna nem beteg ! Hogy is van ez ?
- Akkor március 10 - én már nem jár ugye ?
Köszönöm szépen, ha valaki tud segíteni !
#gyerektartás #meddigjár #18nemtanúl
18 év alatti gyerekre jár, akkor is, ha nem tanul.
Te vagy a kötelezett, te adod be a kerelmet a megszüntetésre, megindoklod azzal, hogy a gyerek nagykorú és nem tanul nappali tagozaton. Amíg nincs ítélet, addig fizetned kell. Ha március 10.-en még nincs ítélet, akkor márciusban is fizetned kell.
Köszönöm!
Azzal tisztában vagyok fizetem is rendesen . Csak nem voltam tisztában ezzel , és nem tudtam a menetét .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!