Olyankor mi törtenik, ha a testvérem önhibáján kívül, de nem tud gyerektartást fizetni? A családtól ugye nem tilthatják le az összeget?
Bevétele nem haladja meg a 28500Ft-ot, dolgozni nem tud, a család fizeti a szükségleteit. Gondnoka szerint nem tudnak tőle semmit lefoglalni és tiltani sem tudnak miből.
A kislányt az anya szülei nevelik.
Makd kap államtól megelőlegezett gyerektartást.
De a te szüleid nem érzik, hogy minimálisan támogatni illene az unokájukat, ha szerencsétlennek nincsenek azülei?
Remek emberek lehettek.
"Nem ők tehetnek a kialakult helyzetről, csak és kizárólag az anyai nagymama."
Ja, én azt hittem, a testvéred élvezett bele a nőbe védekezés nélkül, felelőtlenül, bocsi! Ma is újat tanultam, hogy már az anyai nagymama is fel tudja csinálni a saját lányát, de akkor a testvéred hogy jön ide, ha neki nincs is semmi köze a gyerekhez?
“Nem ők tehetnek a kialakult helyzetről”
Amikor egy gyerek megfogan, ott mindkét fél hibás. A tesód is, mert mindenképpen dugdosni akarta a fütykösét vhová. Elvetetni? Örökbe adni? A te anyádba sem sok anyai érzés szorult, ha neki ez ennyi és nem is érez felelősséget az unokája iránt. A tesódnak meg üzenem, hogy aki dugni tud, az dolgozni is, a fütykös meg maradjon a gatyókában. Zárójel: anyádnak pofa sutba, mert ő nevelte ezt a semmirekellőt, ha valakinek nincs véleménye, akkor az ő. Szép család.
De gyereket csinálni tudott?
Ezt nem igazán értem.
Mégis milyennek nevelte? Egy 3 éves szellemi szintjén levő középsúlyos/súlyos értelmi fogyatékos emberről beszélünk, akinek a maig napig bonyolult feladat egy formabedobós játék...
Igen, ezek szerint gyereket tud csinálni, mert fizikailag viszont minden rendben van vele. Beszélni, írni, olvasni, számolni és önmagát ellátni viszont a büdös életben nem fogja tudni!
Igen, adott estben jobb lett volna elvetetni a gyereket (az orvosai szerint is), mert a gyógyszerek miatt szinte biztosan ő is értelmi fogyatékos lesz az egyeb problémái mellé.
Akkor fel sem teszem a kérdést, mert ez érdekelt volna még.
(Tudom, nem ide vág, és minden rosszindulat nélkül, csak kíváncsi voltam, ez örökletes-e ilyen esetben.)
Egyébként maximum a szüleiteket vehetik elő az ügyben, de téged és a férjedet semmiképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!