Egyetemista gyerekednek mennyi a havi költségvetése? Mennyivel segítesz, mit fizetsz neki? Mit áll ő saját maga? Könnyen kijöttök így a pénzből?
Érdeklődni szeretnék, mert szóba jött nemrég családon belül, hogy "mennyibe vagyok" a szüleimnek, mióta egyetemre járok. Többek szerinte ez rengeteg pénz, de az ismerőseim között azt látom, hogy nem kerülök többe az átlagnál. De nyilván a huszadik együtt bulizós barátnőmnek nem tudom az anyagi dolgait, szóval itt a legközelebbi 3-4 barátnőmre gondolok csak.
Szóval az érdekelne, hogy ahol támogatják még az egyetemista gyerekeket a szülők, azok hogyan/mennyivel teszik ezt. Nem szeretném, ha átmenne vitába a kommentszekció, és szeretném kérni, hogy mellőzzük azt, hogy "én bezzeg 3 műszak mellett végeztem el az orvosit és mellette gyereket neveltem", és hogy mindenki mennyire lusta, akit támogatnak. Nem ez a kérdés lényege.
Otthon lakom, így a konkrét ktgemet nem tudom, de kp-t nem kapok, csak a bérletem árát (3800), bár ez is kitelne az ösztöndíjamból, de ez amolyan megszokás. Amúgy ha délben otthon vagyok magamra főzök, de az otthon talált alapanyagokból. Nyilván Wc-papírt, tusfürdőt nem veszek, de a személyes higiéniai cuccokat (betét, borotva...) + smink, egyéb magam állom. Ruhára se szoktam kérni, de van, hogy azt kapok anyukámtól ajándékba.
Szóval 3800 +az a támogatás, hogy nem kell albérletre vagy kolira áldoznom és találok otthon mindig ennivalót. Szerintem ez teljesen oké, hálás vagyok a támogatásért, nem vagyunk gazdagok.
Összeget nem írok én sem, mert régebben voltam már én is egyetemista. Nálunk ez úgy működött, hogy eleinte fizettek minden kiadást(lakás, rezsi, sokszor vittem kaját is eleinte, plusz költőpénz), aztán később egyre kevesebbet, mert dolgoztam is, meg mindig volt valamennyi ösztöndíjam is, simán kijöttem belőle. De nekem nagyon kedvező árú albérletem volt, mondhatni jelképes összegért.
Az albérletem árát végig fizették, azon kívül később lényegében mindent magamnak álltam. De adtak volna bármikor egyébként, ha kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!