Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás emeltetés....

Gyerektartás emeltetés. Hogyan lehet bizonyítani a költségvetést?

Figyelt kérdés
Szeretném megemeltetni a gyt-t. 40ezer ft havonta, 60ra emelném inflációkövetéssel. Állítólag csatolnom kell azokat a dokumentumokat ami alátámasztja a bizonyítandó tényeket, hogy emeltetni akarok. Ezt mégis hogy kell elképzelni? Pl. nagybevásárlásnál eltenni a blokkot? De hát abban a mi kajánk is benne van. Illetve sokszor a Hádában turizom a ruháinkat. Akkor azt is hogy bizonyítom be, hogy ott hány db-ot vettem a gyereknek? Hiszen a blokkon nincs feltűntetve hogy milyen ruhákat vettem ott stb. Tehát nem igazán értem ezt az egészet. Illetve tényleg minden forinttal el kell számolnom egy hónapban, hogy lássák hogy jár a 60ezer? Alapból albérletben élünk. 100ezer havonta a rezsivel együtt. Van új párom aki velünk él, de az ő fizetése nem számít ha jól tudom, nem vagyunk házasok. Köszönöm a segítséget

aug. 9. 09:22
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
86%

Valóban előfordulhat, hogy igazolod kell a megnövekedett kiadásokat (számlákkal, majd a bíróság eldönti, hogy mit vesz figyelembe).

Az sem mindegy, hogy mikor történt a gyerektartás összegének megállapítása.

"Gyermek indokolt szükséglete - gyerektartás alapja

- a lakhatás, (bérleti díj gyermekre eső része, rezsiköltség gyermekre eső része stb.)

- az élelmezés,

- ruházkodás,

- tisztálkodás (életkortól függően pipere szerek)

- óvodai/ iskolai költségek (indokolt különórák)

- sportfoglalkozás

- kulturális programok

- gyógykezelés,

- zsebpénz, (életkortól függően)

- életkortól függően a gyermek telefonjának költsége"

[link]

aug. 9. 09:30
 2/56 A kérdező kommentje:
A mai világban mire elég a 40ezer szerinted? A gyerekem jövőre iskolàba megy és az apja SEMMIT nem vesz neki a 40ezren kívül. A párommal közös kasszán vagyunk, neki és nekem köszönhet a gyerekem mindent, de úgy gondolom az apja is kiveheti a részét, főleg hogy azzal tömi a gyerek fejét hogy ő milyen gazdag. Majd 10 év múlva nem menőnek fogja ezt tartani a gyerekem, hanem majd megkérdi tőle hogy ha ennyi pénzed van, rám miért sajnáltad???
aug. 9. 09:34
 3/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ #2 :)
aug. 9. 09:35
 4/56 A kérdező kommentje:
A gyerektartást eddig nem vittük bíróságra, ketten egyeztünk meg 3 évvel ezelőtt ( nem voltunk házasok), de a 40 se tetszett neki, ennyibe már nem megy bele hivatalos út nélkül
aug. 9. 09:36
 5/56 anonim ***** válasza:
90%
Igen, minden blokkot (számla nem kellett - tágabb családban nemrég intézte valaki) el kell tenni minden kiadásról, ami releváns. Rezsi, élelmiszer, és minden, amit kifejezetten a gyereknek veszel, ruha, cipő, iskolai cuccok. De ide tartoznak a különórák, sportegyesületek díjai is, ha vannak.
aug. 9. 09:37
 6/56 A kérdező kommentje:
Nálunk a főbérlő egy cetlire írja csak fel a bérleti díjat + rezsit, nem ad róla mást, mivel ő fizeti be. 82 ezer a bérleti díj + rezsi 15 kb mindig, max 25 télen
aug. 9. 09:40
 7/56 anonim ***** válasza:
26%
Én csak simán készítenék egy grafikont a KSH adatai alapján attól az időszaktól kezdve, amikor megítélték napjainkig.
aug. 9. 09:46
 8/56 anonim ***** válasza:
100%
Bérleti szerződésetek van? Abban szerepelnie kell a bérleti díjnak.
 9/56 anonim ***** válasza:
100%
7: Kérd meg, hogy másolja le neked a számlákat.
 10/56 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben keresnék egy ügyvédet, ő majd segít mindenben és elmond mindent.
aug. 9. 09:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!